Klantenservice vandaag bereikbaar van 15:30 tot 17:30.
085 04 79 123
Camping zoeken
personen
Campings

Vakanties Umbria

Hoe uw vakantie naar Umbria er uit zal gaan zien is niet in een zin te omschrijven omdat het onmogelijk is om Umbria in een zin te beschrijven. Umbria (of Umbrië, wat u wilt) ligt in centraal Italië en dit brengt met zich mee dat hier vele kenmerken vanuit heel Italië samen komen. De streek van de heilige Franciscus van Assisi heeft de reiziger veel te bieden. Het kent een ongekend aantal facetten die samen een perfecte harmonie vormen. Romantische heuvellandschappen met op hun top volledig intakt zijnde middeleeuwse dorpen en stadjes, hoge bergtoppen, een waterwereld met prachtige meren, rivieren en spa’s, een heerlijk zonnig klimaat, kunst en cultuur alom en heerlijk eten en drinken met talloze locale specialiteiten. De inwoners van Umbria zijn vriendelijk, genereus en zeer gastvrij.
Vakanties UmbriaHet sfeervolle Umbria, voor velen minder bekend, doet absoluut niet onder voor Toscane. Het Trasimeense meer, een van de grootste meren van Italië, leent zich goed voor diverse watersporten en hier zijn tevens enkele stranden. Er zijn veel (culturele) bezienswaardigheden en in de zomermaanden veel evenementen, waaronder dorpsfeesten, ook wel Saga's genoemd.
Interessante en sfeervolle plaatsen om te bezoeken zijn bv. Perugia (de hoofdstad van Umbria), Assisi (belangrijke bedevaartplaats), Orvieto en Spoleto. U verblijft in prachtige accommodaties, op plaatsen waar Pausen en de Medici-familie u voor gingen! Daar Umbria een mindere naamsbekendheid heeft dan het wereldberoemde Toscane zijn de prijzen nog redelijk en is er nog geen massa-toerisme. Kortom een heerlijke omgeving om een paar weken vakantie te vieren.
Ga naar de vakantiehuizen in Umbria.

 

Vakanties UmbriaDe natuur van Umbria

Umbria wordt ook wel 'het groene hart' van Italië genoemd. U vindt er groene zachtglooiende heuvels groene valleien en bossen met verspreid diverse wijn- en olijfboomgaarden. Maar er zijn ook akkers met tarwe, suikerbieten en zonnebloemen. Het wonderschone landschap in Umbria kent maar liefst acht beschermende parken waar u kunt genieten van unieke flora en fauna die daar in stand wordt gehouden.
In het oosten grenst Umbrië aan de bergketen de Apennijnen. Er zijn diverse meren in Umbria, waaronder het Trasimeense meer en het meer van Piediluco. Tevens ligt de grootste waterval van Italië in deze streek, de Cascata della Marmore. Verder is er het nationale park Monte Sibillini, met bossen en gebergte met toppen tot 2500m. Hier vindt men ook de uitgestrekte hoogvlakte Piano Grande, waar in het voorjaar veel bloemen te zien zijn. Verder zijn er veel natuurlijke, thermale bronnen. De natuur wordt afgewisseld met sfeervolle middeleeuwse stadjes.  

 

Cultuur en Geschiedenis

Umbria, het land van de heilige Fransiscus van Assisi, wordt gekenmerkt door oude ommuurde stadjes boven op heuvels met steile straatjes die getuigen van een rijke cultuurgeschiedenis. Het heeft een geweldige erfenis qua kunst en architectuur, ooit geïntroduceerd door de Etrusken, de Romeinen en later door de Umbriërs zelf verrijkt en in een perfecte staat gehouden. Het leuke aan Umbria is dat elke stad een eigen traditie heeft met plaatselijke gewoonten. Elke kerk of plein vertelt u de geschiedenis van Umbria. De inwoners zijn nauw verbonden met hun geboortegrond en vinden tradities uit het verleden erg belangrijk en die worden dan ook voortdurend opnieuw beleefd. Van generatie op generatie worden de geheimen van het land, het bewerken van metaal en de kunst van kantklossen en weven doorgegeven. In de talrijke musea vindt u schilderijverzamelingen die de kunsten van vroegere tijden weergeven.
Voordat 'Umbria' ontdekt werd door de Toscane-liefhebbers, kwamen de toeristen vooral voor de religieuze geschiedenis. Deze streek heeft meer dan 50 heiligen voortgebracht. De meest bekende, San Francesco (Franciscus van Assisi), de patroonheilige van Italië, werd hier geboren en heeft zijn sporen nagelaten en de beschermheilige van de verliefden, San Valentino, kwam uit Terni. Umbria is gezegend met een enorme culturele rijkdom die tot uiting komt in vele eeuwenoude kerken, Benedictijner kloosters, prachtige musea en pleinen. Deze geven u energie en maken de mensen dankbaar om hier deel van uit te mogen maken. Vooral in de zomermaanden worden veel dorpsfeesten gehouden, ook wel Saga's genoemd. Bij deze feesten, die doorgaans meerdere dagen duren, staat een lokale specialiteit van het desbetreffende dorp of stadje centraal, bv. kastanjes of truffels.

 

Culinair Umbria

Gezegend is zonder meer ook de Umbrische keuken: de zwarte truffels uit Spoleto zijn de trots van de regio. Maar ook de ‘porchetta’ (een traditionaal Italiaans vleesgerecht) komt van oorsprong uit Umbria. Verder staat Umbria ook bekend om haar salami, ‘culatello’ (ham) en ‘capocollo’ (rollade) en zijn de worstjes uit Norcia heilig voor alle Italianen. Liefhebbers van vlees kunnen dus hun hart ophalen, maar ook voor degene die houdt van een heerlijk visgerecht heeft Umbrië het nodige in petto. Beroemd zijn de smaakvolle vissen die gevangen worden in het Trasimeno meer. Op culinair gebied heeft Umbria ook veel te bieden. De gerechten worden vaak gekenmerkt door eenvoud en verse producten. Naast diverse zelfgemaakte pasta's (vaak met zwarte en witte truffelsaus geserveerd) wordt er veel varkensvlees en vis gegeten. Verder staat de streek bekend om het Umbrische brood, chocola en natuurlijk wijn.

 

Op reis naar Umbria, Andiamo!

Men zegt dat de Umbriërs van alle Italianen het meest gezegend zijn. U gaat ontdekken waarom. Als God in Umbria ... Leven in Umbrië kan worden omschreven als "tussen hemel en aarde". Verleden en heden lopen harmonieus in elkaar over tussen de glooiende heuvels met mooie olijfgaarden en ranke cipressen. De puurheid van het landschap met haar authentieke stadjes, monumenten en tradities vertellen aan de bezoeker een verhaal van meer dan tweeduizend jaar oud en dit verhaal wordt nog steeds vervolgd. Tot rust komen en nieuwe energie en inspiratie opdoen dat is het leven. Met zekerheid herboren terugkomen van uw welverdiende vakantie! Reis met Andiamo af naar Umbria en u zult merken dat u hier echt te gast bent.