//

Blog Sardinië: een eiland met veel invloeden

Vakantie Sardinië

Sardinië, qua oppervlakte bijna net zo groot als Nederland, is geen eiland wat je even in een paar dagen rondrijdt. Hiermee doe je het eiland echt tekort. Wil je echt ontdekken wat voor schoonheid en diversiteit het eiland te bieden heeft dan is het advies, neem de tijd en geniet van uw vakantie op Sardinië! In het Noorden van Sardinië ligt Alghero, waar de Spaanse invloeden nog merkbaar zijn in bouwstijl en in de taal. In het midden ligt Nuoro, het hart van Sardinië, vrij van welke overlevering dan ook, het pure Sardinië. In het Zuiden ligt de hoofdstad van Sardinië, Cagliari. De stad , oorspronkelijk gesticht door de Romeinen, heeft veel bezienswaardigheden in het oude gedeelte van de stad. In het Zuidwesten ligt het schiereiland Sant’Antioco, vroeger de meest belangrijke plaats van Sardinië, vanwege de strategische ligging als verbindingsstuk tussen Oost en West in de Middellandse zee.

De Sardijnse keuken

Het grootste verschil tussen de delen van Sardinië zit hem in de keuken. Als je vis wilt eten dan kun je dit het beste doen op een van de eilanden. De keuken van Sardinië is erg gericht op vlees, en dan met name schapenvlees. Echter is er ook veel vis te verkrijgen vanwege de vissers op de twee eilanden. Deze vissers hebben invloeden vanuit Ligurië en Tunesië gemixt in hun keuken en die kun je nog steeds bestellen als je op deze eilanden bent. Een goed voorbeeld van zo’n recept is de couscous Carlofortina uit de Noord-Afrikaanse keuken. Dit recept kan worden gemaakt in workshops met mijn man, Toni. Hij heeft veel originele recepten geleerd van zijn oma, ouders en andere familieleden.

Het eiland Sant’Antioco

Campings in SardiniëHet eiland Sant’Antioco leent zich ook erg goed voor ecotoerisme. De uitgestrekte natuur met mooie kustlijnen zorgen ervoor dat men helemaal tot rust komt. Langs de kust zijn prachtige verlaten stranden te vinden, waar het heerlijk toeven is . Alles is nog ongerept, geen hoogbouw en drukbezochte badplaatsen, maar rustige en zeer ontspannende stranden gevormd door de natuur. Ecolounge Sardinia is gevestigd op Sant’Antioco en biedt 2 bijzondere verblijven, de Beach lodge en de Safari lodge, op een mooie locatie met uitzicht op de Middellandse zee. Deze verblijven zijn beide ingericht met keuken en badkamer en kunnen ook gehuurd worden met ontbijt en of diner. Wat geserveerd kan worden op uw privé terras. Te boeken bij onderstaande websites.

De wijn

Houdt u van een goed glas wijn en lekker eten dan bent u zeker ook aan het goede adres, want Sant’Antioco heeft een zeer bijzondere druivensoort, de Carignano del Sulcis, die volkomen biologisch geteeld wordt en waar een stevige rode wijn van gemaakt wordt. Deze wijn begeleid zeer goed de typisch Sardijnse BBQ.

Kortom, een bezoek aan Sant’Antioco mag niet ontbreken, er is voor ieder wat wils!

Auteur: Monique van Proosdij
Websites: www.sardinietrips.nl

 

Bekijk alle Campings in Sardinië

vakantie sardinie