Klantenservice vandaag bereikbaar van 15:30 tot 17:30.
085 04 79 123
Camping zoeken
personen
Campings

Kaart van Campania

Campania (Campanië) is een regio in Zuid-Italië die in het noordwesten grenst aan Lazio, in het noorden aan Molise, in het noordoosten aan Puglia, in het oosten aan Basilicata en in het westen aan de Tyrreense Zee. De regio is opgedeeld in vijf provincies: Avellino, Benevento, Caserta, Napels, Salerno, de hoofdstad is Napels (Napoli). De eilanden Capri en Ischia horen ook bij Campania. Een ander bekend fenomeen is de vulkaan Vesuvius.

Reizen Campania

Campania is dan wel een aardig eind reizen met de auto (zo’n 1900 km. van Utrecht), maar het is de lange trip meer dan waard. Het is een aardige autoreis langs de westkant van Italië, een schitterend gebied zodat u ook al in de auto het gevoel van vakantie hebt. Na Bologna komt u nog langs de wereldberoemde steden Florence en Rome waarna u Napels aan moet houden.

Vliegreizen naar Campania

Een vliegvakantie naar Campania is gezien de afstand zeker het overwegen waard. Een vliegreis naar het internationale vliegveld van Napels duurt ruim 2 uur. Andere vliegvelden in de buurt zijn die van Bari, Rome of Lamezia. Vanaf Amsterdam, Brussel, Düsseldorf, Eindhoven en Keulen zijn er vluchten naar dit zuidelijke deel van Italië.

De kaart van Campania