//

Blog Le Marche: Het groene hart

valamtoe le marche‘’Le Marche: Groene hart en boerenland van Italië.’’ In 2003 maakten we de “move” van Nederland naar Italië en daar hebben we nu al meer dan 10 jaar lang, nooit spijt van gekregen. Toscane, Umbrië en ook de meer noordelijke regio’s van Italië zijn bij de meeste Nederlanders bekende streken, maar Le Marche is een nog relatief onbekend gebied. De regio bestaat uit 5 provincies en grenst aan Emillia Romagna, Toscane, Umbrië, Lazio en de Abruzzen. Met een oppervlakte van nog geen 10.000km2 is Le Marche niet echt groot te noemen maar de regio biedt een grote verscheidenheid aan landschappen.

Zo vindt men in het oosten de stranden langs de Adriatische kust met toeristisch ontwikkelde plaatsen als Numana, Sirolo, Porto San Giorgio en San Benedetto. Zodra men echter de kust verlaat en het binnenland bezoekt is het vooral de rust en de stilte welke overheersen. Kleine weggetjes slingeren door en langs de heuvels met afslagen naar eeuwenoude dorpjes die als hoedjes bovenop de heuveltoppen zijn gesitueerd. Ook in deze plaatsjes is het rustig en lijkt de tijd stil te hebben gestaan. Kerkklokken geven het verstrijken van de tijd aan, in de barretjes wordt koffie gedronken en een broodje gegeten terwijl de plaatselijke middenstand de inwoners van de meest noodzakelijke levensbehoeften voorziet.
Verder naar het westen rijdend worden de heuvels hoger en langzaam wordt het landschap bergachtig. De Apennijnen doemen op en voordat je het weet ben je boven de boomgrens. Ruige toppen van meer dan 2000 meter hoog domineren de horizon en het is hier nog maar dun bevolkt. Dit deel van de Italiaanse bergketen is het Nationaal Park Monti Sibillini en is een pareltje op de kaart. Niet door massatoerisme aangedaan biedt dit Park de bergliefhebber heel veel moois.

Cultureel genot

camping in le marcheHet is echter niet alleen de natuur die verrast maar ook cultureel kan men hier volledig aan zijn of haar trekken komen. Steden als Ascoli Piceno, Macerata en Fermo zijn het bezoeken meer dan waard terwijl de basiliek van Loreto pelgrims van heel de wereld aantrekt. Zoals de titel van dit stukje al aangeeft is Le Marche een boerenstreek en worden overal kleine en grotere akkers bewerkt om er zonnebloemen, mais of tarwe te verbouwen. Verder komen er uitstekende wijnen van de hellingen en het fruit en de olijfolie zijn van bijzondere kwaliteit.
Le Marche is een vakantiebestemming bij uitstek. Strandgangers, bergliefhebbers, sportievelingen en cultuurliefhebbers vinden hier voldoende van hun gading en de vriendelijke bevolking laat merken dat je hier meer dan welkom bent. Tel daarbij op dat de regio een bijzonder prettig klimaat heeft en de keuze is snel gemaakt; Andiamo in Italia – Le Marche!

Agricamp Picobello; Camping en Bed & Breakfast in Le Marche

Agricamp Picobello is al vanaf 2003 actief in Le Marche en ons voormalig wijnboerderijtje is ingericht als minicamping waar plaats is voor diegene die met de tent op vakantie gaat. Naast zo’n 15 vrije plaatsen zijn er eveneens twee huurtenten beschikbaar welke voorzien zien zijn van een complete inrichting. De B & B kamers en de pipowagen maken het “plaatje” compleet. Op de autovrije camping staat een hangmattenhuis, een tafeltennistafel en een eigen klimwand waarop zelfstandig of onder begeleiding geklommen kan worden. Het sanitair is onberispelijk schoon en zeer ruim ingericht.

Actieve vakantie in Le Marche

glamping le marcheBehalve onderdak biedt Agricamp Picobello meer. Rob is gekwalificeerd outdoor instructeur en sportklim begeleider en biedt als zodanig meerdere outdoor activiteiten aan. Zo kunt u mee tijdens bergexcursies, klimlessen volgen, deelnemer zijn tijdens een nachtwandeling naar de bergen om de zon te zien opkomen of gaan rotsklimmen in een oude travertingroeve. Ook voor een wintervakantie kunt u bij ons terecht en wij nemen onze gasten dan graag mee om het winterse landschap van het Nationaal Park Monti Sibillini te voet te verkennen. Bij voldoende sneeuw gaan de sneeuwschoenen of de stijgijzers onder! Met al meer dan 10 jaar evaring in het gebied mag Agricamp Picobello gerust als meest ervaren organisatie worden beschouwd wanneer het gaat om accommodatie in combinatie met outdoor activiteiten.
Op ons terrein van ruim 7 hectare staan meer dan 160 olijfbomen, wordt er aan landbouw gedaan en heeft u een vrij uitzicht vanaf uw kampeerplaats.

 

Erna Prins en Rob de Weerd heten u hartelijk welkom.

Auteurs: Erna Prins en Rob de Weerd (eigenaren Agricamp Picobello)

Website: www.agricamppicobello.com

 

Bekijk alle Campings in Le Marche

vakanties le marche