Camping Zuid-Tirol

Campings Zuid-TirolHet Italiaanse Trentino en het Duitstalige Zuid-Tirol vormen samen de regio Trentino-Alto Adige Camping Zuid-Tirol. Maar toch verschilt Zuid-Tirol enorm tegenover Trentino. Alleen in de natuur, door de Alpen en de Dolomieten worden de beide provincies verenigd. Maar gaat u op vakantie in Zuid-Tirol, dan wilt u elke dag deze streek opnieuw ontdekken. Elke dag is weer een andere belevenis. Veel natuur en cultuur, mooie fiets- en wandelroutes kenmerken dit gebied. Door het milde mediterrane klimaat schijnt de zon er bijna 300 dagen per jaar. Daarom kunt u ook uitstekend in de zomer hier uw vakantie vieren.

Campings in Zuid-Tirol (7)

Camping Arquin

Camping Arquin

Lana, Camping Zuid-Tirol
Richtprijs €40 hoogseizoen
Meer info  Campingwebsite >>
Camping Seiser Alm

Camping Seiser Alm – Alpe di Siusi

Fie allo Sciliar, Camping Trentino
Richtprijs €49 hoogseizoen
Meer info  Campingwebsite >>
Camping Passeier

Camping Passeier

Saltaus, Camping Trentino
Richtprijs €34 hoogseizoen
Meer info  Campingwebsite >>
Camping Antholz

Camping Antholz

Anterselva di Mezzo, Camping Trentino
Richtprijs €35 hoogseizoen
Meer info  Campingwebsite >>
Camping larchwiese

Camping Lärchwiese

Vals, Camping Trentino
Richtprijs €50 hoogseizoen
Meer info  Campingwebsite >>
Alle campings in Zuid-Tirol

Camping Zuid-Tirol

Zuid-TirolIn Zuid-Tirol spreken ze meerdere talen. Twee derde van de inwoners van Zuid-Tirol is Duits de moedertaal en voor rest spreekt men Italiaans of Ladinisch. De oorzaak van deze meerdere talen zijn de politiek, oorlogen en het geschuif met grenzen. Daarom worden op de verkeersborden en bijvoorbeeld buitenreclame gebruik gemaakt van meerdere talen naast elkaar. De stad Bolzano is bijvoorbeeld Bozen in het Duits en Bulsan in het Ladinisch. Brunico is Bruneck in het Duits en Bornech in het Ladinisch.
Zuid-Tirol heeft heel wat te bieden: zowel de avontuurlijk ingestelde vakantieganger, de rustzoeker, de levensgenieter als families, er is voor ieder wat wils. Er is eigenlijk geen gebergte dat zoveel te bieden heeft als de Dolomieten: wandelaars, fietsers, mountainbikers, paragliders, bergbeklimmers en ’s winters skiërs en snowboarders beschikken over bijzonder uitgestrekte gebieden om hun passie uit te leven. Het samenwerkingsverband Dolomiti Superski is bijvoorbeeld met in totaal 1.220 km piste en 460 skiliften het grootste skigebied ter wereld. En voor wandelaars staan er ongeveer 11.000 km gemarkeerde wandelpaden ter beschikking.  Vooral het gebied rond de Drei Zinnen is vooral voor beginnende wandelaar zeer interessant. Maar ook voor de geoefende wandelaar kun je hier terecht.

Weer en klimaat Zuid-Tirol

Jan. Feb. Maa. Apr. Mei Juni Juli Aug. Sep. Okt. Nov. Dec.
Maximum temperatuur 6 9 15 19 23 27 29 28 25 19 11 7
Minimum temperatuur -5 -2 2 5 9 13 15 15 11 6 0 -4
Uren zon per dag 3 5 6 6 7 8 10 9 7 4 3 3
Dagen met neerslag 4 4 5 7 10 9 9 9 6 6 6 4
Luchtvochtigheid 61 67 70 78 78 76 73 75 73 71 64 60

Strandvakanties Zuid-Tirol

Door de gunstige klimatologische omstandigheden kunt u in bijna elk dorp wel zwemmen in een zwembad, maar een bijzondere aantrekkingskracht hebben de meren bij Etschal. Midden in het Etschtal liggen drie meren dicht bij elkaar: de Kalterer See, deze is vooral geliefd bij de surfers, en de twee Montiggler meren, gelegen tussen Eppan en Kaltern. Hier kunt u genieten van lekkerzwemplezier of uitrusten bij uw accommodatie op uw kampeerterrein en wellness in Zuid-Tirol.

Campings Zuid-TirolNa het zwemmen kunt u nog even een wandeling maken over de schaduwrijke oevers en in het recreatiegebied Montiggler Wald. Aan de grotere Kalterer See, het warmste zwem meer van Zuid-Tirol, kunt u zich als surfers, zeiler en als liefhebber van de waterfiets helemaal uitleven. Ook langs deze meren is het heerlijk toeven, hier kunt op een zonnige steiger even pauze houden of in een van de cafetaria’s of restaurantjes langs de oever genieten van een enorme sorbet. Dus ook in Zuid-Tirol is voor elk wat wils om een vakantie te vieren en te zeggen, hier komen we volgend jaar weer. Op vakantie naar Zuid-Tirol, Andiamo!

Bekijk alle  Campings in Zuid-Tirol  –  Familiecampings  en  Gezinscampings Zuid-Tirol  –  Kleine Campings en  Glamping Zuid-Tirol