Klantenservice vandaag bereikbaar van 15:30 tot 17:30.
085 04 79 123
Camping zoeken
personen
Campings

Vakanties Italië

Vakantie in Italië betekent buiten leven en genieten! Allereerst is het natuurlijk het warme klimaat dat een reis naar Italië zo aantrekkelijk maakt. Behalve dat Italië zeven keer zo groot is als Nederland heeft het ook veel verschillende gezichten. Iedere streek is weer anders en heeft zijn eigen uitstraling, vanwege haar eigen geschiedenis en de enorme diversiteit aan landschappen in Bella Italia. De zonovergoten stranden in Puglia, fascinerende steden in Toscane,  palmenboulevards in Le Marche, bloemenpracht in Umbrië, sprookjesachtige meren in het noorden, de witte stranden op Sardinie en Sicilie, waar het prachtig snorkelen of duiken is. Vakanties Italie
De beste maanden om Italië te ontdekken zijn april, mei, juni, september en oktober. De temperatuur is dan aangenaam en de populaire plaatsen zijn nog niet overspoeld door het massa toerisme. Bovendien is de natuur in het voorjaar op haar mooist als alles in bloei staat. Bent u op de zomer aangewezen dan moet u opgewassen zijn tegen de hoge temperatuur. Gebruik dan de dag zoals de Italianen dat zelf ook doen: ga op het heetst van de dag lekker luieren binnen of in de schaduw en onderneem pas weer iets vanaf een uur of half 4 als ook de winkels weer open gaan. Houdt er wel rekening mee dat in de zomer de prijzen duidelijk hoger zijn net als de kans op files en wachtrijen. Voor de zomermaanden is het noodzakelijk vroeg te reserveren.
Ga direct naar de vakantiehuizen in Italië.

Vakanties ItalieStrandvakanties Italië

Italië heeft een kustlijn van ongeveer 7600 kilometer. De kust is op sommige plaatsen grillig, op andere plaatsen bestaat het uit brede kindvriendelijke zandstranden. Italië ligt midden in de Middellandse Zee die aan de oostkant Adriatische Zee, aan de zuidkant de Ionische Zee en aan de westkant de Tyrrheense Zee genoemd wordt. U kunt aan de Italiaanse kust heerlijk snorkelen of duiken, heerlijk relaxen in de zon of actief watersporten. Houdt er wel rekening mee dat op veel stranden delen zijn afgezet voor zogenaamde 'bagni'. Deze delen zijn of alleen toegankelijk voor gasten van bepaalde hotels of men is verplicht een ligbed of parasol te huren. Wel zijn bij de meeste bagni een bar, toiletten en een strandwacht aanwezig.

 

Activiteiten tijdens uw vakantie

Genieten van het mooie weer is natuurlijk een van de redenen om naar Italië op vakantie te gaan. Maar er is zoveel meer. Als u houdt van kunst en cultuur dan is Italië het walhalla. Elke stad of dorp herbergt zijn eigen schatten uit de rijke geschiedenis. Vele musea die rijkelijk voorzien zijn van schitterende kunst, prachtige kerken en imposante bouwwerken uit vroegere tijden, allemaal goed geconserveerd. Voor degene die zijn energie graag op een andere manier kwijt wil heeft Italië ook van alles in petto. Prachtige wandelingen maken in de bergen, fietstochten tussen de wijnvelden, snorkelen of duiken in het helderste zeewater, golfen op de mooiste banen, het kan allemaal. Vervolgens lekker relaxen in een wellness centrum of spa, Italianen weten wel wat het goede leven is.

 

Culinair Italië

Italiaans eten

U zult worden getrakteerd op de authentieke Italiaanse keuken! Die heeft allang haar weg naar het buitenland gevonden, maar tijdens uw vakantie zijn nog heel veel nieuwe lekkernijen te ontdekken. Elke streek heeft haar eigen traditionele gerechten, maar allemaal zijn ze gebaseerd op de beste ingredienten en altijd vers. Of u nu de voorkeur geeft aan vlees of vis, Italië kan het u bieden. Uiteraard worden de lekkerste maaltijden vergezeld van een heerlijke wijn wat het feest compleet maakt. 

 

Reizen naar Italië, Andiamo!

Houdt u dus van zon, culturele hoogtepunten, landschappen, mooie steden, boek dan een reis naar Italië! U reist dan naar de mooiste regio's zoals het landelijke Le Marche, cultuurrijke Toscane of Umbrië, met heuvels, cipressen en talloze pittoreske straatjes. En in de steden vindt u zoveel kunstschatten en fraaie architectuur, dat is haast niet te beschrijven! En ten allen tijde kunt u genieten van de heerlijke Italiaanse keuken. Deze combinatie vormt 'La Dolce Vita'. Aan één vakantie in Italië heeft u niet genoeg. Het mag duidelijk zijn dat als u afreist naar Italië u zeker een bijzonder mooie vakantie tegemoet gaat. Rest er nog één ding te zeggen: 'Andiamo‘!