Campings Corsica

Campings CorsicaCampings Corsica hebben u veel te bieden. Corsica is een prachtig vakantie eiland waar voor een ieder wat te doen is, ook voor kinderen, waarvoor op de vele kampeerterreinen veel georganiseerd wordt. Het eiland is ook een mekka voor wandelaars. Bovendien zijn de Corsicanen een alleraardigst volk met veel temperament dat zich onder meer uit in eigenzinnigheid en een enorme muzikaliteit.

Corsica ligt in de Middellandse Zee ten westen van Italië (ter hoogte tussen de Italiaanse plaatsen Livorno en Rome), tussen Liguria en Sardinië. Het eiland behoort tot Frans grondgebied maar heeft ook een Italiaans gezicht. Bovendien wordt een vakantie Corsica vaak gecombineerd met Sardinië.

Bekijk de Campings op Corsica (20)

Camping Riva Bella Thalasso Spa

Aleria, Campings Corsica
Richtprijs €35 hoogseizoen
Meer info  Bezoek campingwebsite

Camping U Casone

Ghisonaccia, Campings Corsica
Richtprijs €31 hoogseizoen
Meer info  Bezoek campingwebsite

Camping U Pirellu Residence

Porto vecchio, Campings Corsica
Richtprijs €37 hoogseizoen
Meer info  Bezoek campingwebsite
Alle Campings op Corsica

Vakantie op een Camping op Corsica

Corsica is bijzonder bergachtig, zo is het hoogste punt: Monte Cinto 2710 meter hoog en heeft het eiland nog enkele toppen boven de 2000 meter. Corsica telt ongeveer 265.000 inwoners, waarvan het grootste deel in een van de twee grootste steden wonen: Ajaccio (hoofdstad) en Bastia. Corsica heeft een oppervlakte van ongeveer 8700 km², ter vergelijking: ongeveer 20% van Nederland.

Het eiland heeft een prachtige natuur met bossen op de berghellingen, waar veelal besneeuwde toppen zijn. Het noordoosten van het eiland is een nationaal park met veel zeldzame plantensoorten. De geur van het maquis, een kruidachtig struikgewas dat op Corsica veel groeit en een heerlijke geur uitstraalt zorgt voor de herkenning van de vrije natuur.

Een andere bijzonderheid van Corsica dat het eiland zo uniek maakt, zijn de vele historische bezienswaardigheden die u kunt bezichtigen. Op veel plaatsen waar u komt zult u getuige zijn van een kapelletje, Genuese torens en bruggetjes of een ander spoor uit vroegere tijden.

 

Camping op CorsicaStrandvakanties Corsica

Corsica is erg geliefd en wordt ook wel aangeduid als “Ile de beauty”, hetgeen eiland van de schoonheid betekent. De afstand tot de Italiaanse kust bedraagt 83 kilometer en tot Sardinië slechts 12 kilometer.

De 1000 kilometer lange kust van Corsica is een aaneenschakeling van kliffen, mooie rustieke baaien en zonovergoten stranden. Het eiland heeft een warm klimaat en prachtige zand en kiezel stranden.

De azuurblauwe Middelandse zee rond Corsica is kristalhelder en dankzij de aangename watertemperatuur en de beschutting in de baaien kunt u op heel veel plaatsen heerlijk zwemmen. In het hoogseizoen kan het op sommige stranden druk zijn. Aan het einde van de zomer wanneer het nog steeds lekker weer is, de watertemperatuur goed, maar minder druk, is dan ook een zeer geschikte periode.