Klantenservice vandaag bereikbaar van 15:30 tot 17:30.
085 04 79 123
Camping zoeken
personen
Campings

Stedentrips Puglia

Als het om stedentrips gaat is Lecce in Puglia de absolute blikvanger. Deze stad is wereldberoemd vanwege haar Barok. Maar Puglia heeft meer te bieden. Andere steden die u absoluut moet bezoeken zijn Bari en Trani, maar vergeet ook de havensteden Brindisi en Taranto niet met hun interessante oude binnendsteden. Bezienswaardig zijn ook Barletta met haar prachtige Romaanse kathedraal, Bisceglie met de dolmens (een soort hunebedden), de Torre Normanna en de Normandische kathedraal uit 1295 en Giovinazzo met de karakteristieke kathedraal en het Palazzo Ducale.

 

Lecce

Stedentrips LecceLecce werd gesticht in de 7e eeuw voor Christus door de Grieken en wordt daarom ook wel het Athene van Apulië genoemd. De klasse van deze tussen stadsmuren gelegen historische stad is de sfeer die het uitademd met haar talloze historische monumenten en de rijkdom aan tradities. Een andere bijnaam is het 'Florence van de Barok' dankzij deze veel voorkomende architectonische stijl die men nog steeds terug ziet in gebouwen die zijn voorzien van sierlijke ornamenten. Er zijn vooral veel kerken in de Barok stijl met elegante voorgevels.
Belangrijke monumenten zijn de Basiliek van Santa Croce en de Dom. De Basiliek met haar pracht en praal illustreert het beste de Barokstad. De dom bestaat uit de kerk met een middenschip en drie zijbeuken, een klokkentoren en aangrenzend staat het Seminario. Andere monumenten in de beroemde Barokstad zijn het Piazza San Oronzo, Il Seggio en het kabinetsgebouw, dat vroeger het oude Celestijnse klooster was. Uit de 2e eeuw stamt het indrukwekkende Romeinse amfitheater. Buiten de stadsmuur kan men de Porta Rudiae en de Porta Napoli, ook bekend als Arco di Trionfo, bewonderen.

 

Bari

Bari is de hoofdstad van de regio Apulië en is een belangrijke havenplaats aan de Adriatische kust. Van daaruit zijn er regelmatige veerdiensten naar Albanië, Kroatië en Montenegro. Ook cruiseschepen leggen aan in de haven van Bari. Bari bestaat uit een hoger gelegen oude stad die een prachtig uitzicht biedt op zee en een moderne stad met brede lanen in een schaakbordpatroon dat in de 19e eeuw is aangelegd waar het Archeologisch Museum en de Pinacotheek zich bevinden.
In deze universiteitsstad moet u vooral eens een wandeling maken door de achterafstraatjes van de oude, Byzantijnse stad ten noorden van de Corso Vittorio Emamule. Hier komen bijna geen toeristen maar vindt u nog het echte Italiaanse leven. Dit deel van de historische oude stad, met zijn talrijke kerken, pleinen en kasteel is goed bewaard. De Dom stamt uit de 12e eeuw. Bari is verder bekend als de stad van Sint Nikolaas. In Italië is hij schutspatroon van de zeelui. Zijn botten en relikwieën liggen in de Basilica di San Nicola. Jaarlijks wordt hij met een grote processie te water herdacht op 8 mei.

 

Trani

Trani is net als Bari een havenstad. De kathedraal van Trani behoort tot de mooiste van Zuid-Italië. Deze dateert uit de twaalfde eeuw en is fantastisch gelegen op een hoog terras vlak aan zee. Onder de kerk ligt de Crypte van San Niccola die ondersteund wordt door 28 marmeren pilaren. Een ander belangrijk bouwwerk in de stad is het dertiende-eeuwse Castello Svevo, dat eveneens aan zee staat.