Klantenservice vandaag bereikbaar van 15:30 tot 17:30.
085 04 79 123
Camping zoeken
personen
Campings

Vakanties Puglia

Vakantie vieren in Puglia is voor Nederlanders nog een vrij onbekend fenomeen. En dat is zonde, want Puglia (Apulië) heeft erg veel te bieden. 'De hak van de laars' is zeer divers en herbergt een onvermoede rijkdom qua natuurschoon en architectuur. Veel mooie stadjes, een rijke historie, uitgestrekte wijngaarden en prachtige baaien. Want daar waar buitenlanders Puglia steeds meer zullen gaan ontdekken, hebben de Italianen dat al lang en breed gedaan.
De blikvanger is Lecce, een pareltje uit de Barok en ook wel het Florence van Zuid-Italië genoemd. Op het schiereiland Gargano is het gelijknamige Nationaal Park te vinden: een dichtbebost gebied. Om dit park heen zijn heel veel gezellige badplaatsen te vinden. Voor veel Italianen is Puglia toch vooral synoniem aan de trulli, merkwaardige, witgekalkte huisjes met een rond, konisch dakje, gemaakt van natuurstenen grijze dakpannen. Als u optimaal wilt genieten van al het moois dat Zuid-Italië u te bieden heeft, is het aan te raden om af te reizen naar Puglia voor uw vakantie.  Vakanties Puglia
Ga direct naar de vakantiehuizen in Puglia.

 

Strandvakanties Puglia 

In Puglia kunt u heerlijk relaxen op een van de vele zandstranden. In totaal vindt u in deze regio 800 kilometer strand. De Adriatische kust is vooral interessant op 2 plekken: in het zuiden bij Otranto en bij het schiereiland van Gargano. De stranden tussen Otranto en Santa Maria Di Leuca liggen er immer aanlokkelijk bij. In het nationaal park Gargano is de Adriatische kust volgens velen op haar allermooist. Het is er bezaaid met grotten en rotsen en er zijn gezellige badplaatsen te vinden, zoals Vieste, Peschici, Mattinata. Een andere populaire badplaats die veel mensen aandoen tijdens hun vakantie in Puglia is Gallipoli aan de Ionische Zee. De kust bij de Golf van Taranto (tussen de 'hak en de voet') is verder zeer rustig.
 

De Natuur in Puglia

Vakanties Puglia

Puglia bevindt zich in de oostelijke punt van Italië, zeg maar de hak van de laars. Door de bijzondere ligging tussen de Apennijnen en de Adriatische zee herbergt het zeer uiteenlopende landschappen met korenvelden, wijngaarden, olijfbomen en klaprozen. Het binnenland op de grens met de regio Basilicata, de Murge is woest, kaal en zeer dunbevolkt. De streek is verder zeer vruchtbaar. Ten noorden van de van oorsprong Griekse stad Tarente strekken zich een aantal kloven uit, de zogenaamde Gravine. Massafra en Gravina in Puglia liggen in bij zo'n kloof, hier zijn eeuwenoude rotswoningen te vinden. 

  

De geschiedenis en cultuur 

Puglia heeft voor u veel bezienswaardigheden in petto die voortkomen uit de geschiedenis waarin vele volkeren invloed hebben gehad in deze regio. Voordat de Romeinen hier aankwamen, hadden de Grieken zich hier gevestigd. Helaas is van deze beschaving in Puglia minder terug te vinden dan op Sicilia. Wel zijn er nog veel kerken met Byzantijnse en Arabische invloeden.
Na de Noormannen kwam in de 12e eeuw een bloeiperiode voor Puglia, hetgeen sterk tot uiting komt in het beroemde Castel del Monte uit 1240. Dit achthoekige kasteel staat op een heuvel ten zuiden van Andria. Het is het bekendste bouwwerk van de regio en het staat afgebeeld op de Italiaanse 1 eurocent. Vervolgens heeft de Renaissance deze hoek van Italië niet echt bereikt, maar de stad Lecce wordt wel het Barokke Florence genoemd. Wereldwijde wordt dit beschouwd als een van de mooiste baroksteden en voor liefhebbers van deze 17-eeuwse stijl is een bezoek aan Lecce een must. 
Iets ten zuidwesten van de hoofdstad Bari ligt de plaats Alberobello, die bekend staat om zijn trulli. Deze bijzondere witte ronde huizen met hun kegelvormige daken en ongemetselde muren hebben de plaats veel bekendheid bezorgd. Verder kunt u deze trulli ook vinden in prachtige, Griekse aandoende stadjes als Martina Franca en Locoronto. Hoe oud de trulli zijn weet niemand maar het staat wel vast dat ze van voor de Romeinse tijd zijn.
Tussen Bari en Brindisi ligt op drie heuvels tussen de olijfboomgaarden het gezellige witte stadje Ostuni uitdagend op u te wachten. De kubusvormige witte huisjes liggen opeengepakt tussen de heuvels en in de smalle steegjes waar u vooral in de zomer kunt genieten van de schaduw. Ostuni heeft wel iets weg van een Arabische kashba en voor velen is Ostuni het mooiste stadje van Puglia.
Een beroemde dans uit deze regio is de snelle Tarantella! Het verhaal wil dat de dans met zijn heftige bewegingen hier is ontstaan in de 16e eeuw door mensen die gebeten waren door de Tarantula-spin. Zij hoopten te genezen van het gif door het via deze dans weer uit te zweten.

Vakantie Puglia

 

Culinair Puglia 

Puglia is in Italië de voornaamste producent van olijven en citrusvruchten en levert tevens een groot deel van Italië's pasta. Ook wordt er veel wijn verbouwd waaronder de ook in ons land bekende Negroamaro en Primitivo.

 

Op reis naar Puglia, Andiamo! 

Hoewel de toeristische attracties van het gebied niet zo beroemd zijn als die van Toscane of Rome, heeft deze regio veel te bieden. Al met al is Puglia meer dan de moeite waard voor bijvoorbeeld degene die graag wat anders wil zien dan Toscane en dan kunnen de betrekkelijke rust en de lagere prijzen juist een voordeel zijn. Reis dus af naar het ongerepte, zonnige zuiden van Italië en geniet daar van uw vakantie in Puglia!