Klantenservice vandaag bereikbaar van 15:30 tot 17:30.
085 04 79 123
Camping zoeken
personen
Campings

Kaart van Liguria

Ligurië (Italiaans: Liguria) is een aan de kust gelegen regio in het noordwesten van Italië, de op twee na kleinste van de Italiaanse regio's. Het grenst in het westen aan Frankrijk, aan Piëmonte in het noorden en in het oosten aan Emilia-Romagna en Toscane. De naam Liguria dateert uit pre-Romeinse tijden. Liguria ligt aan de Ligurische Zee (onderdeel van de Middellandse Zee), waarvan de Golf van Genua weer deel uitmaakt. De Ligurische kust of Ligurische Rivièra wordt ten oosten van Genua "Riviera di Levante" genoemd, en ten westen van Genua de "Riviera di Ponente". Het gedeelte van de gemeente Andora tot aan de Franse grens is ook bekend als de bloemenrivièra.

Autovakanties naar Liguria

Liguria is zeer geschikt voor een autovakantie. Behalve dat de Bloemenriviera zoals het ook wel genoemd wordt zelf een prachtige streek is, heeft het ook een gunstige ligging. Hierdoor kunt u makkelijk aanrijden naar Liguria, maar valt een autovakantie in Liguria ook zeer goed te combineren met een weekje vakantie in een ander deel van Italie of bijv. de Cote d'Azur. Liguria ligt ook op korte afstand van Alessandria, dus u kunt er ook voor kiezen om met de slaaptrein daar eerst naar toe te reizen.

Vliegreizen naar Liguria

Ook met het vliegtuig is Liguria goed te bereiken. Vanuit Nederland is het een kleine 2 uur. Daarbij kunt u kiezen om te vliegen vanaf Amsterdam of Eindhoven, of net over de grens Brussel of Dusseldorf. U kunt met zowel reguliere vliegmaatschappijen als met de prijsvechters vliegen op Cuneo, Turijn, Genua of zelfs Nice. Als u tijdens uw vliegvakantie in Liguria ten zuiden van Genua verblijft is ook Pisa een geschikte optie om naar toe te reizen.

De Kaart van Liguria


Campings Liguria weergeven op een grotere kaart