Vakanties Italië

Vakanties Italië betekenen ‘La Dolce Vita’, volop genieten dus van al het goede van het leven! Allereerst is het natuurlijk het warme klimaat dat een reis naar Italië zo aantrekkelijk maakt. Behalve dat Italië zeven keer zo groot is als Nederland heeft het ook veel verschillende gezichten. Iedere streek is weer anders en heeft zijn eigen uitstraling, vanwege haar eigen geschiedenis en de enorme diversiteit aan landschappen in Bella Italia. De zonovergoten stranden in Puglia, fascinerende steden in Toscane, palmen boulevards in Le Marche, bloemenpracht in Umbrië, sprookjesachtige meren in het noorden, de witte stranden op Sardinië en Sicilië, waar het prachtig snorkelen of duiken is. Wilt u Italië verkennen middels een wandelvakantie, dat kan natuurlijk ook.

Lees verder

Meer dan 500 campings door heel Italië
Bekijk alle campings

De beste maanden om Italië te ontdekken zijn april, mei, juni, september en oktober. De temperatuur is dan aangenaam en de populaire plaatsen zijn nog niet overspoeld door het massa toerisme. Bovendien is de natuur in het voorjaar op haar mooist als alles in bloei staat. Bent u op de zomer aangewezen dan moet u opgewassen zijn tegen de hoge temperatuur. Gebruik dan de dag zoals de Italianen dat zelf ook doen: ga op het heetst van de dag lekker luieren binnen of in de schaduw van het kampeerterrein en onderneem pas weer iets vanaf een uur of half 4 als ook de winkels weer open gaan. Houdt er wel rekening mee dat in de zomer de prijzen duidelijk hoger zijn net als de kans op files en wachtrijen. Voor de zomermaanden is het noodzakelijk vroeg te reserveren.

Strandvakantie Italië

Strandvakanties ItalieItalië heeft een kustlijn van ongeveer 7600 kilometer. De kust is op sommige plaatsen grillig, op andere plaatsen bestaat het uit brede kindvriendelijke zandstranden. Italië ligt midden in de Middellandse Zee die aan de oostkant Adriatische Zee, aan de zuidkant de Ionische Zee en aan de westkant de Tyrrheense Zee genoemd wordt.
U kunt aan de Italiaanse kust heerlijk snorkelen of duiken, heerlijk relaxen in de zon of actief watersporten. Houdt er wel rekening mee dat op veel stranden delen zijn afgezet voor zogenaamde ‘bagni’. Deze delen zijn of alleen toegankelijk voor gasten van bepaalde hotels of men is verplicht een ligbed of parasol te huren. Wel zijn bij de meeste bagni een bar, toiletten en een strandwacht aanwezig.

 

Vakanties Italie