Klantenservice vandaag bereikbaar van 15:30 tot 17:30.
085 04 79 123
Camping zoeken
personen
Campings

Trasimeno meer

Het Trasimeense meer is al jarenlang een geliefde vakantiebestemming. Het Trasimeense meer met haar drie eilanden ligt zeer gunstig in het midden van Italië op de grens van Umbrië en Toscane met op reisafstand o.a. Florence, Rome, en Siena. Het 'Lago di Trasimeno' staat historisch bekend om een belangrijke slag van Hannibal tegen de Romeinen. Deze beroemde veldslag uit de oudheid wordt ook wel de 'Battaglia del Trasimeno' genoemd. Dit vond plaats bij Tuoro en in de zomer wordt meerdere keren deze gebeurtenis nagespeeld.
Vakanties Lago trasimenoHet Trasimeno meer is tevens een regionaal natuurpark en is qua grootte het vierde meer van Italië. Het prachtige meer heeft een oppervlakte van 128 km2, een omtrek van 45 km en huisvest drie eilandjes, Isola Minore, Isola Maggiore en Isola Polvese. U kunt de schoonheid van het Trasimeno meer ontdekken met een dagpas waarmee u de eilanden en de karakteristieke plaatsen rondom het meer kunt bezoeken. Tussendoor kunt u dan in de vissersplaatsjes heerlijke verse vis eten of genieten van de andere italiaanse gastronomische hoogstandjes.
De zachte groene heuvels met eeuwenoude olijfbomen die typerend zijn voor het Toscaanse en Umbrische landschap zijn in volledige harmonie met het meer en de oude historische stadjes. Hier liggen middeleeuwse stadjes direct aan de oever van het meer die stuk voor stuk een bezoek meer dan waard zijn, zoals Castel Rigone, Castiglione del Lago, Cortona, Monte del Lago, Paciano, Panicale, Passignano sul Trasimeno, San Feliciano en Tuoro sul Trasimeno. In de zomer bruist het van de dorpsfeesten rond het meer en dat maakt het een gezellige plek om te bezoeken.
Vakanties Trasimeense MeerDe omgeving, de mensen, de keuken, de kunst en cultuur oefenen een enorme aantrekkingskracht uit op bezoekers uit de hele wereld. De rust, veiligheid en natuur zijn in het geheel niet aangetast door het toerisme. Tussen alle bijzondere bezienswaardigheden door kunt u bijkomen op een van de zandstrandjes. Uiteraard biedt het Trasimeno meer ook volop mogelijkheden voor watersport liefhebbers. Het Trasimeno meer is ideaal voor waterskiën, surfen en zeilen of u kunt een kano of waterfiets huren. Al met al een veelzijdige en prachtige omgeving om uw vakantie door te brengen!

 

De eilanden in het Trasimeno meer

Van de drie eilanden kunt u Isola Maggiore en Isola Polvese bezoeken en dit is zeker de moeite waard. Isola Maggiore is het enige eiland in het meer van Trasimeno dat nog bewoond wordt. Met een boottocht van pakweg een half uur reist u eeuwen terug in de tijd. U komt aan in een pittoresk 14e eeuws vissersplaatsje. Bij het proeven van de authentieke sfeer van dit vissersdorpje, begrijpt u helemaal wat hiermee bedoeld wordt. Vervolgens kunt u een wandeling maken langs het water, onder pijnbomen door naar de Romaanse kerk San Salvatore en de 18e eeuwse villa van de familie Guglielmi. Het vervallen huis en de familiekapel vormen een geweldig decor. Isola Polvese is sinds 1950 onbewoond en is nu een natuurreservaat. Hier kunt u de overblijfselen van een twaalfde eeuws kasteel, een kerk en klooster bezichtigen. Natuurliefhebbers kunnen een kijkje nemen in het wetenschappelijk didactische park, waar de flora en fauna van het Trasimeno meer bewonderd kunnen worden in een beschermde omgeving.