Camping Liguria

Campings LiguriaEen Camping in Liguria is zeer geschikt voor vakanties met jong en oud omdat er in deze regio veel te beleven valt. Liguria is de kleine, smalle Italiaanse kustregio in het uiterste noordwesten van het land. De combinatie van veel zon en zee met schitterende kustplaatsjes omgeven door mooie natuur maakt Liguria al jaren tot een favoriete vakantiebestemming in Italië.

U vindt hier voornamelijk lange zandstranden bij de kustplaatsjes. De regio wordt aan de ene kant ingesloten door de Ligurische Zee, en aan de andere kant door de Apennijnen. In het uiterste westen grenst Liguria aan Frankrijk, ter hoogte van Nice en Cannes. De grootste en bekendste stad is Genua.

Aanbieders Camping Vakanties in Liguria

Vacanceselect is specialist en voorloper op glampinggebied en bied gezinsvakanties aan in heel Europa!

Bekijk de campings in Liguria (52)

Camping River

Camping Village River

Ameglia, Camping Liguria
Richtprijs €55 hoogseizoen
Meer info  Bezoek campingwebsite

Camping San Sebastiano

, Camping Liguria
Richtprijs €35 hoogseizoen
Meer info  Bezoek campingwebsite
Camping Pian dei Boschi

Camping Pian dei Boschi

Pietra Liguria, Camping Liguria
Richtprijs €47 hoogseizoen
Meer info  Bezoek campingwebsite
Camping Acqua Dolce

Camping Acqua Dolce

Levanto, Camping Liguria
Richtprijs €39 hoogseizoen
Meer info  Bezoek campingwebsite
Caravan Park La Vesima Genova

Caravan Park La Vesima

Arenzano, Camping Liguria
Richtprijs €42 hoogseizoen
Meer info  Bezoek campingwebsite
Alle campings in Liguria

Vakantie op een Camping in Liguria

campings liguriaLiguria is opgedeeld in twee delen, gelegen aan weerszijden van de havenstad Genua. Het deel dat ten noorden van Genua ligt, heet de Riviera di Ponente maar wordt ook wel de Bloemenriviera genoemd. Het deel  van Liguria ten zuiden van Genua wordt de Riviera di Levante genoemd.

Vooral langs de Riviera di Ponente vindt u veel zandstranden. In de zomer bieden niet alleen de kampeerterreinen veel vertier maar alle kustplaatsjes ook. Erg leuk om te bezoeken aan deze kant van Genua zijn de steden, Ventimiglia, Bordighera, San Remo, Imperia, Alassio en Albenga. Wie eens een dagje iets anders wil dan op het strand liggen moet zeker een bezoek brengen aan het pittoreske plaatsje Finalborgo, het mooiste dorpje van Italië.

De Riviera di Levante heeft een wat ruigere kustlijn, waarlangs prachtige kliffen worden afgewisseld met wijn- en olijfboomgaarden. Hier vindt u naast verschillende vissersdorpjes, het elegante Portofino, verzamelplaats van de Italiaanse jetset, en de minder bekende maar charmante stad Chiavari.

camping liguria

Het mooiste van deze regio is natuurlijk de  dorpjes bij Cinque Terre. Cinque Terre is een bezoek meer dan waard. De vijf dorpjes hebben een schitterend uitzicht op zee en de vele olijf- en citroenboomgaarden. De dorpen zijn Monterosso al Mare, Vernazza (mooiste van de vijf), Corniglia, Manarola (het oudste dorpje) en Riomaggiore. De dorpen zijn met een wandelpad met elkaar verbonden. maar ook met een spoorlijntje. Stap op in Levanto of La Spezia en bezoek deze kleurrijke rotsachtige plaatsjes, zo kunt u veel eenvoudiger kennis maken met ieder stadje van de Cinque Terre dan met de auto.

