Klantenservice vandaag bereikbaar van 15:30 tot 17:30.
085 04 79 123
Camping zoeken
personen
Campings

Vakanties Sicilië

kampeerterrein sicilieElk jaar weer wordt Sicilië populairder bij Nederlandse vakantiegangers. Maar al vanuit de antieke oudheid staat ‘Sicilia’ bekend als het paradijs van de Middellandse Zee met haar straalblauwe hemel en glanzend zonlicht, de prachtige horizon en het uitermate schone en heldere zee. Daar komt bij dat Sicilië voor elke vakantieganger meer dan genoeg te bieden heeft.

Doordat Sicilië in het verleden bezet is geweest door vele volkeren, is er een ongelooflijke hoeveelheid en verscheidenheid aan monumenten bewaard gebleven. U vindt op Sicilië schitterende tempels, amfitheaters en prachtige steden.

Verder is Sicilië bekend door de maffia en die zijn sporen ook heeft achtergelaten. Het dorpje Corleone zal bij velen bekend staan om de misdaadgeschiedenis. Maar Sicilië biedt uiteraard veel meer, het is rijk aan cultuur en natuur! Deze twee onderdelen zijn uiteraard goed te combineren met de prachtige stranden die dit eiland te bieden heeft. Ontdek het boeiende en prachtige Sicilië zelf tijdens uw verblijf op uw kampeerterrein. Bezoek de actieve vulkaan de Etna en de prachtige historische steden zoals Syracuse, Agrigento en Palermo. In het bergachtige binnenland vindt u schilderachtige dorpjes, waar het lijkt alsof de tijd heeft stil gestaan en u de echte Siciliaanse sfeer kunt proeven. Het lekkere eten, de gastvrije bevolking, de vele bezienswaardigheden en de maffiageschiedenis maken uw vakantie op dit geweldige eiland tot een onvergetelijke ervaring! Wilt u het eiland echt verkennen dat kunt u het best een auto huren en trek er gerust 14 dagen vooruit want zo groot is het eiland.

Ga direct naar de Vakantieparken of Campings op Sicilië.

etna-vulkaanDaarnaast heeft Sicilië een afwisselende natuur met een weelderig begroeide kuststreek en een droog en grillig grotendeels heuvelachtig binnenland. Het hoogtepunt hiervan is Europa’s grootste actieve vulkaan, de Etna. De Etna is een actieve stratovulkaan aan de oostkust van Sicilië, dichtbij de Siciliaanse steden Messina en Catania. Etna is de grootste actieve vulkaan in Europa en is momenteel 3.329 meter hoog, hoewel deze hoogte varieert als gevolg van de uitbarstingen van Mount Etna. Mount Etna is de hoogste berg in Italië ten zuiden van de Alpen. U kunt de Etna bezoeken en dat kan zowel vanuit het zuiden als vanuit het noorden. Aan de populaire zuidkant kun je met de auto tot halverwege omhoog rijden en dan per kabelbaan verder omhoog gaan. Hier zie de recente sporen van uitbarstingen en zie je hoe verwoestend lavastromen zijn. Laat u betoveren door dit schitterende eiland, genoeg ingrediënten voor een topvakantie op Sicilië!

Strandvakanties Sicilië

Voor de liefhebber van zon en strand heeft Sicilië van alles in huis. De kust van Sicilie is meer dan 1000 kilometer lang en is grillig. Een noordelijk deel dat voornamelijk hoog en stijl is, maar onderbroken wordt door mooie zandstranden zoals dat van Cefalù (het meest kindvriendelijk), Tindari en Mondello.

De publieke stranden van Taormina aan de oostkant zijn kiezelstranden van iets mindere kwaliteit. Toch heb je aan deze zijde van het eiland ook mooie zandstranden bij Giardini Naxos (een echte badplaats) en het bij jongeren populaire Capo Passero. In het zuiden zijn er vele onontdekte strandjes waar toerisme ver te zoeken is. In het midden van het eiland is ook nog gelegenheid voor zonnen en zwemmen in het Lago Pergusa. Maar het zou jammer zijn als u hier alleen komt voor een strandvakantie want er is zoveel moois te zien!

kampeerterrein  sicilie

Op vakantie naar Sicilië, Andiamo!

Sicilië heeft vele gezichten. In de gezellige stadjes kunt u heerlijk genieten op een terrasje of rustig door de nauwe straatjes slenteren. Ervaar de warme en kleurrijke folklorische feesten van het eiland. Sicilië zal u betoveren, een betovering die maar langzaam zal verdwijnen. De vele overblijfselen van oude beschavingen zullen indruk op u maken, evenals vriendelijkheid en de gastvrijheid van de mensen en het ongerepte landschap met haar grote verscheidenheid. Wat het ook is, een reis naar Sicilië verandert elk mens. De cultuur, natuur en bovenal sfeer van dit eiland zal u voor eeuwig bijblijven.

Ferragosto

Het is vandaag feest in Italië: Ferragosto. Dit is een nationaal feest dat altijd op 15 augustus gevierd wordt. Heel Italië laat middels ontelbare veel activiteiten de fantasie de vrije loop. Voor een vakantieganger een geweldig evenement om mee te maken. Lees verder >>