Klantenservice vandaag bereikbaar van 15:30 tot 17:30.
085 04 79 123
Camping zoeken
personen
Campings

Kaart van Lazio

Lazio (Latium) is een regio in het midden van Italië die begrensd wordt door Toscane, Umbrië, Abruzzen, Molise, Campania en de Tyrreense Zee. De naam Lazio komt van het oude volk de Latijnen. Het is de bakermat van de Latijnse taal, en daarmee van alle Romaanse talen. De hoofdstad is Rome. Lazio is onderverdeeld in vijf provincies: Frosinone, Latina, Rieti, Rome, Viterbo.

Autovakanties Lazio

Een autovakantie naar Lazio heeft de A1, de Autostrada del Sole als meest voor de hand liggende aanrijdroutes. Deze route gaat langs Parma en dan blijft u deze weg volgen naar Bologna en Florence en vervolgens rijdt u door Umbria richting Rome. Vanaf Bologna kronkelt u dan dwars door de Apennijnen heen.

Vliegreizen Lazio

Voor een vliegvakantie in Lazio kunt u vliegen naar Rome zelf, met de vliegvelden Ciampino en Fiumicino. Het voordeel is dat deze luchthavens gunstig liggen qua aansluiting op het wegennetwerk zodat u vervolgens snel op de snelweg zit, maar ook een uitstekende verbinding met het openbaar vervoer naar Rome hebben. Een vliegreis naar de hoofdstad van Italië duurt vanuit Nederland zo'n anderhalf uur.

De kaart van Lazio