//

Coronavirus update Italië 09-06-2020

Coronavirus update: 09-06-2020

Ook in Italië zijn de corona maatregelen weer iets versoepelt. Het is ondertussen weer mogelijk om naar een camping te gaan. Nieuwe stappen worden wekelijks geëvalueerd en zijn afhankelijk van de ontwikkelingen van de verspreiding van het virus. Echter is het nog niet toegestaan om van regio naar regio te reizen. Doordat de regels in Italië per regio verschillen is het altijd handig om van te voren te informeren naar de situatie van het desbetreffende gebied.

Vanaf 3 juni 2020 hoeven burgers uit EU-landen, het Schengengebied en het Verenigd Koninkrijk bij aankomst in Italië niet meer niet in verplichte quarantaine te gaan. Ook is het vanaf 3 juni weer mogelijk om tussen de regio’s te reizen zonder verklaring. Het is echter mogelijk dat u bij terugkomst voor 15 juni in Nederland in quarantaine dient te gaan. Raadpleeg hiervoor de informatie over de hoge risicogebieden. Vanaf 3 juni zijn ondertussen ook de zwembaden en sportscholen weer geopend in Italië. Theaters en concertzalen openen onder voorbehoud vanaf 15 juni.

Momenteel geldt kleurcode oranje in Italië, dit wil zeggen dat het Nederlandse reisadvies adviseert om enkel noodzakelijke reizen naar Italië te boeken. Bij vertrek vanuit Nederland kan burgers gevraagd worden naar de noodzaak voor hun reisbeweging. Vanaf 15 juni verdwijnt deze beperking en kunt u zonder beperkingen (tevens bij terugkomst in Nederland) naar Italië reizen, u kunt daarom vanaf 15 juni op vakantie naar Italië.