Camping Liguria

Vakanties in Liguria zijn geschikt voor jong en oud omdat hier in het noordwesten van Italië veel te beleven is. De toerist die al vaker in dit gebied is geweest, zal zeggen, ik kom volgend jaar weer. Liguria is een gebied voor elk wat wils. Aan de kust van Liguria liggen vele badplaatsen zoals het bekende Genua, Albenga, Camogli, Sestri Levanti, Noli, San Remo en Chiavari. Vooral Cinque Terre is de trekpleister in dit gebied, dit zijn vijf kleurrijke dorpjes op de rotsen gebouwd.

Liguria, ook wel Bloemenriviéra, genoemd, ligt langs de kust vanaf Frankrijk tot aan Toscane. Dit gebied staat bekend om zijn pastelkleurige huizen en een prachtige plantengroei, welke te bewonderen is in de vele natuurgebieden die Liguria rijk is. Maar ook het klimaat is erg aangenaam, dit komt door de beschutte ligging.

Pittoresk is de Cinque Terre absoluut te noemen, want de vijf dorpjes die u tijdens uw vakantie in Liguria moet aandoen hebben een schitterend uitzicht op zee en vele olijf- en citroenboomgaarden. De dorpen zijn Monterosso al Mare, Vernazza (mooiste van de vijf), Corniglia, Manarola (het oudste dorpje) en Riomaggiore. Mooie wandelpaden met een adembenemend uitzicht op zee, maar ook een spoorlijntje, verbinden de vijf dorpjes met elkaar. Stap in Levanto of La Spezia op de trein en bezoek de 5 kleurrijke rotsachtige plaatsjes in Cinque Terre, zo kunt u veel eenvoudiger kennis maken met ieder stadje van de Cinque Terre dan met de auto.

Strandvakanties Liguria

Voor een gezinsvakantie op een camping is Liguria zeer geschikt. Het strand dat mooi afloopt in de zee is ideaal voor gezinnen met kinderen. Ook de badplaatsen bieden veel vertier voor jong en oud. En voor de watersporters is er hier van alles te beleven, de strandjes bij Cinque Terre zijn klein en rotsachtig, maar schitterend gelegen. Door de ligging tussen de bergen is het water heerlijk van temperatuur. Ideaal dus voor een strandvakantie. Campings Liguria

Naast Cinque Terre zijn er in Liguria nog meer mooie zandstranden. De meeste hebben de Blauwe Vlag titel, oftewel het schoonste en mooiste strand. Een van de mooiste ligt bij het stadje Albisola Superriore, dat deel uitmaakt van de Italiaanse Riviera. Dit schilderachtige stuk zand biedt alles wat de vakantieganger zich maar kan wensen. Verder zijn nog vele mooie stranden om uw vakantie te vieren, zoals het Camporosso, Finalpia en Varigrotti strand. Verder zijn alle blauwe vlag stranden toegankelijk voor rolstoelen. En natuurlijk kunt niet alleen zonnen bij deze stranden, ook zijn vele watersporten die u kunt beoefenen.

 

Weer en klimaat Liguria

Jan. Feb. Maa. Apr. Mei Juni Juli Aug. Sep. Okt. Nov. Dec.
Maximum temperatuur 11 12 14 17 21 24 27 27 24 20 15 12
Minimum temperatuur 5 6 8 11 14 18 21 21 18 14 9 6
Water temperatuur 10 12 13 14 18 20 23 26 22 19 16 12
Uren zon per dag 4 4 5 6 7 8 10 9 7 6 3 3
Dagen met neerslag 10 10 11 12 12 9 6 6 9 13 12 11
Luchtvochtigheid 61 63 61 70 70 71 67 66 66 66 64 64

Kamperen Liguria

campings in liguriaLiguria is zeer geschikt voor een autovakantie. Behalve dat de Bloemenriviera zoals het ook wel genoemd wordt zelf een prachtige streek is, heeft het ook een gunstige ligging. Hierdoor kunt u makkelijk aanrijden naar Liguria, maar valt een autovakantie in Liguria ook zeer goed te combineren met een weekje vakantie in een ander deel van Italie of bijv. de Cote d’Azur. Liguria ligt ook op korte afstand van Alessandria, dus u kunt er ook voor kiezen om met de slaaptrein daar eerst naar toe te reizen.

