Camping Trasimeno Meer

Camping TrasimenomeerHet Trasimeno Meer gelegen in de provincie Perugia, heeft tussen de bergen een geweldig meer liggen.  Het Trasimeno Meer word ook wel het blauwe meer genoemd. Dit heeft het meer te danken aan de ligging omdat, de groene heuvels van Umbrië centraal liggen in Italië. Daarnaast wordt het water onderscheiden van de rest en heeft het een mooie kleur blauw gekregen.

Inderdaad is het ”Parco del Lago Trasimeno” een rustgevend meer, de kans om hier te genieten van de natuur is absoluut fantastisch. Het feit dat de natuur nog deel uitmaakt van het leven maakt het park uniek en is het de moeite waard om het meer te ontdekken. Het Trasimeno Meer is vooral gericht op rust, met oevers waar duizenden watervogels leven en nestelen. Het Trasimeno Meer is uitermate geschikt voor de volgende type camping vakanties in Italië:

Bekijk alle Campings in Trasimenomeer

Campings aan het Trasimeno Meer

Camping Kursaal

Camping Kursaal

Passignano Sul Trasimeno, Camping Umbria
Richtprijs €36 hoogseizoen
Meer info  Campingwebsite >>

Camping Badiaccia Village

Castiglione del Lago, Camping Umbria
Richtprijs €28 hoogseizoen
Meer info  Campingwebsite >>
Camping Polvese Umbria

Camping Polvese

S. Arcangelo di Magione, Camping Umbria
Richtprijs €25 hoogseizoen
Meer info  Campingwebsite >>
Camping Village Cerquestra Umbria

Camping Cerquestra

Magione, Camping Umbria
Richtprijs €25 hoogseizoen
Meer info  Campingwebsite >>
Camping Italgest

Camping Villaggio Italgest

S. Arcangelo di Magione, Camping Umbria
Richtprijs €29 hoogseizoen
Meer info  Campingwebsite >>
Alle campings aan het Trasimeno Meer

Camping Trasimeno Meer

Trasimeno MeerEr bevinden zich 3 eilanden in het meer: Isola Polvese, Isola Maggiore en Isola Minore. Via de busbootjes kunt u naar alle eilanden varen die u wil. Isola Polvese is het grootste eiland van de drie. Het behoort tot de gemeente Castiglione del Lago. Het eiland heeft ook een paar historische monumenten staan.

Isola Maggiore eiland is het enige eiland dat bewoond is. Vroeger stond het bekend als een belangrijk visserscentrum. Op het eiland  verdienen de meeste mensen geld aan de toeristen die er in groten getale komen. Isola Minore is het kleinste eiland, het is een onbewoond eiland en het is privé-bezit.

Het Trasimeno Meer staat tevens ook bekend om de sportieve wandelingen, bergbeklimmingen en mountainbike routes. Daarnaast bevinden er zich ook kleine dorpjes en stadjes, zoals Castiglione del Lago, Tuoro,   Passignano sul Trasimeno.

Weer en klimaat Trasimeno Meer

Jan. Feb. Maa. Apr. Mei Juni Juli Aug. Sep. Okt. Nov. Dec.
Maximum temperatuur 10 12 15 17 24 28 30 32 25 18 12 9
Minimum temperatuur 3 2 5 7 11 13 16 17 13 11 6 3
Uren zon per dag 3 5 6 5 8 9 10 8 7 6 3 3
Dagen met neerslag 7 4 8 13 5 6 3 3 6 6 7 6
Luchtvochtigheid 85 74 73 74 68 58 53 55 66 80 84 84

 

Blog Umbrië: ‘’De schoonheid van het leven leren waarderen.’’

Eerst stellen wij onszelf even voor. Wij zijn Klaas en Milena, Klaas is Nederlander en Milena Milanese. Samen zijn wij in de periode van 1998 tot 2008 woonachtig geweest in Nederland. Altijd hadden wij al de droom om naar het buitenland te gaan om daar iets moois op te starten. Lees verder >>

Op vakantie naar het Trasimeno Meer, Andiamo!