Klantenservice vandaag bereikbaar van 15:30 tot 17:30.
085 04 79 123
Camping zoeken
personen
Campings

Reizen Toscane

Toscane is een provincie in midden Italië. In het noordoosten grenst Toscane aan Ligurië en Emilia-Romagna, in het oosten aan Umbrië, in het zuiden aan Latium en in het westen aan de Tyrrheense Zee. Bij Toscane hoort ook een eilandenarchipel van zeven eilanden die liggen tussen het Italiaanse vasteland en Corsica. Elba is hiervan veruit het bekendste eiland.
De wegen in Toscane zijn redelijk goed onderhouden. De SS1 (eenbaansweg) loopt langs de hele kust en eindigt in Rome. Net als in de rest van Italië zijn er tolwegen en provinciale wegen. Via de tolwegen is men sneller op de plaats van bestemming, maar de provinciale wegen gaan door de prachtige Toscaanse natuur en zijn zeker een aanrader om de omgeving te verkennen. Ook zijn er goede busverbindingen in de streek die zelfs de kleinste dorpjes aandoen.

 

Autovakanties Toscane

Een autovakantie naar Toscane heeft 2 voor de hand liggende aanrijdroutes. Indien uw eindbestemming in Noord-West Toscane ligt neemt u vlak voor Parma de afslag naar La Spezia en kiest u voor de route langs de kust. De andere route gaat net als de eerste vanaf Milaan naar Parma maar dan blijft u deze weg volgen naar Bologna en Florence. Vanaf Bologna kronkelt u dan dwars door de Apennijnen heen.

 

Vliegreizen Toscane

Voor een vliegvakantie in Toscane kunt u vliegen naar Pisa of Florence in Toscane zelf, maar ook Bologna is een goede optie. Richting Florence vliegen voornamelijk de traditionele vliegmaatschappijen, de prijsvechters vliegen op Pisa of Bologna. Het voordeel is dat deze luchthavens uiteraard gunstig liggen qua aansluiting op het wegennetwerk zodat u vervolgens snel op de snelweg zit. Het is wel verstandig om voor uw vliegvakantie te kiezen voor het vliegveld dat het dichtst bij uw bestemming ligt, want door het bergachtige landschap is het niet vanzelfsprekend dat de snelste route de afstand hemelsbreed is. 

 

Kaart van Toscane

 

kaart-toscane