Camping Rome

Camping in RomeVanaf een camping in Rome een stedentrip maken is een ontdekkingstocht in een stad die uitpuilt van culturele schatten. Van wereldberoemde Romeinse opgravingen, maar ook een stil pleintje met een mooie fontein.

Als men dan weer verder loopt van het museum met de grote kunstschatten naar een markt met een dorps karakter lopen dan komt men door een pittoreske wijk.

Aanbieders Camping Vakanties in Rome
Luxe kampeervakanties in Europa Vacanceselect is specialist en voorloper op glampinggebied en bied gezinsvakanties aan in heel Europa!

Camping Rome

Camping I Pini Family Park

Fiano Romano, Camping Lazio
Richtprijs €36 hoogseizoen
Meer info  Bezoek campingwebsite

Camping Village Fabulous

Rome, Camping Lazio
Richtprijs €40 hoogseizoen
Meer info  Bezoek campingwebsite
Camping Seven Hills

Seven Hills camping & village

Rome, Camping Lazio
Richtprijs €? hoogseizoen
Meer info  Bezoek campingwebsite
Camping Roma Capitol

Roma Capitol

Rome, Camping Lazio
Richtprijs €40 hoogseizoen
Meer info  Bezoek campingwebsite
Camping Internazionale
Richtprijs €40 hoogseizoen
Meer info  Bezoek campingwebsite
Bekijk alle Campings in Rome

Camping Rome

stedentrips romeAls u kampeert in de buurt van Rome dan is er doorgaans vanaf uw camping een goede verbinding met het de stad. Het historische centrum van Rome bevindt zich op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, met beroemde bezienswaardigheden als het Colosseum, Forum Romanum, Pantheon, Trevifontein, het Monument van Vittorio Emanuelle II en de in Vaticaanstad gelegen Sint-Pieter. Er ligt een en al geschiedenis en cultuur te wachten in Rome voor uw stedentrip.

Stedentrip Rome

De hoofdstad van Italië is oorspronkelijk gebouwd op zeven heuvels. Inmiddels is Rome dusdanig gegroeid dat het zich bijna uitstrekt tot aan de Tyrreense Zee op 20 kilometer van het stadscentrum. De stad is gelegen aan de oevers van de rivier de Tiber en ook de Aniene doorkruist Rome.

Er is in Rome zoveel te zien dat zelfs de eigen inwoners van de stad nog vaak nieuwe dingen ontdekken. Als u tijdens uw stedentrip naar dit openlucht museum gaat, dan kunt u of het beste een plan maken om in ieder geval datgene te bekijken wat u absoluut niet wilt missen, of u gaat juist lekker dwalen door de verschillende delen van de stad om het unieke karakter het best te ervaren.

Campings RomeVanaf de camping is Rome meestal goed te bereiken met een shuttle-service of met het openbaar vervoer. Het is niet lastig om tijdens een stedentrip de bezienswaardigheden van Rome te bezoeken. De onderlinge afstanden zijn goed te doen te voet.

Daarnaast heeft Rome prima openbaar vervoer met een uitgebreid busnet. De metro van Rome heeft twee lijnen, het is daardoor vrij klein maar ook overzichtelijk. Uiteraard is het openbaar vervoer zo geregeld dat u de belangrijkste punten van de stad goed kunt bereiken.

Bekijk alle Campings in Rome