//

6 redenen waarom je juist deze zomer een bezoek aan Bella Italia zou moeten brengen

Verlang jij ook naar een vakantie in Italië? Dat snappen wij maar al te goed. Dit land is de perfecte uitvalsbasis om een aantal weken te vertoeven en bij te komen van de dagelijkse drukte. Naast het feit dat het lekker is om er even tussenuit te gaan, brengt het ook verschillende voordelen met zich mee om deze zomer vakantie te vieren in Italië. Welke voordelen dit zijn vertellen we je in dit artikel. Lees je mee?

1. Boek en bespaar

Aangezien het toerisme in Italië een aantal maanden stil heeft gelegen en het op dit moment bij lange na niet op het oude niveau zit, blijven campings en andere bedrijven in het toerisme met veel aanbod over. Dit heeft als voordeel dat de prijzen van tickets en accommodaties in Italië laag zijn. Hierdoor kun je dus tegen een zeer scherpe prijs op vakantie naar dit heerlijke vakantieland. Dit geld kun je vervolgens gebruiken om leuke souvenirs aan te schaffen voor de thuisblijvers of voor jezelf natuurlijk.

Foto van Kschneider2991 via Pixabay

2. De keuze is reuze

Voordeel twee ligt In lijn met reden nummer één, en dat is dat je bij het kiezen van een vakantie nog volop keuze hebt. Zo kun je dus last minute boeken en beslissen in welk deel van Italië je dit jaar vakantie wilt vieren. Toch omboeken? De meeste touroperators en campings hebben flexibele annuleringsvoorwaarden, waardoor je eenvoudig je vakantie kunt wijzigingen indien je daar behoefte aan hebt.

3. Bereikbaar met de auto

In tegenstelling tot sommige andere vakantielanden is Italië goed te bereiken per auto. Als je vliegen nog niet zo ziet zitten, is het dus zeker een aanrader om deze zomer te kiezen voor een vakantie in Italië. Een ander groot voordeel van een vakantie met de auto: je bent op je bestemming vrij om te gaan en staan waar je wilt. Zo ontdek je tijdens je vakantie veel meer van de omgeving en de natuur rondom je vakantiebestemming.

Foto van GuentherDillingen via Pixabay

4. Ontdek de Italiaanse natuur op zijn best

De quarantaine heeft de Italiaanse natuur goed gedaan. Zo verschenen in mum van tijd berichten met daarin het nieuws dat dolfijnen de grachten van Venetië bezochten en dat het water blauwer dan blauw is. Goed nieuws voor wie dol is op de natuur en Italië, want reken maar dat je tijdens je vakantie op en top kunt genieten van al het natuurschoon dat een break heeft gekregen tijdens deze periode.

Foto van Luca Micheli via Unsplash

5. Rustig op pad in populaire steden

Waar je normaal gesproken uren in de rij staat voor populaire attracties is het hier nu veel rustiger dan normaal in het hoogseizoen. Grijp dus deze zomer je kans om populaire bezienswaardigheden als de toren van Pisa of het San Marcoplein in Venetië. Reken maar dat je mooie vakantiefoto’s kunt schieten bij deze bezienswaardigheden. Ook op de stranden is het een stuk rustiger, waardoor je hier gemakkelijk een fijn plekje vindt om te genieten van de zon.

Foto van Henrique Ferreira via Unsplash

6. Ruimte op de camping

Last but not least: kampeervakanties zijn dit jaar populairder dan ooit. En dat is niet voor niets, want op de camping heb je volop ruimte en privacy om met je eigen gezin vakantie te vieren. Zie je kamperen in een tent niet zo zitten? Geen zorgen, in Italië vind je veel glampingbestemmingen en campings waar je een stacaravan kunt boeken. Zo zit er altijd een geschikte accommodatie bij waarin jij vakantie kunt vieren. En hoe heerlijk is het om in alle rust te kunnen verblijven in de natuur?

Foto van Union Lido

Wacht niet langer en boek vandaag nog jouw vakantie naar Italië!