Klantenservice vandaag bereikbaar van 15:30 tot 17:30.
085 04 79 123
Camping zoeken
personen
Campings

Stedentrips Umbria

In Umbria met haar rijke cultuur liggen indrukwekkende steden met geweldige bezienswaardigheden en fantastische kunstschatten. Interessante plaatsen in Umbria zijn Perugia (de hoofdstad), Assisi, Foligno, Gubbio, Norcia, Orvieto, Spoleto, Terni, Todi en Lago di Trasimeno. Stuk voor stuk steden met interessante culturele bezienswaardigheden om tijdens een stedentrip te bezichtigen, zoals kerken, musea, monumentale gebouwen en oude stadsmuren.

 

Assisi

Stedentrips Assisi

Assisi is de wereldwijd beroemde stad van de heilige Franciscus, die volgens de overlevering met de vogels kon praten en zelfs de stigmata van Christus ontving. Deze historische stad trekt veel bedevaartgangers. Een zeer schilderachtig stadje met veel mooie plekjes en pleinen, smalle straatjes en pittoreske winkeltjes. De belangrijkste toeristische attractie is de indrukwekkende Sint-Franciscusbasiliek. Deze kerk werd in de 13e eeuw gebouwd op het graf van de heilige Franciscus. Zij bestaat uit crypte, benedenkerk en bovenkerk die rijkelijk zijn gedecoreerd door een aantal belangrijke kunstenaars. De kerk is op de lijst van Werelderfgoed van de UNESCO geplaatst.
Iets buiten de stadsmuren ligt het klooster van San Damiano, dat eveneens zeer authentiek is gebleven. Andere hoogtepunten zijn de dom, de Basilica di Santa Maria degli Angeli, Palazzo del Popolo en het Piazza del Comune met de Romeinse tempel van Minerva. Aangezien Assisi op een helling van een heuvel ligt biedt het een imposant uitzicht. Zij is legendarisch omwille van haar mooie warm-witte kleur en silhouet, gedomineerd door de basiliek en de burcht ('Rocca Maggiore') op de heuveltop, aan de voet van de groene, 1290 meter hoge Monte Subasio. Genietend op een terrasje of slenterend over de pleinen kunt u al het moois op u laten inwerken.
 

Perugia

De hoofdstad van de streek, Perugia, ligt dicht bij de rivier de Tiber. Door zijn rijke historie heeft het vele culturele bezienswaardigheden. Perugia is vooral bekend vanwege de wereldberoemde universiteit voor buitenlanders. De stad heeft daardoor een bijzondere charme; geschiedenis, pittoreske hoekjes en prachtige kerken in combinatie met een levendige en gezellige uitstraling. Het oudste plein van Perugia, Piazza IV Novembre, is het hart van de stad. Op dit plein vindt u een magnifieke fontein, Fontana Maggiore.
 

Spoleto

Spoleto is ook al zo'n oude historische stad. In de 7e eeuw was het de hoofdstad van de Longobarden en uit die periode stamt de Kerk van San Salvatore, een zeldzaam voorbeeld van de Longobardische architectuur. In het amfitheater werden vroeger vele martelaren gedood en zijn begraven onder de kerk San Gregorio. Het is door de Umbriërs gesticht en was een belangrijke stad in de Romeinse periode. Ook is er een 12e-eeuwse Duomo met een typisch romaanse gevel en zijn er sporen van een oud Romeins amfitheater, waar vroeger 10.000 christelijke martelaren zijn gedood, die naar verluidt onder de kerk San Gregorio begraven zouden liggen. In de Romaanse kerken vindt u vele fresco's. In Spoleto is elk jaar in juni en juli het bekende kunstfestival Festival dei Due Mondi, een van de bekendste kunstfestivals van Europa.

 

Orvieto

Orvieto is schitterend gelegen op een 300 meter hoge rots op een plateau van vulkanische tufsteen. Orvieto was al in de Etruskische tijd (800-100 v.Chr.) bewoond. Vanaf de 42 meter hoge romaanse Torre del Moro is het mogelijk de wijde omgeving van de stad met de landschappen met wijngaarden en de ingeslapen vulkaan Monte Amiata te overzien. 400.000 jaar geleden was dit de bron van het plateau van tufsteen waarop Orvieto gelegen is. De door het gebruiken van het tufsteen ontstane gangen en gewelven zijn zijn nog steeds aanwezig en te bezichtigen.
Met een kabelbaan kunt u naar boven, naar het pronkstuk van de stad: de kathedraal (Duomo di Orvieto), gebouwd tussen het eind van de dertiende en de vijftiende eeuw. Het schip van de kerk is gebouwd in romaanse stijl. Het interieur van de Duomo is majestueus, kleurig en licht, en bevat omvangrijke fresco's. Tijdens een stedentrip aan Orvieto moet u eigenlijk ook het twaalfde-eeuwse Palazzo del Popolo bezoeken en de resten van een Etruskische tempel met daarnaast een ingenieus geconstrueerde, 62 meter diepe waterput uit de tijd van paus Clemens VII (1528). Ook zijn in Orvieto verschillende musea te bezoeken met vele kostbaarheden.