Klantenservice vandaag bereikbaar van 15:30 tot 17:30.
085 04 79 123
Camping zoeken
personen
Campings

Stedentrips Sardinië

Wanneer u op vakantie gaat naar Sardinië zult u dat vooral doen om de natuur, de stranden en de cultuur en minder voor het stadsleven. Toch zijn er ook enkele plaatsen die zeker een stedentrip waard zijn. Nora met haar goed bewaarde Romeinse badhuizen, amphitheater en tempelruïnes, en Sassari met het middeleeuwse centrum moet u eigenlijk wel gaan bezoeken. Waarschijnlijk was u zelf al van plan om in ieder geval naar Cagliari, Alghero en Porto Cervo te gaan. 

 

Alghero

Stedentrips Sardinië

Alghero is een historische stad op een schiereiland. Het werd in de 12e eeuw door kolonisten uit Barcelona en Valencia gesticht en nog altijd zijn de Catalaanse invloeden merkbaar. Zo staan de straatnamen aangegeven in het Italiaans en het Catalaans. In Alghero zijn bezienswaardigheden te vinden zoals de druipsteengrotten van Neptunus, Angelu Ruju Necropolis, en de vijftiende-eeuwse kathedraal.
Maar het belangrijkste deel van Alghero is het authentieke centrum dat bestaat uit vele trapsteegjes en straatjes. Het wordt deels omsloten door oude wallen met zeven verdedigingstorens, tussen de zee en een groen achterland van olijfbomen en wijngaarden. Bars en restaurants hebben de keienstraten en kleine piazza’s in beslag genomen en de terrasjes staan ook langs de wallen opgesteld, van waaruit u een prachtig uitzicht heeft. Vooral met zonsondergang is het romantiek ten top als u hier heerlijk bij kaarslicht zit te dineren. De stad heeft vele uitstekende visrestaurants en ontelbare kleine winkeltjes in het Centro Storico, maar heet toch haar relaxte charme weten te behouden.

 

Cagliari

Cagliari is de hoofdstad van Sardinië. Cagliairi is nauwelijks toeristisch maar echt een oude handelsstad met een universiteit, een gezellig centrum, elegante winkelstraten en leuke terrasjes. Op de top van een heuvel in Cagliari ligt het oude stadsdeel dat men het ‘Castello’ (het kasteel) noemt. In het Sardisch heet Cagliari dan ook Casteddu wat letterlijk kasteel betekent. Hier heeft u een mooi uitzicht op de Golf van Cagliari. De oude stadsmuren en twee torens uit de elfde eeuw zijn grotendeels nog intact. Vroeger beschermden deze torens de beide ingangen van de stad. In Cagliari kan men de kathedraal Santa Maria bezichtigen, alsmede het paleis dat voor 1900 van de gouverneur van het eiland was. andere bezienswaardigheden zijn het Sardijns archeologisch museum, het grootste en belangrijkste museum van het eiland wat betreft de prehistorische Nuragische beschaving van Sardinië, de San Saturnino basiliek, het Romeins amfitheater en de botanische tuin.

 

Porto Cervo

Porto Cervo is het Saint-Tropez van Sardinië, gelegen aan de prachtige Costa Smeralda. Deze Costa is beroemd vanwege haar mooie stranden, heldere zee en prachtige rotsformaties. In de omgeving van bevinden zich prehistorische nederzettingen zoals de Albucciu nuraghe en de reuzentombe met oude grafkamers. In Porto Cervo zelf vind u veel luxe boutiques, mooie terrassen, dure nachtclubs en exclusieve restaurants. Wanneer u het 'Bella Italia-gevoel' wilt ervaren neem dan een goed glas wijn op een van de terrasjes en geniet van de Italiaanse keuken. Ondertussen kunt u zich dan uren vergapen aan hagelwitte jachten in de haven en minstens even onbetaalbare auto’s en outfits. Hier draait het om zien en gezien worden.