Klantenservice vandaag bereikbaar van 15:30 tot 17:30.
085 04 79 123
Camping zoeken
personen
Campings

Reisverzekeringen

Een aflopende of kortlopende reisverzekering is een verzekering die uitstekend geschikt is voor iemand die af en toe op vakantie gaat. Andiamo Italia biedt de reisverzekering van verzekeraar De Europeesche aan; een toonaangevende speler in de markt van reisverzekeringen. Sluit een verzekering via Andiamo Italia, dan bent u in ieder geval verzekerd van een lagere premie dan die u elders of rechtstreeks zou moeten betalen.

 

Basisdekking

De basisdekking van de aflopende reisverzekering omvat:
 

Personenhulpverlening

Als er tijdens de vakantie iets mis gaat en u heeft medische hulp nodig, dan staat De Europeesche u – in het Nederlands - terzijde om u de weg naar de juiste arts of het juiste ziekenhuis te wijzen.
 

Bagage

Bagage wordt gedekt tot een bedrag van € 3.000 per persoon. Bij schade aan bagage die niet ouder is dan een jaar, keert de polis bij schade de nieuwwaarde uit.
 

Buitengewone kosten

Dit kan zich voordoen als u door een ernstige ziekte extra reis- of verblijfskosten maakt.
 

Telecommunicatiekosten

Een voorbeeld van dergelijke kosten zijn de telefoonkosten of mailkosten van overleg met De Europeesche Hulplijn.
 

Schade logies/verblijven

Het gaat hier om schade die u per ongeluk toebrengt aan uw hotelkamer of het appartement.


Dekkingsuitbreidingen

De basisdekking is, tegen premietoeslag, uit te breiden met een aantal rubrieken:
 

Geneeskundige kosten

uw ziektekostenverzekering dekt in het algemeen medische kosten in het buitenland tot maximaal twee maal het tarief van wat dit in Nederland zou kosten. Soms echter is dat onvoldoende. Met de extra dekking bent u er zeker van dat alle geneeskundige kosten in het buitenland volledig worden vergoed.
 

Ongevallen

deze rubriek verleent een vergoeding bij blijvende invaliditeit en bij overlijden ten gevolge van een ongeluk.
 

Sporten en wintersport

de meeste sporten vallen onder de basisdekking. Voor kinderen tot 14 jaar geldt de dekking zelfs voor langlaufen, duiken, schaatsen en sleeën. Maar als u op (winter)sportvakantie gaat, dan is het noodzakelijk om de rubriek sporten en wintersport mee te verzekeren. De kosten van bijvoorbeeld reddingsdiensten of van een noodzakelijke repatriëring zijn onder deze rubriek gedekt.
 

Rechtsbijstand

binnen Europa worden de kosten van juridische hulp of begeleiding die u tijdens uw vakantie nodig hebt, tegen kostprijs vergoed.
 

Geld

verlies en diefstal van geld is onder deze rubriek gedekt tot een bedrag van € 500 per reis en per polis.
 

Hulp en huur vervoermiddel

het gaat hier om vergoeding van kosten als het vervoermiddel of de bestuurder uitvalt. Ook worden de kosten van het huren van een gelijkwaardig vervoermiddel betaald, als uw vervoermiddel langer dan 2 werkdagen uitvalt. Deze rubriek geldt naast personenauto’s ook voor kampeerauto’s, motorfietsen en scooters.
 

Extra sportuitrusting

omdat sommige sportuitrustingen kostbaar zijn, kan het verzekerde bedrag van uw bagage speciaal voor sportuitrusting worden verhoogd met een bedrag van € 2.500. Het gaat hier om: racket-/balsport, wintersport, wandel-/berg-/klimsport, duiksport, golfsport, ruitersport, vecht-/verdedigingssport, hand-/kruisboogsport, in-line-skate/skeelersport, surf-/zeilplank of kano, fiets.


Topdekking

Bij deze module worden niet alleen de verzekerde bedragen voor verschillende rubrieken opgehoogd (bagage € 5.000, telecommunicatiekosten € 150, schade logies/verblijven € 500), maar is de bagage standaard 2 jaar in plaats van 1 jaar gedekt tegen nieuwwaarde. Bovendien zijn geneeskundige kosten voor huisdieren meeverzekerd tot een bedrag van € 300.