Camping Umbria

Camping UmbriaHoe een vakantie op camping in Umbria er uit ziet, is niet in een zin te omschrijven omdat het onmogelijk is om Umbria in een zin te beschrijven. Umbria (of Umbrië, wat u wilt) ligt in centraal Italië en dit brengt met zich mee dat hier vele kenmerken vanuit heel Italië samen komen. De streek van de heilige Franciscus van Assisi heeft de reiziger veel te bieden. Het kent een ongekend aantal facetten die samen een perfecte harmonie vormen. Romantische heuvellandschappen met op hun top volledig intact zijnde middeleeuwse dorpen en stadjes, hoge bergtoppen, een waterwereld met prachtige meren, rivieren en spa’s, een heerlijk zonnig klimaat, kunst en cultuur alom en heerlijk eten en drinken met talloze lokale specialiteiten. Umbria is uitermate geschikt voor de volgende type camping vakanties in Italië:

Vakanties in de natuurActieve VakantiesCulturele reizen

Campings in Umbria (14)

Camping Kursaal

Camping Kursaal

Passignano Sul Trasimeno, Camping Umbria
Richtprijs €36 hoogseizoen
Meer info  Campingwebsite >>
Camping Polvese Umbria

Camping Polvese

S. Arcangelo di Magione, Camping Umbria
Richtprijs €25 hoogseizoen
Meer info  Campingwebsite >>

Camping Badiaccia Village

Castiglione del Lago, Camping Umbria
Richtprijs €28 hoogseizoen
Meer info  Campingwebsite >>
Camping Fontemaggio

Camping Fontemaggio

Assisi, Camping Umbria
Richtprijs €27 hoogseizoen
Meer info  Campingwebsite >>
Camping Punta Navaccia Umbria

Camping Punta Navaccia

Tuoro sul Trasimeno, Camping Umbria
Richtprijs €32 hoogseizoen
Meer info  Campingwebsite >>
Alle campings in Umbria

Camping Umbria

Vakantie UmbriaDe inwoners van Umbria zijn vriendelijk, genereus en zeer gastvrij. Er zijn veel (culturele) bezienswaardigheden en in de zomermaanden veel evenementen. Interessante en sfeervolle plaatsen om te bezoeken zijn bv. Perugia (de hoofdstad van Umbria), Assisi (belangrijke bedevaartplaats), Orvieto en Spoleto.

U vindt hier prachtige plekken, waar Pausen en de Medici-familie u voor gingen. Daar Umbria een mindere naamsbekendheid heeft dan het wereldberoemde Toscane zijn de prijzen nog redelijk en is er nog geen massa-toerisme. Kortom een heerlijke omgeving om een paar weken vakantie te vieren op één van de mooie campings.

Natuur Umbria

Umbria, “het land van de heilige Franciscus van Assisi”, is een regio met groene, glooiende heuvels begroeid met vooral wijn- en olijfgaarden, maar er zijn ook veel akkers met tarwe, suikerbieten, tabak en zonnebloemen. De regio bevindt zich in centraal Italië, in de vallei van de rivier de Tiber met het stuwmeer Lago di Corbara. Umbria, wordt ook wel het groene hart van Italië genoemd, heeft een zacht klimaat waar de zomers zeer droog en zonnig zijn. Ook voor de cultuurtoeristen heeft Umbria veel te bieden, middeleeuwse stadjes en dorpjes, nog in originele staat, hoge bergen, prachtige meren en rivieren. De inwoners van Umbria zijn vriendelijk en gastvrij. Dus een vakantie naar Umbria is meer dan een lekker glas wijn drinken, maar is bijna niet te beschrijven wat dit gebied u te bieden heeft.

Strandvakanties Umbria

Camping in UmbriaHet sfeervolle Umbria, voor velen minder bekend, doet absoluut niet onder voor Toscane. Het Trasimeense meer, een van de grootste meren van Italië, leent zich goed voor diverse watersporten en hier zijn tevens enkele stranden waar het goed vertoeven is. Het meer Lago Trasimeno is zeer geliefd onder vakantiegangers, langs het meer liggen leuke oude dorpjes waar u kunt winkelen, lekker kunt eten of gewoon even wandelen. Naast het heerlijk genieten van uw accommodatie op uw kampeerterrein, van de zon en strand kunt u ook in de wateren van Umbrië prachtig de watersport beoefenen. Op het Trasimeno meer kunt u waterskiën, windsurfen en zeilen. Omdat het het hier om mooi kalm water gaat, is het meer ook zeer geschikt om te roeien.

Ook is dit meer populair bij kano en kayak fans, een sport die ook op het meer van Corbara, de rivier de Nera en in de bovenloop van de Tiber veel beoefend wordt. Voor de iets ruigere watersporten kunt u bij de waterval van de Marmore en nabij het rivierpark van de Nera terecht. Hier kunt u raften, hydrospeed (met een plankje de rivier afdalen). Op de meren en de talloze stroompjes kunt u met inachtneming van de plaatselijke voorschriften, heerlijk vissen op snoeken, karpers en zeelten. Voor een echte strandvakantie moet u niet Umbria zijn, ook zult u hier geen grote massa’s toeristen tegenkomen. Maar als u van rust en de natuur houdt, is Umbria de streek om naar toe te gaan voor een heerlijke vakantie.

