Klantenservice vandaag bereikbaar van 15:30 tot 17:30.
085 04 79 123
Camping zoeken
personen
Campings

Kaart van Sardinië

Sardinië is een Italiaans eiland in de Middellandse Zee.Het eiland Sardinië ligt pal ten zuiden van het eiland Corsica, ten westen van de Laars van Italië, en ten noorden van Tunesië. Met 24.090 km² is het na Sicilië het grootste eiland in de Middellandse Zee.De hoofdstad van Sardinië is Cagliari, dat in het zuiden van het eiland ligt. Andere belangrijke plaatsen op het eiland zijn Sassari, Nuoro, Olbia en Oristano. De belangrijkste havens zijn Porto Torres, Olbia, Golfo Aranci, Arbatax, Porto Foxi en Cagliari.

Autovakanties Sardinië

Sardinië is zeer geschikt voor een autovakantie. Vanaf Cagliari leiden snelwegen noordwaarts richting Sassari en Olbia. Verder is het eiland goed begaanbaar door een goed onderhouden regionaal wegennet. Wel neemt het rijden tussen de kleinere plaatsen vaak relatief veel tijd in beslag. Door het heuvelachtige landschap zijn de wegen vaak zeer bochtig. De grotere plaatsen zijn ook per trein bereikbaar.

Sardinië is goed te bereiken met de veerboot vanaf Genua of Livorno. Er zijn meerdere afvaarten per week en in het hoogseizoen zelfs meerdere per dag. Genua is ongeveer 1200 kilometer rijden vanuit Nederland, Livorno is iets verder (zo'n 1350 kilometer). Het voordeel is dat u gewoon uw eigen auto bij u heeft om het eiland te bewonderen. De kosten voor de veerboot kunnen flink uiteenlopen, van enkele tientjes tot een paar honderd euro, dus het is belangrijk dit goed uit te zoeken.

Vliegreizen Sardinië

Ook met het vliegtuig is Sardinië prima te bereiken. Vanuit Nederland is het ongeveer 2 uur en een kwartier vliegen. Daarbij kunt u kiezen om te vliegen vanaf Amsterdam of Eindhoven, of net over de grens Brussel of Dusseldorf. U kunt met zowel reguliere vliegmaatschappijen als met de prijsvechters vliegen op Olbia, Alghero of Cagliari waar u vervolgens een auto kunt huren. Dus samen met de autovakantie is dit een uitstekende manier om uw vakantiebestemming op Sardinië te bereiken.

De Kaart van Sardinië