Campings Trentino

Campings TrentinoCampings Trentino, vakantie in een uniek paradijs aan de zuidkant van de Alpen, de zonnigste regio in Noord-Italië. Het kent een ongeëvenaard berglandschap met al even prachtige meren. Trentino heeft elk jaargetijde een bijzondere aantrekkingskracht, waardoor het het hele jaar door een aantrekkelijke regio is voor vakantiegangers. Zowel ’s zomers als ’s winters wacht hier een prachtig natuur- en cultuurlandschap op u. Dit is de reden waarom u op vakantie gaat in Trentino.

Bekijk de campings Trentino (50)

Dolomiti Camping Village

Camping Dolomiti

Dimaro, Campings Trentino
Richtprijs €35 hoogseizoen
Meer info  Bezoek campingwebsite

Camping Lago di Levico

Terme, Campings Trentino
Richtprijs €35 hoogseizoen
Meer info  Bezoek campingwebsite

Camping Sass Dlacia

San cassiano, Campings Trentino
Richtprijs €45 hoogseizoen
Meer info  Bezoek campingwebsite
Alle campings in Trentino

Vakantie op een Camping in Trentino

Net over de Oostenrijkse grens rijdt u de provincie  Trentino binnen. U komt gelijk in het mooie berggebied de Dolomieten; de uitlopers van de Alpen. Overal ziet u bergen, ruikt u de zuivere lucht, het is aangenaam warm, de dorpjes ogen vriendelijk en alles is groen. Laat die vakantie maar beginnen! U bent terechtgekomen op een ideale vakantiebestemming voor gezinnen, sportieve wandelaars en bergbeklimmers. De kinderen zullen genieten en hun ogen uitkijken in dat natuurgeweld op grote hoogte. Wat is het hier geweldig mooi!

De indrukwekkende Dolomieten, met steile rotswanden en hoge toppen, waaronder de Sella en Marmolada, domineren dit gebied. Om te skiën, fietsen, wandelen of om te gaan motorrijden of bergbeklimmen is Trentino een perfecte plek, want het heeft op dit vlak veel te bieden, met prachtige routes en spectaculaire uitzichten. Ook voor cultuur komt u in Trentino aan uw trekken. Daarom hoeft u zich cultureel niet te vervelen, vooral het oostelijke deel van de Italiaanse Alpen heeft op het gebied van cultuur veel te bieden.

Campings TrentinoEr zijn ook diverse stedentripjes mogelijk vanaf uw camping. Bolzano, de hoofdstad van de regio Trentino-Zuid-Tirol, is een bezoek waard. Deze stad staat bekend als de ‘Poort naar de Dolomieten’. In de fraaie historische stadskern vindt u ondermeer het Zuid-Tiroler Archeologiemuseum. Erg leuk voor de kinderen is het imposante kasteel Trostburg uit de 12e eeuw in het Eisacktal (Valle Isarco). De ridderzaal is zeker de moeite waard, alsmede de prachtige natuur in de omgeving van de burcht. Ook de Oud Italiaanse stad Trento is een aanrader tijdens een verblijf op een kampeerterrein in Trentino. De stad met een mengelmoes van Italiaanse en Germaanse cultuur zit vol met monumenten uit de renaissance. Interessante gebouwen zijn de gotische kathedraal en neptunusfontijn aan het Duomo san Vigilio en het kasteel Del Buonconsiglio.

 

Op vakantie naar Trentino, Andiamo!

Trentino, oftewel de poort van Italië. Bent u hier op vakantie dan ruikt u de Alpen en proeft u de sfeer van de Mediterranée. Hier bent u in de juiste regio in Italië voor een actieve vakantie in de bergen of een zonvakantie aan het water. Maar ook de Italiaanse keuken is het proberen waard en zo samen met dit alles is Trentino een ideaal vakantiegebied. Maar vooral voor de fiets- en wandel liefhebbers is Trentino een ideaal gebied. Een gebied verscholen tussen de bergen van de Dolomieten en de glinsterende meren. Welkom in Trentino.

 

Aanbieders Camping Vakanties in Trentino
Vacanceselect is specialist en voorloper op glampinggebied en bied gezinsvakanties aan in heel Europa!