Camping Valle d'Aosta

Camping Valle d'AostaEen Camping in Valle d’Aosta ligt in een prachtige regio in Noord Italië, omringd door de meest indrukwekkende bergen in de Alpen. Samen maakt dat de mooiste achtergrond vormen van de dorpen in het Aostadal en grenzend aan Frankrijk en Zwitserland. Het kan niet anders dan dat dit garant staat voor een onvergetelijke vakantie. Dat is precies waar Valle d’Aosta, de kleinste regio van Italië, voor staat. De grote verscheidenheid in alles wat u kunt zien en beleven maakt van Valle d’Aosta een reisbestemming van eerste rang die altijd aangenaam verrast.

Valle d’Aosta is uitermate geschikt voor de volgende type camping vakanties in Italië:

Vakanties in de natuur  –  Actieve Vakanties  –  Culturele reizen

Campings in Valle d'Aosta (10)

Camping Margherita Italie

Margherita Resort & Camping

Gressoney saint jean, Camping Valle d'Aosta
Richtprijs €35 hoogseizoen
Meer info  Campingwebsite >>

Camping Aiguille Noire

Courmayeur, Camping Valle d'Aosta
Richtprijs €9 hoogseizoen
Meer info  Campingwebsite >>
Camping Tunnel

Camping Tunnel

Etroubles, Camping Valle d'Aosta
Richtprijs €35 hoogseizoen
Meer info  Campingwebsite >>
Camping Dalai Lama

Camping Dalai Lama Village

Chatillon, Camping Valle d'Aosta
Richtprijs €45 hoogseizoen
Meer info  Campingwebsite >>
Camping Arvier

Camping Arvier

Arvier, Camping Valle d'Aosta
Richtprijs €? hoogseizoen
Meer info  Campingwebsite >>
Alle campings in Valle d'Aosta

Camping Valle d'Aosta

Camping in Valle d'AostaValle d’Aosta is een prachtig gebied met een betoverende natuurlijke omgeving. De vakantieganger die wil genieten van de schoonheid van de natuur komt hier helemaal tot zijn recht. Campings in Valle d’Aosta liggen ingesloten tussen beschermde gebieden. Plaatsen die tot het Natura 2000 netwerk behoren. Een ecologisch gebied van bergen en botanische tuinen. Met uitzondering van het Gran Paradiso National Park, weten maar weinig mensen dat de beschermde omgeving zoveel schoonheid te bieden heeft.

Actieve vakanties in Valle d’Aosta

Camping Valle d'AostaIndien u een beetje bekend bent met de de provincie Valle d’Aosta kent u natuurlijk het Natuurpark Gran Paradiso. Met een oppervlakte van 70.000 hectare kunt u hier alles vinden wat een natuurvakantie zo mooi maakt. Fraaie bergen en dalen, een botanische tuin en een dierenrijk dat er zijn mag.

De sportieve vakantieganger kan hier heerlijk wandelen, fietsen of raften. Vooral in het dal van de Aostavallei zijn de beken en rivieren zeer geschikt voor deze sport. Ervaren gidsen leiden de sportief ingestelde vakantiegangers door de mooie rivier Dora Baltea. Er is aanbod voor degene die voor het eerst een een rafting avontuur begint en voor actieve sporters die ervaren zijn met het bedwingen van de wilde wateren van Aosta.

De natuur van Valle d’Aosta

Spectaculaire stromingen, versnellingen in een adembenemend mooie natuur. U hoeft niet alleen voor de mooie natuur naar  Valle d’Aosta, u kunt ook genieten van de culturele bezienswaardigheden en de eeuwenoude tradities betoveren iedere vakantieganger. Zo zijn er tal van evenementen in Valle d’Aosta.

Het feit dat u natuurbeleving zo makkelijk kunt combineren met een stadsbezoek of met het bijwonen van een evenement is uniek. Enkele evenementen zijn op het gebied van cultuur en muziek, maar ook culinaire liefhebbers zitten hier goed. Er heerst overal een feestelijke sfeer met markten waar ze regionale producten verkopen, verschillende evenementen organiseren en traditionele muziek maken.

Weer en klimaat Valle d’Aosta

Jan. Feb. Maa. Apr. Mei Juni Juli Aug. Sep. Okt. Nov. Dec.
Maximum temperatuur -3 -3 0 3 7 13 16 16 12 7 2 -2
Minimum temperatuur -12 -11 -8 -4 -1 4 6 6 3 0 -5 -10
Water temperatuur
Uren zon per dag 5 5 6 7 8 10 11 11 9 6 5 6
Dagen met neerslag 16 16 20 25 27 25 23 21 20 16 17 15
Luchtvochtigheid

Cultuur in Valle d’Aosta

Het echte Valle d’Aosta leert u kennen tijdens het evenement Veillàdi Etroubles in het gelijknamige dorpje. In de nazomer vindt de oogst plaats waardoor dit een perfecte periode is om de regionale delicatessen te proeven.

Overal in de regio zijn dan appel-, wijn- en honingfestivals. Een lokale lekkernij die in veel gerechten terug komt is de kastanje. Erg interessant om te bezoeken is het Alpenmuseum in het plaatsje Bard, dat is gevestigd in een prachtig fort.

Gaat u voor de natuur dan zijn de mooiste natuurgebieden rond de Mont Blanc, de Monte Cervino en de Monte Rosa, deze liggen op nauwelijks een paar uur rijden van de centrale Aosta vallei. Ook het Nationaal Park Gran Paradiso en de Valle Dora Baltea. Voor de natuurliefhebber een must om hier vakantie te hebben gevierd. Op vakantie naar Valle d’Aosta, Andiamo!

 

Bekijk alle  Campings in Valle d’Aosta  –  Kleine campings  en  Glamping Valle d’Aosta