Weer en klimaat Umbria

Jan. Feb. Maa. Apr. Mei Juni Juli Aug. Sep. Okt. Nov. Dec.
Maximum temperatuur 10 12 15 17 24 28 30 32 25 18 12 9
Minimum temperatuur 3 2 5 7 11 13 16 17 13 11 6 3
Uren zon per dag 3 5 6 5 8 9 10 8 7 6 3 3
Dagen met neerslag 7 4 8 13 5 6 3 3 6 6 7 6
Luchtvochtigheid 85 74 73 74 68 58 53 55 66 80 84 84

Reizen Umbria

Wanneer u met de auto naar Umbria wilt reizen dan moet u ongeveer 1500 kilometer rijden. Vanaf Milaan of Verona neemt u dan de Autostrada del Sole langs Parma, Bologna en Florence richting Perugia. Voor wie de reis in tweeën wil splitsen is het een optie om te overnachten in Como of Verona, bijzondere Italiaanse steden waar u ook voldoende te zien heeft. De wegen in Umbria zijn over het algemeen goed onderhouden.

Een andere optie is om te vliegen naar Ancona, Pisa, Rome of Bologna. Naar Umbria is het ongeveer 2 uur en een kwartier vliegen vanaf de vliegvelden van Amsterdam, Brussel, Dusseldorf, Eindhoven of Munster. Zowel de reguliere vliegtuigmaatschappijen als low-cost airlines doen deze bestemmingen aan. Vanaf deze vliegvelden is het dan nog ongeveer 2 a 3 uur rijden naar uw vakantiewoning. Uiteraard helpt Andiamo u graag bij het regelen van de vliegreis en de huurauto.

Kamperen in Umbria

Men zegt dat de Umbriërs van alle Italianen het meest gezegend zijn. U gaat ontdekken waarom. Als God in Umbria … Leven in Umbrië kan worden omschreven als “tussen hemel en aarde”. Verleden en heden lopen harmonieus in elkaar over tussen de glooiende heuvels met mooie olijfgaarden en ranke cipressen.

De puurheid van het landschap met haar authentieke stadjes, monumenten en tradities vertellen aan de bezoeker een verhaal van meer dan tweeduizend jaar oud en dit verhaal wordt nog steeds vervolgd. Tot rust komen en nieuwe energie en inspiratie opdoen dat is het leven. Met zekerheid herboren terugkomen van uw welverdiende vakantie! Reis met Andiamo af naar Umbria en u zult merken dat u hier echt te gast bent.

Umbria, het land van de heilige Fransiscus van Assisi, wordt gekenmerkt door oude ommuurde stadjes boven op heuvels met steile straatjes die getuigen van een rijke cultuurgeschiedenis.

Het heeft een geweldige erfenis qua kunst en architectuur, ooit geïntroduceerd door de Etrusken, de Romeinen en later door de Umbriërs zelf verrijkt en in een perfecte staat gehouden. Het leuke aan Umbria is dat elke stad een eigen traditie heeft met plaatselijke gewoonten. Elke kerk of plein vertelt u de geschiedenis van Umbria. De inwoners zijn nauw verbonden met hun geboortegrond en vinden tradities uit het verleden erg belangrijk en die worden dan ook voortdurend opnieuw beleefd.

Van generatie op generatie worden de geheimen van het land, het bewerken van metaal en de kunst van kantklossen en weven doorgegeven. In de talrijke musea vindt u schilderijverzamelingen die de kunsten van vroegere tijden weergeven.

Op vakantie naar Umbria, Andiamo!

Voordat ‘Umbria’ ontdekt werd door de Toscane-liefhebbers, kwamen de toeristen vooral voor de religieuze geschiedenis. Deze streek heeft meer dan 50 heiligen voortgebracht. De meest bekende, San Francesco (Franciscus van Assisi), de patroonheilige van Italië, werd hier geboren en heeft zijn sporen nagelaten en de beschermheilige van de verliefden, San Valentino, kwam uit Terni.

Umbria is gezegend met een enorme culturele rijkdom die tot uiting komt in vele eeuwenoude kerken, prachtige musea, leuke pleintjes en Benedictijner kloosters. Dit geeft de mensen energie en maakt ze dankbaar.

Vooral in de zomermaanden worden veel dorpsfeesten gehouden, ook wel Saga’s genoemd. Bij deze feesten, die doorgaans meerdere dagen duren, staat een lokale specialiteit van het desbetreffende dorp of stadje centraal, bv. kastanjes of truffels. Op vakantie naar Umbria, Andiamo!

Nederlanders in Italië : ”De schoonheid van het leven leren waarderen”

Camping UmbriaUmbrië zit vol schoonheden, excellentie en historie. Ons leven hebben wij destijds heropgebouwd tussen Perugia en Città della Pieve, op een paar km. van het meer van Trasimeno Lees verder >>

Blog Umbrië: ‘’De schoonheid van het leven leren waarderen.’’

Eerst stellen wij onszelf even voor. Wij zijn Klaas en Milena, Klaas is Nederlander en Milena Milanese. Samen zijn wij in de periode van 1998 tot 2008 woonachtig geweest in Nederland. Altijd hadden wij al de droom om naar het buitenland te gaan om daar iets moois op te starten. Lees verder >>