Kleine Campings

kleine campings in italieKleine campings in Italië staan bekend om hun charme, prachtige culturele omgeving, gastvrijheid staat voorop en er bevinden zich vaak goede restaurants. Meestal bevinden ze zich in een rustige omgeving met veel natuur, daarnaast zijn ze ook niet heel groot. Ze worden gekenmerkt door de vele persoonlijke aandacht die aan de vakantiegangers wordt geschonken. Kleine campings in Italië worden door ons verstaan onder campings met minder dan 100 staanplaatsen.

De beleving op een kleine camping is heel anders dan op andere campings. De aandacht die wordt gegeven komt vooral door het nauwe contact wat u heeft met het personeel. Iedereen kent elkaar en de sfeer is heel gemoedelijk.

Het is niet zo dat er een animatieteam rondloopt, maar door het natuurlijke terrein kunt u genoeg activiteiten ondernemen. Bij kleinschalige campings bevinden vaak wandel- of fietsroutes in de omgeving. Hier kunt u heerlijk genieten van de omgeving en van de dorpjes er omheen.

Top 5 kleine campings in Italië:

Camping Gianna – Liguria
Bosco Boschetto – Piemonte
Camping Spinnaker – Sardinie
Fontana Marina – Le Marche
Camping Butterfly – Gardameer

Naast deze vijf prachtige campings, verspreidt over Italië, zijn er natuurlijk nog veel meer prachtige plekjes. Veel mensen vieren hun vakantie het liefst op een kleine camping. Waarom? Allereerst om de rust; minder plekken betekent ook minder mensen. Er worden niet constant activiteiten georganiseerd en het is er ’s avonds gewoon echt stil.

Daarnaast lonkt het op zo’n kleine camping de omgeving te verkennen. Doordat je op de camping niet constant vermaakt wordt, ga je sneller de Italiaanse cultuur en natuur van dichtbij te bekijken. Stedentrip hier, actieve wandeling daar, er is geen betere plek om Italië te ontdekken dan vanaf een kleine camping.

De charme zit natuurlijk ook in het persoonlijke contact op een camping in Italië, zowel met de andere gasten als met de eigenaren van de camping die u gastvrij zullen ontvangen zodat u zich meteen thuis voelt. Het warme gevoel dat dit geeft, hebben de Italianen tot kunst verheven.

Kleine Campings in Italië (111)

Camping Tunnel

Camping Tunnel

Etroubles, Camping Valle d'Aosta
Richtprijs €35 hoogseizoen
Meer info  Campingwebsite >>

Camping Aiguille Noire

Courmayeur, Camping Valle d'Aosta
Richtprijs €9 hoogseizoen
Meer info  Campingwebsite >>
Camping Lusimono

Camping Luminoso

Punta Braccetto, Camping Sicilië
Richtprijs €35 hoogseizoen
Meer info  Campingwebsite >>
Camping Arquin

Camping Arquin

Lana, Camping Zuid-Tirol
Richtprijs €40 hoogseizoen
Meer info  Campingwebsite >>
Camping Acqua Dolce

Camping Acqua Dolce

Levanto, Camping Liguria
Richtprijs €39 hoogseizoen
Meer info  Campingwebsite >>
Alle Kleine / Charme Campings

Aanbieders Kleine Campings in Italië