Ook met het vliegtuig is Liguria goed te bereiken. Vanuit Nederland is het een kleine 2 uur. Daarbij kunt u kiezen om te vliegen vanaf Amsterdam of Eindhoven, of net over de grens Brussel of Dusseldorf. U kunt met zowel reguliere vliegmaatschappijen als met de prijsvechters vliegen op Cuneo, Turijn, Genua of zelfs Nice. Als u tijdens uw vliegvakantie in Liguria ten zuiden van Genua verblijft is ook Pisa een geschikte optie om naar toe te reizen.

Een vakantie boeken naar Liguria, beter gekend als de Bloemenriviëra, is een vakantie met een grote variatie aan toeristische mogelijkheden. Er zijn tal van badplaatsen met heerlijke stranden en de nodige voorzieningen. Tijdens je vakantie in Liguria kan je een vele steden met een historische kernen bezoeken, met vele monumenten en andere bezienswaardigheden.
Maar Liguria is ook een vakantie om te genieten zoals een lekker Italiaans ijsje eten. Liguria biedt veel, voor jong en oud. En vooral: overal in Liguria wachten de bloemen op je.

reizen liguriaLiguria is een smalle strook land in noordwest Italië tussen de Ligurische Zee (deel van de Middellandse Zee) en de bergen (Apennijnen). Deze strook loopt van de Frans-Italiaanse grens tot La Spezia. De regio grenst in het westen aan Frankrijk, in het noorden aan Piemonte en in het oosten aan Emilia-Romagna en Toscane. Qua grootte is Liguria de op twee na kleinste regio.

Het telt 1,6 miljoen inwoners waarvan ruim de helft in een van de vier provinciehoofdsteden (Genua, Imperia, La Spezia en Savona) woont. De andere helft woont voornamelijk in de kuststrook, het bergachtige binnenland is dunbevolkt. Deze bergen bieden bescherming tegen de ongunstige weersomstandigheden in het noorden en aan de zuidkant zorgen ze voor een zonrijk en mild klimaat.

De Ligurische Rivièra wordt ten oosten van Genua ‘Riviera di Levante‘ genoemd, en ten westen van Genua de ‘Riviera di Ponente’. Het deel tussen Andora en de Franse grens wordt ook wel de Bloemenrivièra genoemd.

De Riviera di Ponente staat bekend om de vele badplaatsen (zoals Ventimiglia, San Remo, Alassio en Albenga) met brede zandstranden en volop vertier. De Riviera di Levante is vooral bekend om haar kleine vissersdorpjes, wijn- en olijfgaarden en de fantastische kliffen. Wereldberoemd zijn natuurlijk Portofino en Cinque Terre.

In het binnenland van Liguria zijn vele kleine middeleeuwse dorpjes die tegen de bergen aan liggen. Mooie voorbeelden hiervan zijn Triora (heksendorp), Taggia en Valloria (kunstenaarsdorp).

Ooit zijn ze zo ontstaan als verdediging tegen de piraten, tegenwoordig bieden ze mooie vergezichten, een stille natuur met olijfgaarden, bloemenvelden en geweldige mooie picknickplekken. Op vakantie naar Liguria, Andiamo!

 

Blog: “Riviera di Levante” het vergeten deel in Ligurie.

Iedereen kent Toscane en van de Bloemenriviera heeft men meestal ook wel gehoord. Net boven Toscane en net onder de Bloemenriviera ligt de “Riviera di Levante”. Dit is de regio waar wij in december 2006 naar toe zijn verhuist. Lees verder >>

 

Bekijk alle Campings in Liguria

Aanbieders Camping Vakanties in Liguria

Vacanceselect is specialist en voorloper op glampinggebied en bied gezinsvakanties aan in heel Europa!