Klantenservice vandaag bereikbaar van 15:30 tot 17:30.
085 04 79 123
Camping zoeken
personen
Campings

Kaart van Sicilië

Sicilië is een eiland in het zuiden van Italië, ten westen van Calabria en ten noorden van de Afrikaanse kust. Het lijkt op de bal die door laars weg geschoten wordt. Het eiland is ongeveer 230 kilometer lang en 170 breed. De kustlijn is ongeveer 1000 kilometer. Sicilië bestaat uit negen provincies: Agrigento, Caltanissetta, Catania, Enna, Messina, Palermo, Ragusa, Syracuse en Trapani. De provincies zijn vernoemd naar hun hoofdstad.

Reizen Sicilië

Uw vakantiereis kunt u maken met het vliegtuig of met de veerboot. Als u kiest voor een autovakantie dan kunt u in Napels (naar Palermo) of in het plaatsje Villa San Giovanni in Calabrië (naar Messina) de boot nemen. Een retour overtocht kost u ongeveer 50 a 60 euro en dagelijks zijn er afvaarten. Vanaf Utrecht naar Messina is de afstand 2300 kilometer, dus u moet er iets voor over hebben om met de eigen auto op vakantie naar Sicilië te gaan.

Op het eiland zelf zijn er tussen Palermo, Catania en Messina voornamelijk 2-baanswegen (deels tolwegen). De verbindingen tussen alle steden en stadjes zijn heel behoorlijk en niet duur. De verbindingswegen zijn over het algemeen verhard en goed onderhouden. Maar u moet er wel wat tijd voor uit trekken. Auto's kunnen het best geparkeerd worden op bewaakte parkeerterreinen, omdat vooral auto's van toeristen dikwijls het doelwit zijn van inbraken.

Vliegreizen Sicilië

Indien u een vliegvakantie boven een autovakantie verkiest kunt u naar twee steden op Sicilië vliegen. Zowel Palermo (in het noordwesten) als Catania (in het zuidoosten) hebben een internationaal vliegveld. Vanuit de grensstreek van Nederland (Dortmund, Dusseldorf of Munster) is het ongeveer 3 uur vliegen naar Sicilië.

De 'Pullman' bus is redelijk luxe en op tijd, en brengt u van Palermo naar Siracusa in 4 uur (dit is ongeveer de grootste afstand). De treinen lopen niet altijd op tijd maar gaan wel dwars door de prachtige binnenlanden van dit mooie eiland.

Kaart van Sicilië