Klantenservice vandaag bereikbaar van 15:30 tot 17:30.
085 04 79 123
Camping zoeken
personen
Campings

Reizen Umbria

Umbria (Umbrië) ligt in het midden van Italie en grenst in het westen aan Toscane, in het oosten aan Le Marche en in het zuiden aan Lazio. Ondanks dat het dus geen kustlijn heeft is de streek toch rijk aan watergebieden met mooie meren en rivieren. Het ligt in de vallei van de rivier de Tiber met het stuwmeer Lago di Corbara en in het noordwesten ligt het Trasimeense meer (Lago di Trasimeno). Aan de oostkant vind men de Apennijnen (een indrukwekkende bergketen met diepe valleien en grote vlakten en vele toppen boven de 2000 meter). De hoofdstad van Umbria is Perugia.

 

Autovakanties Umbria

Wanneer u met de auto naar Umbria wilt reizen dan moet u ongeveer 1500 kilometer rijden. Vanaf Milaan of Verona neemt u dan de Autostrada del Sole langs Parma, Bologna en Florence richting Perugia. Voor wie de reis in tweeën wil splitsen is het een optie om te overnachten in Como of Verona, bijzondere Italiaanse steden waar u ook voldoende te zien heeft. De wegen in Umbria zijn over het algemeen goed onderhouden.

 

Vliegvakanties Umbria

Een andere optie is om te vliegen naar Ancona, Pisa, Rome of Bologna. Naar Umbria is het ongeveer 2 uur en een kwartier vliegen vanaf de vliegvelden van Amsterdam, Brussel, Dusseldorf, Eindhoven of Munster. Zowel de reguliere vliegtuigmaatschappijen als low-cost airlines doen deze bestemmingen aan. Vanaf deze vliegvelden is het dan nog ongeveer 2 a 3 uur rijden naar uw vakantiewoning. Uiteraard helpt Andiamo u graag bij het regelen van de vliegreis en de huurauto.

 

Kaart van Umbria

kaart-umbria