Klantenservice vandaag bereikbaar van 15:30 tot 17:30.
085 04 79 123
Camping zoeken
personen
Campings

Vakanties Valle d'Aosta

kampeerterrein valle d aostaOp vakantie in Noord Italië. Grenzend aan Frankrijk en Zwitserland ligt een prachtige regio. Een regio die omringd is door de meest indrukwekkende bergen in de Alpen, die samen de mooiste achtergrond vormen van de dorpen in het Aostadal. Het kan niet anders dan dit garant staat voor een onvergetelijke vakantie. Dat is precies waar Valle d’Aosta, de kleinste regio van Italië, voor staat. De grote verscheidenheid in alles wat je kan zien en beleven maakt van Valle d’Aosta een reisbestemming van eerste rang die altijd aangenaam verrast.
Valle d’Aosta is een prachtig gebied met een betoverende natuurlijke omgeving.De vakantie die wil genieten van de schoonheid van de natuur komt hier helemaal tot zijn recht. Valle d'Aosta ligt ingesloten tussen beschermde gebieden. Plaatsen die tot de Natura 2000 netwerk behoren. Een ecologisch gebied van bergen en botanische tuinen. Met uitzondering van het Gran Paradiso National Park, weten maar weinig mensen dat de beschermde omgeving zoveel schoonheid te bieden heeft.

Ga direct naar de campings in Valle d'Aosta

raften-valle-daostaIndien u een beetje bekend bent met de de provincie Valle d’Aosta kent u natuurlijk het Natuurpark Gran Paradiso. Met een oppervlakte van 70.000 hectare kun je hier alles vinden wat een natuurvakantie zo mooi maakt. Fraaie bergen en dalen, een botanische tuin en een dierenrijk dat er zijn mag. Voor de sportieve vakantieganger kun je hier heerlijk wandelen, fietsen of raften. Vooral in het dal van de Aostavallei zijn de beken en rivieren een ideal geschikt voor deze sport. Ervaren gidsen leiden de sportief ingestelde vakantiegangers door de mooie rivier Dora Baltea. Er is aanbod voor vakantiegangers die voor het eerst een een rafting avontuur beginnen en voor actieve sporters die ervaren zijn met het bedwingen van de wilde wateren van Aosta. Spectaculaire stromingen, versnellingen in een adembenemend mooie natuur. U hoeft niet alleen voor de mooie natuur naar  Valle d'Aosta, u kunt ook genieten van de culturele bezienswaardigheden en de eeuwenoude tradities betoveren iedere vakantieganger. Zo zijn er tal van evenementen in Valle d'Aosta. Het feit dat je natuurbeleving zo makkelijk kan combineren met een stadsbezoek of met het bijwonen van een evenement is uniek. Enkele evenementen zijn op het gebied van cultuur en muziek, maar ook culinaire liefhebbers zitten hier goed. Er heerst overal een feestelijke sfeer met markten waar ze regionale producten verkopen, evenementen organiseren en traditionele muziek maken. Het echte Valle d’Aosta leer je kennen tijdens het evenement Veillàdi Etroubles in het gelijknamige dorpje. In de nazomer vindt de oogst plaats waardoor dit een perfecte periode is om de regionale delicatessen te proeven. Overal in de regio zijn dan appel-, wijn- en honingfestivals. Een lokale lekkernij die in veel gerechten terug komt is de kastanje. Erg interessant om te bezoeken is het Alpenmuseum in het plaatsje Bard, dat is gevestigd in een prachtig fort.

Maar gaat u voor de natuur dan zijn de mooiste natuurgebieden rond de Mont Blanc, de Monte Cervino en de Monte Rosa, deze liggen op nauwelijks een paar uur rijden van de centrale Aosta vallei. Ook het Nationaal Park Gran Paradiso en de Valle Dora Baltea. Voor de natuurliefhebber een must om hier vakantie te hebben gevierd.

valle-daosta-bergen