//

Blog: Vakanties in Puglia

Campings in PugliaPuglia, wat een mooie regio, wat een aardige mensen, wat een prachtige dorpjes. Polignano a Mare, Montopoli, Alberbello en Locorotonda maar dan ben je er nog lang niet. De accommodaties hebben allen een mooie ligging en zijn altijd van goede kwaliteit.

De prachtige regio Puglia wordt elk jaar populairder, maar gelukkig is het nog steeds het best bewaarde geheim van Italië. Beroemd om zijn witgekalkte steden, honderden kilometers adembenemende kustlijn, barokke architectuur en trulli-stenen hutten, hierdoor is Puglia de perfecte bestemming voor je zomervakantie. Maar wat maakt het zo bijzonder?

Alleen al voor het heerlijke eten is Puglia een aanrader, denk aan eenvoudige, rustieke gerechten die lokaal worden gemaakt met specialiteiten zoals rode rauwe garnalen uit het kustplaatsje Gallipoli, orecchiette (kleine oren van pasta), romige burrata en vleeswaren en kazen van Martina Franca. Het mooie van Puglia is dat alle lokale restaurants van een uitstekende standaard zijn en allemaal lokaal eten serveren van een hoge kwaliteit. U kunt de lokale bevolking vragen naar een goed restaurant. Olijfolie is een ander juweel in de kroon van Puglia, plus het draagt ​​voor veertig procent bij aan de hele productie van Italië.

Puglia heeft een schat aan kristalheldere Adriatische en Ionische stranden. Met 800 kilometer kustlijn, van kleine baaien tot natuurreservaten, zoals Torre Guaceto, Marina di Pesculose en Polignano a Mare, om er maar een paar te noemen. Alle stranden in Puglia bieden iets anders – van rust, fantastische visrestaurants en watersporten tot zonsondergangfeesten met populaire dj’s.

Reizen PugliaAls je op zoek bent naar architecturale parels, dan is Puglia iets voor je. Lecce heeft de bijnaam ‘Florence van het Zuiden’ omdat het een historisch ‘Centro’ heeft vol met kerken, pleinen en paleizen. Terwijl Monopoli vele prachtige barokke paleizen heeft, heeft Ostuni – bekend als ‘La Citta Bianca’ of witte stad – een pittoreske oude stad met prachtige witgekalkte gebouwen.

Voor een perfecte vakantie in Puglia is er een ruime keuze aan accommodaties voor alle budgetten. Of het nu gaat om rustieke Trulli op het platteland, moderne villa’s met adembenemend uitzicht, zelfstandige appartementen of vijfsterren spahotels. Wat je ook kiest voor je vakantie in Puglia, zorg ervoor dat je een auto huurt, zodat je deze prachtige regio en alles wat het te bieden heeft, kunt verkennen.

Zie hier alle Campings in Puglia