Coronamaatregelen camping vakantie Italië

Update 10 juni
De overheid heeft het advies om alleen naar bestemmingen met een groen of geel reisadvies te gaan. Vanaf 10 juni heeft Italië code geel. Houd altijd het reisadvies in de gaten, want de situatie en bij behorende maatregelen kunnen snel veranderen.

Code geel houdt in dat er geen quarantaine plicht is bij terugkomst in Nederland. Mocht Italië weer code oranje worden, dan dient u na een verblijf in Italië bij terugkomst in Nederland 5 dagen in quarantaine te gaan. Op dag 5 van uw quarantaine kun je je bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode.

Algemene Corona regels

Alle reizigers (ook kinderen vanaf 2 jaar oud) die naar Italië reizen, moeten bij aankomst een negatieve testuitslag kunnen overleggen (een moleculaire of antigeentest), die niet ouder is dan 48 uur voor aankomst. Toeristen uit andere landen zijn weer welkom, mits zij een bewijs van vaccinatie, een negatieve testuitslag of een bewijs van het hebben gehad van covid-19 hebben.

In heel Italië geldt als algemene regel het houden van één meter afstand. Het dragen van een mondkapje is voor iedereen vanaf 6 jaar verplicht, zowel binnen in bijv. een supermarkt en in het openbaar vervoer, als buiten tussen de mensen (het hoeft alleen niet tijdens het sporten of als je helemaal alleen bent). Er is een avondklok van 23.00 tot 5.00 uur.

Hotels, vakantieparken en campings zijn momenteel wel al geopend voor de Italianen zelf. Vooraf reserveren is wel verplicht. Tankstations zijn ook open, evenals de stranden. Attractieparken zijn nog gesloten.

De regio’s in Italië worden aangeduid met een kleurcode: rood (hoog risico), oranje (gemiddeld risico), geel (laag risico) en wit (nauwelijks risico), met voor elke kleur andere regels. Op Covidzone.info is een actueel overzicht te zien welke regio welke kleur heeft.

In de regio’s Liguria, Sardinië, Friuli Venezia Giulia, Veneto, Umbria, Abruzzo en Molise geldt vanuit de Italiaanse overheid code wit.

De overige regio’s hebben code geel. Hier zijn nog wel alle algemene voorzorgsmaatregelen en de avondklok van kracht. Bars en restaurants mogen open voor lunch en diner buiten. Ook musea mogen open. Er zijn momenteel geen regio’s met de rode of oranje kleurcode.