Camping Calabria

camping calabriaVakanties op een Camping in Calabria, bezoek deze prachtige regio in het zuiden van Italië, die  nog niet overlopen is met de vele toeristen die Italië bezoeken tijdens hun vakantie. Prachtige kleine dorpjes, bergtoppen nog met sneeuw bedekt, eindeloze witte zandstranden.

Bijna de hele regio wordt omringd door twee zeeën, hetgeen schitterende vergezichten oplevert, ook omdat de kust op veel plaatsen bestaat uit machtige rotsen die uit het water omhoog rijzen. Het ruwe landschap is spectaculair. De dichter Gabriele D’Annunzio noemde de kust bij Reggio Calabria niet voor niets ‘de mooiste kilometer in Italië’. De regio is op veel plekken echter ook vrij onherbergzaam, met onbegaanbare paden, verlaten dorpjes en steile bergkammen.

Campings in Calabria (6)

Camping Club Naturista Pizzo Greco

Camping Club Naturista Pizzo Greco

Isola di Capo Rizzuto, Camping Calabria
Richtprijs €? hoogseizoen
Meer info  Campingwebsite >>

Camping Del Levante

Corigliano Calabro, Camping Calabria
Richtprijs €35 hoogseizoen
Meer info  Campingwebsite >>

Camping Onda Azzurra

Corigliano Calabro, Camping Calabria
Richtprijs €31 hoogseizoen
Meer info  Campingwebsite >>

Villaggio Turistico La Mantinera

Praia a Mare, Camping Calabria
Richtprijs €35 hoogseizoen
Meer info  Campingwebsite >>

Camping Village Thurium

Corigliano Calabro, Camping Calabria
Richtprijs €45 hoogseizoen
Meer info  Campingwebsite >>

Camping Village Lungomare

Cropani Marina, Camping Calabria
Richtprijs €35 hoogseizoen
Meer info 
Alle campings in Calabria

Camping Calabria

Campings Calabria

De hoofdstad van Calabrië is Catanzaro. De regio is opgedeeld in vijf provincies, met gelijknamige hoofdsteden: Catanzaro, Cosenza,  Crotone, Reggio di Calabria en Vibo Valentia.

Al ver voor de opkomst van het Romeinse rijk maakte Calabrië deel uit van het Griekse rijk. Een beroemde Griek die in Calabrië woonde en werkte, is de wiskundige Pythagoras. Ook I Bronzi di Riace, de bronzen mannen van Riace, vormen een schitterende herinnering aan het Griekse verleden. Deze twee bronzen beelden werden in 1972 op de bodem van de zee gevonden en zijn nu te zien in het Archeologisch Museum in Reggio Calabria.

vakanties calabriaNatuurliefhebbers halen hun hart in de hele regio op, maar vooral in het Parco Nazionale Aspromonte. Letterlijk betekent Aspromonte ‘Bittere berg’, maar dat moet u niet te letterlijk nemen: het is een meer dan prachtig park met unieke dieren en planten. De Aspromonte vormde tevens het toneel van de beroemde slag tijdens de eenwording van Italië, waarbij Garibaldi zelf gewond raakte. Ook het Parco Nazionale di Calabria is indrukwekkend, met zijn Giganti: vijfhonderd jaar oude pijnbomen die met een hoogte van meer dan veertig meter met recht reuzen mogen worden genoemd.

Het kan zomers erg heet en droog zijn, waardoor een duik in zee of zwembad, die op de meeste kampeerterreinen aanwezig zijn, een must is om lekker af te koelen.

Weer en klimaat Calabria

Jan. Feb. Maa. Apr. Mei Juni Juli Aug. Sep. Okt. Nov. Dec.
Maximum temperatuur 15 15 16 19 23 27 30 30 28 23 19 16
Minimum temperatuur 9 9 10 12 19 19 22 23 20 17 13 10
Water temperatuur 15 14 14 15 18 22 25 26 25 22 19 16
Uren zon per dag 4 5 6 7 8 10 11 10 8 6 5 4
Dagen met neerslag 14 12 12 10 6 4 2 4 6 11 12 14

Strandvakanties Calabria

De kustlijn van Calabria is ongeveer 300 km lang en biedt prachtige badplaatsen, en met zijn heldere zeewater een perfectie bestemming voor uw vakantie. De stranden aan de kust van Calabria zijn één van de allermooiste kusten van Italië met het meest heldere, blauwe zeewater dat je je maar kunt voorstellen. De kustlijn van de regio’s is nog niet zo bekend onder toeristen, hierdoor kunt u heerlijk rustig genieten van de prachtige omgeving. Nog relatief onbekend onder de Nederlanders, maar zeker de moeite waard om te bezoeken, is de Costa della Calabria en Basilicata.

reizen calabriaDeze schitterende kusten zijn al lang ontdekt door de Italianen die in augustus dan ook in grote getale naar deze kusten komen. Daarom wordt het misschien tijd dat u deze streek gaat ontdekken voordat de grote massa buitenlandse toeristen dat doet. Aan de Tyrrheense kant zijn de kusten bij Calabria, aan de straat van Messina, en het op de klippen hoog boven de zee uittorenende Tropea onvergetelijk.

De kust bij Maratea, ten noorden van Tropea, is herkenbaar aan de steile kliffen. De geuren van de mediterrane begroeiing de johannesbroodbomen, jeneverbesstruiken, brem en rozemarijnstruiken komen tot aan de zee. Het water van de zee is kristalhelder en verborgen grotten zult u er ook vinden. Alhoewel u hier niet veel lange zandstranden zult vinden, zijn er in verschillende inhammetjes en baaitjes wel kleine zandstrandjes.  Zo ziet u, het wordt tijd dat u deze regio gaat ontdekken en u van een onvergetelijke vakantie op een camping in Calabria gaat genieten.

Op vakantie naar Calabria, Andiamo!