//

Blog Italië: De mooiste camperroutes

De beste pasta en pizza, smalle straatjes met kleurrijke huisjes, gastvrije locals en een rijke historie die je op elke hoek van de straat terugvindt: Italië. Dit land heeft zoveel te bieden dat het kiezen van een regio vaak een lastige opgave blijkt. Maar waarom kiezen? Tijdens een camperreis hoef je het niet bij één regio te houden! Pak je camper, sluit een Diks camperverzekering af zodat je niet voor onverwachte kosten komt te staan en laat Nederland achter je (voor even dan). Benieuwd naar de mooiste camperroutes door Italië? Wij geven ze prijs in dit blog. campervakanties italie

Langs dé meren van Italië

Een van de natuurschatten van Italië: de prachtig, uitgestrekte meren. De bekendste en grootste van het stel is het Gardameer. Met de camper kun je om het hele meer heenrijden! Neem de tijd en overnacht een of meerdere nachten op enkele plekken aan het Gardameer. Onze favorieten? Limone sul Garda en Peschiera del Garda. Ben je weer uitgekomen op de plek waar je begon? Stap dan opnieuw in je camper om een bezoek te brengen aan enkele andere meren. Lago di Tenno is een van de schoonste meren van Italië en bevindt zich op slechts 15 minuten rijden van het Gardameer. Andere meren waar je heen kunt reizen tijdens je camperreis zijn: Lago di Ledro, Lago di Valvestino en Lago d’Idro.

Toscane + de beste Italiaanse steden

Camperroutes ItalieMet je camper door het heuvelachtige landschap omgeven door cipressen, olijfbomen en wijngaarden. Glooiende wegen voeren je naar de mooiste natuurlijke plekjes van Italië. Toscane moet je gezien hebben! Laat deze must see regio in Italië zich nu ook nog in de buurt bevinden van enkele top steden. Want steden als Pisa, Florence en Siena zijn bestemmingen die bij menig reiziger op de citytrip bucketlist staan. Tijdens deze camperrondreis zie je ze gewoon allemaal in één keer!

Over zee: touren op Sardinië

Je zou het bijna vergeten maar Italië beschikt ook nog eens over enkele eilanden waarvan Sardinië waarschijnlijk de meest geschikte is voor een camperrondreis. Sardinië staat bekend om zijn prachtige kuststrook en stranden. Een camperreis langs de kuststrook is dan ook een absolute aanrader. Er zijn zoveel adembenemende plekjes waar je kunt stoppen dat je wanneer je de tijd hebt zelfs een maand kunt uittrekken voor deze route. Overvaren naar dit eiland kan vanuit Frankrijk (Toulon, Nice of Marseille) of het noorden van Italië (Livorno, Genua of Piombino).

Heb jij nog tips voor een vakantie naar Italië met de camper? Laat het ons vooral weten!

Check hier de Top 5 Campings in Italië voor een vakantie met de camper.