Klantenservice vandaag bereikbaar van 15:30 tot 17:30.
085 04 79 123
Camping zoeken
personen
Campings

Reizen Sardinie

Sardinië is een Italiaans eiland in de Tyrrheense Zee en de Middellandse Zee ten westen van Italië en ten noorden van Tunesië. Sardinië ligt maar twaalf kilometer ten zuiden van Corsica en wordt daarvan gescheiden door de Straat van Bonifacio. Noord-Afrika ligt maar op 180 kilometer en het vasteland van Italië ligt nog iets verder weg op circa 190 kilometer. Het vormt samen met de kleine eilandjes Maddalena, Caprera, Asinara en Sant’Antioco de autonome regio Sardinie. Qua oppervlakte is Sardinië na Sicilië het grootste eiland in de Middellandse Zee. Van noord naar zuid meet Sardinië 270 kilometer en van oost naar west maximaal 145. De hoofdstad van Sardinië is Cagliari, dat in het zuiden van het eiland ligt. Cagliari is daarnaast een belangrijke havenplaats, net als Golfo Aranci, Arbatax en Olbia.

 

Autovakanties naar Sardinië

Sardinië is zeer geschikt voor een autovakantie. Vanaf Cagliari leiden snelwegen noordwaarts richting Sassari en Olbia. Verder is het eiland goed begaanbaar door een regionaal wegennet dat goed onderhouden wordt. Wel neemt het rijden tussen de kleinere plaatsen vaak relatief veel tijd in beslag. Door het heuvelachtige landschap zijn de wegen vaak zeer bochtig.De grotere plaatsen zijn ook per trein bereikbaar. Sardinië is eenvoudig te bereiken met de veerboot vanaf Genua of Livorno. Er zijn meerdere afvaarten per week en in het hoogseizoen zelfs meerdere per dag. Genua is ongeveer 1200 kilometer rijden vanuit Nederland, Livorno is iets verder (circa 1350 kilometer). Het voordeel is dat u gewoon uw auto gewoon bij u heeft zodat u het eiland kunt bewonderen met eigen vervoer.  De kosten voor de veerboot kunnen flink uiteenlopen, van een paar tientjes tot een paar honderd euro, dus het is belangrijk dit goed uit te zoeken. Andiamo helpt u hier graag bij.

 

Vliegreizen naar Sardinië

Ook met het vliegtuig is Sardinië goed te bereiken. Vanuit Nederland is het ongeveer 2 uur en een kwartier vliegen. Daarbij kunt u kiezen om te vliegen vanaf Amsterdam of Eindhoven, of net over de grens Brussel of Dusseldorf. U kunt met zowel reguliere vliegmaatschappijen als met de prijsvechters vliegen op Olbia, Alghero of Cagliari waar u vervolgens eenvoudig een auto kunt huren. Dus samen met de autovakantie zijn dit twee uitstekende manieren om gemakkelijk uw vakantiebestemming op Sardinië te bereiken.

 

Kaart van Sardinië

 

kaart-sardinie