Coronamaatregelen camping vakantie Italië

Update 23 juli
De overheid heeft het advies om alleen naar bestemmingen met een groen of geel reisadvies te gaan. Italië heeft momenteel code groen, op Lazio, Sardinië en Sicilië na, dat hebben code geel. Voor het grootste deel houdt dit dus in dat er geen bijzondere veiligheidsrisico’s zijn, alleen voor genoemde regio’s zijn die er wel. Houd altijd het reisadvies in de gaten, want de situatie en bij behorende maatregelen kunnen snel veranderen.

Code groen en geel houdt in dat er geen quarantaine plicht is bij terugkomst in Nederland. Indien u met het vliegtuig reist, u kunt in Italië bij de apotheek een coronatest laten doen voor de terugreis. Mocht Italië weer code oranje worden, dan dient u na een verblijf in Italië bij terugkomst in Nederland 5 dagen in quarantaine te gaan. Op dag 5 van uw quarantaine kun je je bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode.

Algemene Corona regels

Alle reizigers (ook kinderen vanaf 2 jaar oud) die naar Italië reizen, moeten bij aankomst een negatieve testuitslag kunnen overleggen (een moleculaire of antigeentest), die niet ouder is dan 48 uur voor aankomst. Toeristen uit andere landen zijn weer welkom, mits zij een bewijs van vaccinatie, een negatieve testuitslag of een bewijs van het hebben gehad van covid-19 hebben.

In heel Italië geldt als algemene regel het houden van één meter afstand. Het dragen van een mondkapje is voor iedereen vanaf 6 jaar verplicht in openbare binnenlocaties, bijv. een supermarkt en in het openbaar vervoer.

De regio’s in Italië worden aangeduid met een kleurcode: rood (hoog risico), oranje (gemiddeld risico), geel (laag risico) en wit (nauwelijks risico), met voor elke kleur andere regels. Op Covidzone.info is een actueel overzicht te zien welke regio welke kleur heeft. In alle regio’s geldt momenteel vanuit de Italiaanse overheid code wit, hier is dus nauwelijks risico.

Hotels, vakantieparken en campings zijn geopend, maar vooraf reserveren is wel verplicht. Tankstations zijn ook open, evenals de stranden. Bars en restaurants, attractieparken, theaters, bioscopen en musea zijn open met restricties.

Nieuw: Vanaf 6 augustus dient u een coronapas te hebben (die aangeeft dat u gevaccineerd, negatief getest of immuun bent) om binnen in een restaurant of bar iets te gaan eten of drinken. Op het terras is het niet nodig.