Klantenservice vandaag bereikbaar van 15:30 tot 17:30.
085 04 79 123
Camping zoeken
personen
Campings

Reizen Sicilië

Onder de laars in het uiterste zuiden van Italië ter hoogte van Calabrië ligt dit prachtige eiland: het grootste van de Middellandse Zee. Sicilië is 230 kilometer lang en maximaal 170 breed en dus is het bijna even groot als België en ruim 60% van Nederland. Bij de streek horen ook 3 eilandengroepen die u tijdens uw vakantie kunt bezoeken. Ten noorden liggen de Liparische eilanden, ten westen de Egadische eilanden en ten zuiden de Pelagische eilanden. Om alles mooie plaatsen te bezoeken, moet men hier eigenlijk minstens 2 keer op vakantie. De verbindingen tussen alle steden en stadjes zijn heel behoorlijk en niet duur. Maar u moet er wel wat tijd voor uit trekken. De 'Pullman' bus is redelijk luxe en op tijd, en brengt u van Palermo naar Siracusa in 4 uur (dit is ongeveer de grootste afstand). De treinen lopen niet altijd op tijd maar gaan wel dwars door de prachtige binnenlanden van dit mooie eiland.

 

Autovakanties Sicilië

Uw vakantiereis kunt u maken met het vliegtuig of met de veerboot. Als u kiest voor een autovakantie dan kunt u in Napels (naar Palermo) of in het plaatsje Villa San Giovanni in Calabrië (naar Messina) de boot nemen. Een retour overtocht kost u ongeveer 50 a 60 euro en dagelijks zijn er afvaarten. Vanaf Utrecht naar Messina is de afstand 2300 kilometer, dus u moet er iets voor over hebben om met de eigen auto op vakantie naar Sicilië te gaan. Op het eiland zelf zijn er tussen Palermo, Catania en Messina voornamelijk 2-baanswegen (deels tolwegen). De verbindingswegen zijn over het algemeen verhard en goed onderhouden. Auto's kunnen het best geparkeerd worden op bewaakte parkeerterreinen, omdat vooral auto's van toeristen dikwijls het doelwit zijn van inbraken.

 

Vliegreizen Sicilië

Indien u een vliegvakantie boven een autovakantie verkiest kunt u naar twee steden op Sicilië vliegen. Zowel Palermo (in het noordwesten) als Catania (in het zuidoosten) hebben een internationaal vliegveld. Vanuit de grensstreek van Nederland (Dortmund, Dusseldorf of Munster) is het ongeveer 3 uur vliegen naar Sicilië.

 

Kaart van Sicilië

kaart-sicilie