Klantenservice vandaag bereikbaar van 15:30 tot 17:30.
085 04 79 123
Camping zoeken
personen
Campings

Vakanties Friuli Venezia Giulia

Vakanties Friuli Venezia GiuliaFriuli Venezie Giulia is de meest noord-oostelijk gelegen streek in Italie en ligt tegen Oostenrijk en Slovenie aan. Het is de kleinste streek vaan Italië. De streek Friuli is erg veelzijdig. Ruwweg kan de regio geografisch in drie delen worden opgedeeld: Het bergachtige noorden, het heuvelachtige centrum en de vlakte in het zuiden dat aan de zee ligt. Door haar ligging waardoor er vele invloeden van verschillende volkeren terug te vinden zijn en haar rijke geschiedenis valt er heel veel te bezichtigen. Doordat de Romeinen zo actief waren in Friuli Venezia Giulia ziet u dat ook goed terug in de architectuur en de geschiedenis van de streek. Door de typische Italiaanse dorpjes die er zijn in de streek verveelt u zich nooit, in elk dorpje valt wel wat te bezichtigen. De hoofdstad van de streek is Triest, deze stad heeft 200 duizend inwoners en is daarmee een redelijk grote stad. Andere belangrijke steden zijn Udine, Pordenone en Gorizia. Triest is een havenstad, erg levendig, met gezellige pleinen, een uit de oudheid overgebleven Romeins theater en de oude basiliek. 

Ga direct naar de Campings in Friuli Venezie Giulia of naar de Vakantieparken in Friuli Venezie Giulia.

Kampeerterrein friuliHet berglandschap in Friuli Venezia Giulia is meer dan de moeite waard, dus ga mee met een excursie door de bergen zodat u de mooiste plekjes en de overweldigende natuur kunt ontdekken in deze streek. Dit gebied is rijk aan grotten, de Grotta Gigante is zelfs zo groot dat de Sint-Pieter er in zou passen. Culturele excursies worden ook georganiseerd langs de kastelen en musea die de geschiedenis van Friuli Venezia Giulia weergeven. Veel van de geschiedenis gaat over de Romeinse tijd, maar ook de invloeden vanuit de Venetiaanse tijd, Slovenie en Oostenrijk zijn goed herkenbaar.
Ook kunt u genieten van de lokale gerechten. Alle producten komen uit de regio en worden vers bereid in de keuken. Door de vele restaurantjes in de dorpjes en stadjes heeft u volop keuze en kunt u overal in Friuli genieten van deze heerlijke gerechten.

Strandvakanties Friuli Venezia Giulia

In Friulia Venezia Giulia vindt u mooie stranden die langzaam aflopen in de Adriatische Zee. Ze zijn daarom erg in trek bij families met kleine kinderen. Bij Lignano en Grado is er de bekende lagune. Een populair strand onder de Italianen in Friuli Venezia-Giulia is Lignano. Lignano kent drie verschillende gedeelten: het met pijnbomen beboste Pineta, de elegante Riviera en Sabbiadoro, een zeer fijnzandstrand. Bij dit strand hoef je parasol en strandstoel niet mee te nemen. Al vroeg in het seizoen staan hier, net als op vele andere stranden in Italië, de stoelen leuning aan leuning, rij na rij voorzien van parasol, te wachten op de toeristen.

Op de meeste kampeerterreinen zijn zwembaden, maar in Lignano vind je een van de waterpretparken waar veel jeugd te vinden is, het waterpark Aquasplash. Grado doet een beetje aan Venetië denken doordat het op verschillende eilandjes ligt. Het is de moeite waard om in het middeleeuwse stadscentrum de geur van vroeger op te snuiven van een mooie basiliek en haar mozaïek De mooie lange zandstranden trekken in de zomer veel Italiaanse toeristen. Een bezoek aan Grado kan je tevens helpen bij reumatische aandoeningen aangezien het zand rijk is aan micro-organismen en minerale zouten. Bovendien is het water van dit kuuroord rijk aan zout en jodium en helpt het bij astmatische aandoeningen. Deze voormalige toegangshaven voor het Romeinse Aquileia is één van de populairste badplaatsen aan deze kust en in het pittoreske haventje is het goed toeven.

Strandvakanties Friuli Venezia Giulia