//

Blog: Vakanties aan het Comomeer

Campings PiemonteWat is het Comomeer een prachtig stukje Italië. Ook al richt het Comomeer zich meer op volwassenen dan kinderen, het is genieten met de hele familie met een vakantie aan het Comomeer. Want ook zijn er allerlei leuke activiteiten te vinden voor de hele familie. Bijvoorbeeld de mooie boottochten die gehouden worden voor jong en oud.

In Bellano ligt een prachtige kloof, Orrido di Bellano, de kloof is zo bijzonder omdat je via een wandelpad vlak langs de watervallen loopt en je de watervallen dus van heel dichtbij kunt zien. Er zijn natuurlijke grotten en weelderige vegetatie. En een schitterend uitzicht. Een absolute aanrader. Natuurlijk mag een boottocht over het meer ook niet ontbreken. Er gaat een boottocht van dorpje naar dorpje waarbij je natuurlijk kunt uitstappen wanneer je maar wilt. Wat is alles toch ook prachtig vanaf het water.

Sporten aan het Comomeer

Natuurlijk, je bent op vakantie, maar waarom zou je niet lekker gaan sporten? Er is genoeg te doen op een vakantie aan het Comomeer. Eerst de watersporten, ga eens snorkelen, suppen, kanovaren, surfen, zeilen. Maar ook fietsen, mountainbiken, wandelen en klimmen behoren tot de vele mogelijkheden op deze schitterende vakantie. Mooie wegen en een aantal nieuwe fietspaden bieden een alternatieve manier om te genieten van het prachtige landschap rondom het meer.

Een vakantie aan het Comomeer is fantastisch voor watersporten zoals wind- en kitesurfen. Het noordelijke gedeelte van het meer biedt de beste windomstandigheden voor windsurfen. Hier bevinden zich ook de meeste surfscholen. In de ochtend waait hier uit het noorden de ‘Tivano’, een zachte thermische wind, die het meest geschikt is voor beginners. In het begin van de middag verandert de wind van richting en komt deze uit het zuiden dit is ‘La Breva’. Een sterke thermische wind, die meer ervaren surfers de mogelijkheid geeft om elke soort manoeuvre uit te voeren.

Uitstapjes maken

Reizen PiemonteHet avonturenpark Jungle Raider Park is gelegen op 15 km. ten zuiden van Bellagio in Civenna. Via touwen, bruggen, lianen en kabelbanen leg je een parcours af tussen bomen en boomtoppen. Je kunt kiezen tussen 5 verschillende parcoursen van eenvoudig tot moeilijk, voor kinderen en volwassen. Dit is zeker een aanrader voor wanneer je met kinderen op vakantie gaat!

Eindelijk kom je ook in de stad Como, wat een prachtige plaats. Heerlijk een beetje rond struinen en uiteraard een terrasje pakken. Neem ook de kabelbaan naar Brunate, voornamelijk om het fantastische uitzicht. Op heldere dagen kun je vanaf hier de wolkenkrabbers van Milaan zien en de westelijke Alpen met o.a. de Monte Rosa. Het wordt niet voor niets ‘het balkon van de Alpen’ genoemd. Het is ook zeker aan te raden om in de vakantie hier een rondreis te plannen. Het is hier prachtig.

De laatste tip voor deze blog. De watervallen van Domaso. De wandeling erheen is even een dingetje, misschien omdat wij er heen gingen toen het 35 graden Celcius was, maar wel de moeite waard. Er zijn verschillende watervallen en de jongeren springen hier vanaf. Wel even opletten want niet van alle watervallen kun je afspringen, puur daar het niet overal diep genoeg is.

Kortom, het Comomeer is geweldig en voor ieder een aanrader.

Bekijk hier alle Campings in Piemonte