Klantenservice vandaag bereikbaar van 15:30 tot 17:30.
085 04 79 123
Camping zoeken
personen
Campings

Annuleringsverzekering

Een aflopende annuleringsverzekering dekt kosten van annulering, zowel vóór als tijdens de reis. Andiamo Italia biedt de annuleringsverzekering van verzekeraar De Europeesche aan; een toonaangevende speler in de markt van reis- en reactieverzekeringen. Sluit u een verzekering via Andiamo Italia, dan bent u in ieder geval verzekerd van een lagere premie dan die u elders of rechtstreeks zou moeten betalen.


Standaarddekking

De standaarddekking van de aflopende annuleringsverzekering geeft dekking die van kracht blijft als u al op vakantie bent; sommige verzekeraars vergoeden de kosten slechts tot aan het moment van vertrek. Bij De Europeesche blijft de polis van kracht als u op de plaats van bestemming bent. Zo kan het dat wanneer u uw vakantie noodgedwongen moet afbreken, de gemiste vakantiedagen ook worden vergoed. Bovendien zijn financiële gevolgen van vertrek of aankomstvertraging gedekt.


Dekkingsuitbreidingen

De standaarddekking is, tegen premietoeslag, uit te breiden:
 

Garantie annulering

Als u uw vakantie noodgedwongen moet afbreken, dan krijgt u normaal gesproken een vergoeding voor de niet genoten vakantiedagen. Met de garantie annulering wordt de hele reissom vergoed. Ook als u slechts een klein deel van de vakantie mist.
 

Waarnemer:

Als er buiten de familiekring iets gebeurt waardoor de vakantie in gevaar komt, dan is dat standaard niet gedekt. Denk bijvoorbeeld aan degene die op uw huisdieren past, degene die uw zaken waarneemt tijdens de vakantie of een vriend/vriendin die plotseling ernstig ziek wordt. Tegen een premietoeslag kunt u iedereen meeverzekeren die u een reden kunnen geven om vroegtijdig naar huis toe te gaan.
 

Samengestelde reis annuleren:

Wanneer iemand de eigen vakantie samenstelt uit losse onderdelen, zoals ticket, vervoer en accommodatie, kan het zich voordoen dat het uitvallen van één of meer van deze onderdelen voor u reden is de vakantie in zijn geheel te annuleren. Normaalgesproken is dit geen geldige annuleringsreden. Door de rubriek Samengestelde reis op te nemen in uw verzekering, worden de kosten van alle onderdelen vergoed.


Maatwerk

Er zijn allerlei redenen denkbaar waarom u een reis wilt kunnen annuleren. Stel: u boekt een reis voor een buitenlands concert van uw favoriete artiest. Voor uw vertrek blijkt dat het concert onverwacht niet doorgaat. Of u wordt opgeroepen voor dat tweede sollicitatiegesprek dat dan nét in uw vakantie valt en niet kan worden verzet. Beide redenen om uw reis af te blazen of uit te stellen. Ook voor het meeverzekeren van bijzondere redenen op uw annuleringsverzekering kunt u bij de Europeesche terecht. Er zal dan een premie op maat voor u worden berekend.