Camping Friuli Venezia Giulia

Camping Friuli Venezia GiuliaCamping in Friuli Venezia Giulia brengt u voor uw vakantie naar de meest noord-oostelijk gelegen streek in Italië en die is erg veelzijdig. Door haar ligging waardoor er vele invloeden van verschillende volkeren terug te vinden zijn en haar rijke geschiedenis valt er heel veel te bezichtigen. Doordat de Romeinen zo actief waren in Friuli Venezia Giulia ziet u dat ook goed terug in de architectuur en de geschiedenis van de streek. Door de typische Italiaanse dorpjes die er zijn in de streek verveelt u zich nooit, in elk dorpje valt wel wat te bezichtigen. Friuli Venezia Giulia is uitermate geschikt voor de volgende type camping vakanties in Italië:

Gezinsvakanties  –  Actieve Vakanties  –  Strandvakanties

Campings in Friuli Venezia Giulia (11)

Camping Tenuta Primero

Camping Tenuta Primero

Grado, Camping Friuli Venezia Giulia
Richtprijs €42 hoogseizoen
Meer info  Campingwebsite >>
Camping Sabbiadoro

Camping Sabbiadoro

Lignano-sabbiadoro, Camping Friuli Venezia Giulia
Richtprijs €46 hoogseizoen
Meer info  Campingwebsite >>

Camping Pino Mare

Lignano-sabbiadoro, Camping Friuli Venezia Giulia
Richtprijs €62 hoogseizoen
Meer info  Campingwebsite >>

Camping Villaggio Turistico Europa

Grado, Camping Friuli Venezia Giulia
Richtprijs €50 hoogseizoen
Meer info  Campingwebsite >>

Belvedere Pineta Village

Belvedere, Camping Friuli Venezia Giulia
Richtprijs €35 hoogseizoen
Meer info  Campingwebsite >>
Alle campings in Friuli Venezia Giulia

Camping Friuli Venezia Giulia

Camping in Friuli Venezia GiuliaHet is de kleinste streek van Italië en ligt tegen Oostenrijk en Slovenië aan. Ruwweg kan de regio geografisch in drie delen worden opgedeeld: Het bergachtige noorden, het heuvelachtige centrum en de vlakte in het zuiden dat aan de zee ligt. Het berglandschap in Friuli Venezia Giulia is meer dan de moeite waard. Ga dus mee met een excursie door de bergen zodat u de mooiste plekjes en de overweldigende natuur kunt ontdekken in deze streek.

Dit gebied is rijk aan grotten, de Grotta Gigante is zelfs zo groot dat de Sint-Pieter er in zou passen. Culturele excursies worden ook georganiseerd langs de kastelen en musea die de geschiedenis van Friuli Venezia Giulia weergeven. Veel van de geschiedenis gaat over de Romeinse tijd, maar ook de invloeden vanuit de Venetiaanse tijd, Slovenië en Oostenrijk zijn goed herkenbaar.

Cultuur, natuur en bezienswaardigheden

De hoofdstad van de streek is Triest, deze stad heeft 200 duizend inwoners en is daarmee een redelijk grote stad. Andere belangrijke steden zijn Udine, Pordenone en Gorizia. Triest is een havenstad, erg levendig, met gezellige pleinen, een uit de oudheid overgebleven Romeins theater en de oude basiliek. Ook kunt u genieten van de lokale gerechten. Alle producten komen uit de regio en worden vers bereid in de keuken. Door de vele restaurantjes in de dorpjes en stadjes heeft u volop keuze en kunt u overal in Friuli genieten van deze heerlijke gerechten.

Grado doet een beetje aan Venetië denken doordat het op verschillende eilandjes ligt. Het is de moeite waard om in het middeleeuwse stadscentrum de geur van vroeger op te snuiven van een mooie basiliek en haar mozaïek. De mooie lange zandstranden trekken in de zomer veel Italiaanse toeristen. Een bezoek aan Grado kunt u tevens helpen bij reumatische aandoeningen aangezien het zand rijk is aan micro-organismen en minerale zouten. Bovendien is het water van dit kuuroord rijk aan zout en jodium en helpt het bij astmatische aandoeningen. Deze voormalige toegangshaven voor het Romeinse Aquileia is één van de populairste badplaatsen aan deze kust. In het pittoreske haventje is het prettig om te zijn.

Weer en klimaat Friuli Venezia Giulia

Jan. Feb. Maa. Apr. Mei Juni Juli Aug. Sep. Okt. Nov. Dec.
Maximum temperatuur    6 8 13 18 22 26 28 28 23 18 12 7
Minimum temperatuur    0 1 5 8 11 15 17 17 14 10 6 2
Water temperatuur
Uren zon per dag    6 5 8 11 11 12 12 12 10 6 5 6
Dagen met neerslag    9 11 12 13 15 12 10 9 12 11 13 9

Campigs Friuli Venezia Giulia

Strandvakanties Friuli Venezia Giulia

In Friulia Venezia Giulia vindt u mooie stranden die langzaam aflopen in de Adriatische Zee. Ze zijn daarom erg in trek bij families met kleine kinderen. Bij Lignano en Grado is er de bekende lagune. Een populair strand onder de Italianen tijdens hun vakanties Friuli Venezia Giulia is Lignano. Lignano kent drie verschillende gedeelten: het met pijnbomen beboste Pineta, de elegante Riviera en Sabbiadoro, een zeer fijnzandstrand. Bij dit strand hoeft u de parasol en strandstoel niet mee te nemen. Al vroeg in het seizoen staan hier, net als op vele andere stranden in Italië, de stoelen leuning aan leuning, rij na rij voorzien van parasol, te wachten op de toeristen. Op de meeste kampeerterreinen zijn zwembaden. In Lignano vindt u een van de waterpretparken waar veel jeugd te vinden is, het waterpark Aquasplash. Op vakantie naar Friuli Venezia Giulia, Andiamo!

camping friuli venezia giulia

 

Bekijk alle  Campings in Friuli Venezia Giulia  –  Familiecampings  en  Gezinscampings Friuli Venezia Giulia  –  Kleine campings en  Glamping   Friuli Venezia Giulia