Klantenservice vandaag bereikbaar van 15:30 tot 17:30.
085 04 79 123
Camping zoeken
personen
Campings

Kaart van Abruzzo

Abruzzo is een regio in het midden / oosten van Italië aan de Adriatische Zee. Het grenst in het noorden aan Le Marche, in het westen aan Umbrië en Lazio in het zuiden aan Molise. De streek strekt zich langs de Adriatische kust uit, van San Benedetto di Tronto tot Salvo. Het westen van de regio wordt in beslag genomen door de bergketen van de Apennijnen. Het landschap tussen de hoge bergen en de kust is sterk heuvelachtig. In dit dunbevolkte gebied leeft slechts 3% van de Italianen, oftewel ongeveer 1,3 miljoen mensen.

De regio wordt opgedeeld in vier provincies die dezelfde naam dragen als hun hoofdsteden: L'Aquila, Teramo, Chieti en Pescara. De hoofdstad van Abruzzo is L'Aquila. L'Aquila ligt aan de voet van de Gran Sasso, het hoogste punt van het Italiaanse vasteland buiten de Alpen met de twee hoogste toppen van de Apennijnen, de Corno Grande (Gran Sasso - 2912 meter) en de Monte Amaro (Majella - 2795 meter). Het gebied van de Gran Sasso biedt vele uitgezette wandelpaden en de beste skipistes van Midden-Italië.

Autovakanties Abruzzo

Als u met de auto afreist naar Abruzzo dan moet u ongeveer 1650 kilometer rijden. De kortste route is via Zwitserland en Milaan, maar als u de files in de zomer bij de Gothardtunnel wilt omzeilen dan kunt u ook via Oostenrijk (de Brennerpas) en Verona reizen. Beide opties komen langs Modena en Bologna, waarna u Forli en Ancona moet aanhouden en langs de kust Abruzzo binnen rijdt.

Vliegreizen Abruzzo

Een andere optie is om te vliegen naar Pescara of Ancona. Het zijn met name de low-cost airlines die deze bestemmingen aandoen, dus ook met een klein budget kunt u voor een vliegvakantie naar Abruzzo. Een prima alternatief voor de autovakantie, omdat het toch een flink eind rijden is. Naar Abruzzo is het minder dan 2 uur vliegen.

De kaart van Abruzzo


Campings Abruzzo weergeven op een grotere kaart