Klantenservice vandaag bereikbaar van 15:30 tot 17:30.
085 04 79 123
Camping zoeken
personen
Campings

Stedentrips Sicilië

Sicilië is te mooi om alleen maar een stedentrip naar een bepaalde stad te maken. Als u hier bent moet u er op uit trekken en het eiland gaan verkennen. Maar onderweg zijn er wel prachtige plaatsen die u eigenlijk wel moet vereren met een eendaagse stedentrip. Taormina, Cefalu en Giardini Naxos zijn populaire badplaatsen waar u een dagje strand kunt combineren met het verkennen van de stad. Voor Palermo, Siracusa, Agrigento, Enna en Piazza Armerina moet u minstens een dag uittrekken.

 

Enna en Piazza Armerina

Stedentrips SicilieEnna is een fraai stadje bovenop een steile berg, het ligt 942 meter boven zeeniveau. Vanuit Enna heeft u een adembenemend uitzicht en daaraan dankt het de naam 'Belvedere di Sicilia'. Door haar hoge en centrale ligging is Enna altijd van strategisch belang geweest. Waarschijnlijk werd het al 1000 jaar voor Christus gesticht. Door de jaren heen zijn er ware monumenten ontstaan. Het 13e eeuwse kasteel van Lombardije met de zes torens, de Dom, de Toren van Frederik en ook het Museo Alessi is buitengewoon. Niet ver van Enna ligt Piazza Armerina. Hier worden tijdens festivals en historische spelen de bevrijding op de Normandiers herleeft. Deze tradities zijn bijzonder om te leren kennen. De combinatie Enna en Piazza Armerina is dan ook ideaal voor een stedentrip.

 

Agrigento

Agrigento ligt niet ver van de kust in het mysterieuze zuiden van Sicilië, temidden van onontdekte stranden en kusten, klassieke ruïnes met landinwaarts graanvelden en vooral onbewoonde bergen. Bij Agrigento vindt u de Valle dei Templi die behoren tot de mooiste archeologische overblijfselen van Europa en op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan. De Valle dei Templi was ooit een deel van de rijkste Griekse kolonies en de oude stad Akragas, ook wel de mooiste vergankelijke stad genoemd. Er staan nog negen tempels, de best bewaarde klassieke resten buiten Griekenland.
 

Palermo

Palermo is een fascinerende stad waar alle aspecten van Sicilië samenkomen. Het herbergt veel aristieke en culturele overblijfselen uit het verleden. Deze kleurrijke universiteitsstad is niet voor niets de hoofdstad van Sicilië en is qua grootte de op vier na grootste stad van Italië. Helaas is er ook armoede en verval en dat valt in combinatie met het drukke verkeer niet bij iedereen in de smaak. Maar wie hier door heen kan kijken ziet een van de meest bruisende en sfeervolle steden van Italië. Deze eeuwenoude en levendige havenstad draagt nog de sporen van de Arabische, Normandische en Spaanse overheersers. Bezoek tijdens uw stedentrip naar Palermo vooral ook het Noormannenpaleis, de kathedraal en het Archeologisch museum.

 

Siracusa

Van Siracusa wordt wel eens gezegd dat het de mooiste stad van Sicilië is. Feit is in ieder geval wel dat het sinds 2005 samen met de nabijgelegen Rotsnecropolis van Pantalica op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staat. Siracusa is een antieke stad vol met schatten, onder andere uit de Griekse en Romeinse tijd. Want Siracusa was door de eeuwen heen altijd een bloeiende stad en is nog immer fascinerend. Het archeologisch park met het Griekse theater, het archeologisch museum en de dom zijn van grote schoonheid. Maar vooral het oude stadscentrum, Ortigia met de tempel van Apollo, zijn onvergetelijk, vooral 's avonds als de monumenten verlicht worden. Bovendien kunt u in deze stad vol geschiedenis ook goed winkelen. Behalve de stad zelf liggen er in de ruige omgeving nog andere mooie steden als Ragusa en Noto waar u een barokarchitectuur zult vinden die tot de mooiste van Europa behoren.