Klantenservice vandaag bereikbaar van 15:30 tot 17:30.
085 04 79 123
Camping zoeken
personen
Campings

Vakanties Piemonte

Vakanties PiemonteAls u op vakantie gaat naar Piemonte dan gaat u naar een minder toeristisch, maar zeker niet naar een minder mooie gebied. Al vanaf de 15de eeuw was Piemonte nauw verbonden met het voormalig koningshuis Savoye van Italie.

Uw vakantie in Piemonte zal u zeker langs Turijn leiden, qua kunst- en cultuur bijna onovertroffen, maar heel de regio is daar rijk aan. Beroemd zijn de gebouwen uit het Barok, maar ook vanuit de Middeleeuwen en de Renaissance is veel bewaard gebleven.

Er zijn vele bezienswaardige authentieke dorpjes te vinden in Piemonte. In de wijndorpjes van de Langhe, de stadje Alba, Asti, Serralunga en Cherascokun kan men zich goed vermaken. Daarnaast zijn er de meer in de bergen gelegen dorpjes nog bewaard gebleven zijn zoals Sauze d’Oulx en Bardonecchia.

piemonteTen zuiden van Turijn leveren de wijngaarden op de glooiende heuvels van Monferrato en Langhe uitstekende Barbera, Barbaresco en Barolo wijnen. Ook de truffel is een culinaire verwennerij.

De karakteristieke Italiaanse straatjes met restaurants, cafés en barretjes kunnen u ongetwijfeld behagen tijdens uw vakantie in Piemonte. Zoals de naam al zegt wordt Piemonte begrensd door hoge bergmassieven. De hoge toppen van de Alpen zijn nooit ver weg tijdens uw vakantie in Piemonte. De Ligurische Apennijnen, de uitgestrekte Po vlakte en het merengebied maken het landschap bijzonder afwisselend en aantrekkelijk.

Verder ligt er in  de provinie Piemonte een waar stukje pararijs, ´de Langhe´ geheten. In dit meer dan mooie gebied produceren gepassioneerde boeren de heerlijkste wijnen. Verder zijn hier de befaamde hazelnootbomen van de ‘Alta Langa’. Dit ongerepte en karakteristieke landschap ademt rust uit en terwijl u de streek verkent van kleine burchten en charmante dorpjes vindt u de sfeer van ‘er was eens .... ‘.

In dit sprookje neemt de gastvrije bevolking u vriendelijk op, kunt u zichzelf trakteren op de plaatselijke keuken en van de heerlijke wijnen.

Piemonte kent naast Turijn geen grote steden maar heeft wel prachtige natuurgebieden waar men in elk jaargetijde leuke activiteiten kan doen. Skiën in de winter, wandelen in de bergen of de heuvels of een stad bezoeken in het voorjaar; aan het Lago Maggiore of het Ortameer relaxen in de zomer en gastronomisch genieten in de herfst.

Strandvakanties Piemonte

kampeerterrein PiemonteNatuurliefhebbers kunnen hun vakantie in Piemonte uitstekend doorbrengen. De bergen herbergen natuurlijk ook meren, met als beroemdste het Lago Maggiore, een van de meest idyllische vakantie bestemmingen in Italie.

Toch mag ook het Lago d´Orta niet vergeten worden. Als u tijdens uw verblijf op een kampeerterrein graag de zee opzoekt dan kan dat ook, want de Bloemenriviera is nabij, met prachtige kustplaatsjes en prachtige stranden.

Op vakantie naar Piemonte, Andiamo!

Piemonte is Italiaanse gastvrijheid aan de voet van de Alpen. Proef deze gastvrijheid eens in de mooie stad Turijn, vol met prachtige pleinen en paleizen. U kunt de italiaanse keuken proberen met zijn heerlijke wijnen of er op uitgaan in het mooie heuvellandschap van Langhe en Roero met zijn oude dorpjes en kastelen. Zomers kun je je heerlijk vertoeven aan het schitterende Lago Maggiore. Piemonte is ideaal voor cultuur, actieve wandel- en fietsvakanties of heerlijk ontspannen aan het water.

Nederlanders in Italië : ''Dichtbij maar toch ver weg''

De Italiaanse provincie Cuneo, in de regio Piemonte is voor ons Nederlanders vrij onbekend. Is het niet dat de Barolo's, Truffels, Cinzano en 'Slow-Food' er vandaan komen maar anders als 'uithoek' boven Ventimiglia is er weinig van bekend... Lees verder >>