//

Blog Toscane: Ontdekkingstocht

Vakanties Toscane‘’Ontdek in 1 week de culinaire hoogtepunten, bijzondere natuur, cultuur en rust van het prachtige Toscane.’’

Vanuit hartje Toscane kun je de Toscaanse hoogtepunten in 1 week ontdekken: natuur, cultuur, gastronomie, rust, het kan allemaal. Kom gezellig naar Toscane in het voor- of najaar, want de temperaturen zijn dan aangenaam en je bent weg van de drukte die er in de zomermaanden is. In de zomermaanden zijn de Italiaanse scholen eveneens gesloten in de periode van 15 juni tot 15 september.

Ga je mee op ontdekkingstocht vanaf Cavriglia (B&B Amoliv) ?

Zaterdag : Uw komt aan in de prachtige Toscaanse boerderij B&B Amoliv en kunt relaxen in de buitengewoon rustige omgeving.

Zondag : Ontdekking van Arezzo, dit stadje zag je in de film La Vita è Bella van Benigni en kuierend kan je Arezzo ontdekken in de voetsporen van de film. Verder ligt naast Arezzo het stadje Cortona, een prachtig dorpje waar de film Under the Tuscan Sun van F. Mayes gefilmd werd. Na deze twee stadjes gezien te hebben, kan je nog even stoppen om wat Italiaanse stijl in te slaan in de Valdichiana Outlet (140 winkels met kortingsprijzen tot – 70 %). Voor de gasten van B&B Amoliv is de dag nog niet gedaan. Er is een olijfolie proeverij, waarbij er een wereld voor je open zal gaan.

Maandag : “Tour van de Chianti Classico” met bezoek aan romantische dorpjes, wijnkastelen en wijnboerderijen in de typische Toscaanse heuvels. In de kleine dorpen Radda in Chianti, Greve in Chianti en Castellina in Chianti valt er heel wat te ontdekken, zoals ambachtelijke vleeswaren, wijnkelders waar je meer dan 100 wijnen kan proeven, terrasjes etc. Voor liefhebbers is het zalig om deze tour te doen met een Vespa.

Dinsdag : Dinsdag is een mooie dag om het veelzijdige Siena te ontdekken, waar je niet moet vergeten de prachtige kathedraal binnen te gaan. Op de terugweg kan je een wijnkasteel bezoeken met daarop aansluitend een gratis wijnproeverij in Castello d’Albola (12.00 – 14.00 en 17.00)

Woensdag : Ontdek de cultuurrijke stad Florence (eventueel te doen met de trein). In Florence is een openbaar museum en voor wie graag een dagje erop uit gaat tijdens zijn/haar vakantie is er goed nieuws ; alle belangrijkste bezienswaardigheden liggen op wandelafstand.

Donderdag : San Gimignano is een middeleeuws dorp, gelegen nabij Volterra (een stadje gesticht door de Etrusken) en is ommuurd met 14 sierende torens. San Gimignano ligt op een heuvel met uitzicht op de heuvels in de omgeving.

Vrijdag : Voor de liefhebbers van goede wijnen en lekkere kaas is het leuk om een dagje uit te gaan naar Pienza, Montalcino of Montepulciano. De steden Pisa en Lucca, zijn het verst gelegen van B&B Amoliv, maar zeker ook de moeite waard. Wanneer je nog nooit naar Pisa bent geweest is dit zeker een aanrader!

Zaterdag : Zaterdag is een mooie dag om de Italiaanse mode te ontdekken.

  • Nabij de oprit van de autoweg in Incisa, kunt u een outlet gaan bezoeken. Hier vindt u luxe modeproducten voor een sterk verlaagde prijs (Prada, Gucci, Dolce & Gabbana, IVV, Hogan etc.)
  • Cuoieria Fiorentine; groot lederwarenhuis/fabriek met mode kwaliteitsartikelen (schoenen, handtassen, riemen, lederkledij etc.) aan sterk verminderde prijs.

Dit waren de hoogtepunten uit de regio. Jullie gastvrouw heeft elke avond of morgen nog veel tips voor leuke uitstapjes. Kom eens gezellig langs bij B&B Amoliv en je zult genieten van het prachtige en veelzijdige Toscane! Tot ziens in Toscane!

Auteur: Erika(Eigenaresse B&B Amoliv)

Website: www.amoliv.com

Bekijk alle Campings in Toscane