Klantenservice vandaag bereikbaar van 15:30 tot 17:30.
085 04 79 123
Camping zoeken
personen
Campings

Stedentrips Toscane

Voor veel mensen is Toscane bij uitstek de favoriete vakantiebestemming. U kunt hier gerust vele jaren uw vakantie door brengen want er valt gewoon zoveel te zien. Bijna elk stadje is wel een stedentrip waard. Het gaan dan ook te ver dat hier allemaal te beschrijven. Daarom beperken we ons tot de wereldberoemde steden die u in ieder geval eens bezocht moet hebben.

 

FlorenceStedentrips Florence

Florence is het pareltje van de Renaissance en daarmee een van de trekpleisters van Toscane en zelfs van heel Italië. Het is dan ook een perfecte bestemming voor een stedentrip. Meest in het oog springend is natuurlijk de Dom. Van ver in de omtrek is de grote koepel zichtbaar.  Vervolgens wandelt u het autovrije Centro Storico heen. Hier bevinden zich vele winkels, maar evenzeer prachtige monumenten, zoals het Piazza della Repubblica en het Piazza della Signoria met daaraan het Palazzo Vecchio en de Uffizi. U komt dan vervolgens uit bij de Ponte Vecchio, de brug over de Arno met de juwelierswinkeltjes.
Aan de andere kant liggen het Pallazo Pitti en de tuinen van Boboli. Na een aardige klim bereikt u Piazza Michelangelo, vanwaar u een schitterend uitzicht heeft over Florence. Als u dan weer afdaalt naar de binnenstad vindt u daar de Santa Croce. Als u vanaf de dom de andere kant op gaat komt u bij de Basilica San Lorenzo met daarbij de markt van Florence. Verderop is de Galleria dell'Accademia gelegen, het beroemde museum met de David. Kortom, het is bijna teveel om op te noemen en het is dan ook beter dat u al deze pracht met uw eigen ogen gaat aanschouwen.

 

Stedentrips Siena

Siena

Siena is een middeleeuwse stad op een heuvel in het hart van Toscane. De historische binnenstad is autovrij en zeer goed onderhouden en staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Tijdens een stedentrip kunt u hier heerlijk door de kleine smalle straatjes dwalen.
In het centrum staat ook Siena's kathedraal, de dom uit 1380 voltooid werd en die vanuit de wijde omtrek te zien is. Het is een perfect voorbeeld van de Italiaanse gotische architectuur. In het doopvont onder de dom bevinden zich reliëfs van onder andere Donatello terwijl in de Opera del Duomo Duccio's beroemde Maesta te vinden is.
Een ander elegant gotisch bouwwerk is het Palazzo Pubblico. In dit imposante paleis uit de 14e eeuw hangt ook de fresco Il Sodoma. Het hart van de binnenstad wordt gevormd door het schelpvormige stadsplein, Piazza del Campo. Hier wordt twee keer per jaar de Palio gehouden, op 2 juli en 16 augustus. De beroemde paardenrace tussen afgevaardigden van elke contrade (wijk van Siena). Tijdens de Palio staat Siena op zijn kop, de rest van het jaar heeft het een heerlijk rustig karakter. 

 

Lucca

Lucca is een rustig plaatsje met een lange historie. Het werd door de Etrusken gesticht, maar Napoleon heeft hier ook invloed gehad en uiteraard is de Renaissance ook niet aan Lucca voorbij gegaan. Het staat bekend om de brede vestingmuur rondom de middeleeuwse binnenstad. De muur is 4 kilometer lang en nog steeds in goede staat en u kunt over de muur wandelen en fietsen. Het historische centrum binnen de muur is autoluw. Hier kunt u heerlijk relaxed wandelen door de schaduwrijke straatjes of heerlijk wat eten of drinken op een van de knusse pleintjes. Tijdens de wandeling kunt u dan genieten van prachtige monumenten, zoals de dom in romaanse stijl of de klokketoren die u kunt beklimmen waarna u van een geweldig uitzich kunt genieten.

 

Pisa

Zeg Pisa en iedereen zal denken aan de bekende scheve toren. Het moge duidelijk zijn dat dit het monument van Pisa is dat men gezien moet hebben. Maar ook de dom, de doopkerk en het camposanto, de bijzondere bouwwerken rondom de toren op het Piazza dei Miracoli mogen er zijn. Het andere bekende plein in Pisa, het Piazza dei Cavalieri is ook een bezoek waard, net als de Santa Maria della Spina kerk en het 12e eeuwse fort Cittadella Vecchia. Bloemenliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de botanische tuin. Pisa is ook de stad van Galileo Galilei. Het ligt aan de rivier de Arno en was in de middeleeuwen zelfs een belangrijke havenstad omdat het toen ook nog aan zee lag.

 

San Gimignano

San Gimignano is een middeleeuws stadje boven op een heuvel in het Toscaanse landschap. Van welke kant u ook naar San Gimignana toe rijdt voor een stedentrip, de torens waar deze stad bekend om staat zullen als eerste uw aandacht trekken. Ooit waren er zo'n 70, nu zijn er nog dertien van over. In de 12e en 13e eeuw zijn deze torens gebouwd als versterking, maar vooral als prestigeobject. Het historische centrum is opgenomen in de lijst van werelderfgoederen en heeft een bijzondere middeleeuwse architectuur. Destijds was San Gimignano namelijk een welvarende stad. Tegenwoordig komen er vooral veel toeristen, wandelend door de autovrije straatjes die allemaal naar het hoogste punt leiden, of zittend op een terrasje op een van de piazza's. 

 

Volterra

Tijdens een stedentrip naar Volterra gaat u heel ver terug in de tijd. Het is namelijk een oude stad die al werd bewoond tijdens de Villanovacultuur, dus vanaf 1000 voor Christus. Waarschijnlijk heeft dit met de fantastische ligging te maken, op een heuvel van ongeveer 550 meter hoog met een geweldig uitzicht op de heuvels in de omgeving. Sporen uit de oudheid zijn nog steeds zichtbaar in Volterra, zoals delen van een oude Etruskische stadsmuur en het indrukwekkende Romeinse theater uit de 1e eeuw voor Christus. Andere bezienswaardigheden zijn de dom die gebouwd is in Romaanse stijl, het grote Piazza San Giovanni, het Palazzo dei Priori dat een van de oudste paleizen van Toscane is en het Museo Guarnicci met de vele overblijfselen uit de Etruskische tijd.