Klantenservice vandaag bereikbaar van 15:30 tot 17:30.
085 04 79 123
Camping zoeken
personen
Campings

Kaart van Calabria

Calabrië (In Italië Calabria) is een regio in het zuiden van Italië, ten zuiden van Napels. Calabrië ligt tegenover het eiland Sicilië, dit ligt gescheiden van elkaar door de Straat van Messina (zeestraat van Italië). De regio heeft een oppervlakte van 15079 km2 en heeft een inwonersaantal van ongeveer 2 miljoen.

De regionale hoofdstad van Calabrië is Catanzaro, deze regio is opgedeeld in vijf provincies met gelijknamige hoofdsteden: Catanzaro, Cosenza, Crotone, Reggio di Calabria en Vibo Valentia. Het zeewater rond Calabrië is zeer helder.

Autovakanties:

Wilt u met de auto naar Calabria, dan is dit vanaf Utrecht 2122 km. U bent dan met de auto ongeveer 21 uur onderweg naar deze mooie plek in Italië.

Vliegreizen:

Gaat u met het vliegtuig naar Calabria, dan kunt u landen op twee vliegvelden. De eerste heeft de naam: Luchthaven Lamezia Terme en is gelegen aan de westkust van Calabria. Hier vliegen met name low-cost airlines naar toe. Het tweede vliegveld heeft de naam Reggio Calabria Airport en ligt in het uiterste zuiden van Calabria.