Vakanties Italië

Houdt u van de zon, culturele reizen, mooie landschappen, prachtige steden, boek dan een vakantie op een camping in Italië! U kunt kiezen uit een van de vele mooie regio’s zoals het landelijke Le Marche, het cultuurrijke Toscane of Umbrië, met zijn vele heuvels, mooie cipressen en talloze pittoreske straatjes waar u heerlijk kunt ronddwalen. En in de grotere steden vindt u zoveel kunstschatten en fraaie architectuur, dat is haast niet te beschrijven en heeft u meestal aan 1 dag niet genoeg om al dat moois te bekijken! Verder is het heerlijk om eens de Italiaanse keuken te proberen, waar vaak lokale producten worden gebruikt. Deze combinatie vormt ‘La Dolce Vita’ (het goede leven). Het mag duidelijk zijn wanneer u een reis boekt naar Italië, u een zeer bijzondere en mooie vakantie tegemoet gaat. Rest er nog één ding te zeggen: ‘Andiamo‘!

Lees verder

Lees achtergrond verhalen over de verschillende streken in Italië
Reisverhalen Italië

Italië, officieel de Italiaanse Republiek, wordt vanwege de langgerekte vorm ook wel ‘de laars’ genoemd. Italië was in de Oudheid het centrum van het Romeinse Rijk, dat uitgroeide tot het grootste rijk van Europa. Later stond in Toscane de wieg van de Renaissance. In 1861 vond de Italiaanse eenwording plaats, en sinds de monarchie in 1946 door de bevolking werd weggestemd, is het bestaan van de Repubblica Italiana een feit.

Een groot deel van het vasteland van Italië is gelegen op het Apennijns Schiereiland. Het grondgebied is ruim 300 duizend km² en is daarmee meer dan zeven keer zo groot als Nederland. De afstand van noord naar zuid bedraagt ca. 1200 kilometer. Van oost naar west daarentegen liggen de afstanden maar tussen 54 en 170 kilometer. Er wonen 58 miljoen Italianen.

Italië bestaat uit vier landschappen: het Alpengebied, de Po-vlakte, het Apennijns schiereiland en de eilanden. Tot de beroemde Italiaanse meren behoren het Gardameer, Comomeer, Lago Maggiore, Lago di Bolsena en het Trasimeno meer. De grootste rivieren zijn de Po (652 kilometer lang) en de Adige (410 kilometer lang).

Vakantie vieren in Italië

Halverwege Rome en Napels ligt de grens tussen het zuiden, de Mezzogiorno, en het noorden van Italië. De totale kustlijn bedraagt zo’n 7600 kilometer, dat is inclusief de 3766 eilanden die bij Italië horen. Het meest zuidelijke gelegen punt van het land is het eilandje Lampedusa, dat dichter bij Tunesië ligt dan bij Italië.

Italië ligt midden in de Middellandse Zee, omringt door de Adriatische Zee aan de oostkant, de Ionische Zee aan de zuidkant en aan het westen ligt de Tyrreense Zee. Hierdoor is er voor elk wat wils wat strand betreft, uitgestrekte aflopende witte zandstranden die geschikt zijn voor kinderen, kiezelstranden, stranden waar u kunt duiken of snorkelen. Ook voor de watersporters is de kust van Italië een waterparadijs, maar op de vele stranden kunt u natuurlijk gewoon lekker zonnen. U moet er wel rekening mee houden dat er vele delen van stranden zijn afgezet en alleen toegang bieden voor gasten van bepaalde hotels of bent u verplicht een ligbed of parasol te huren. Dit is het zogenaamde bagni. Hier is meestal wel een bar, toilet en strandwacht aanwezig.

Geniet van uw Vakantie in Italië, Andiamo!