Camping Emilia-Romagna

Camping Emilia-RomagnaCamping Emilia-Romagna, een keuze uit veel schitterende vakantie bestemmingen. Geniet van de zon aan de Adriatische kust. De prachtige stranden en indrukwekkende natuur zullen u positief verrassen, want u zult hier ‘la dolce vita’ ervaren. Emilia-Romagna behoort tot één van de grootste regio’s van Italië.
Levendige steden worden afgewisseld met gemoedelijke dorpjes op het platteland en bruisende badplaatsen. Houdt u naast de zon ook van cultuur dan bent u in deze streek in Italië helemaal op uw plek. Emilia-Romagna kent namelijk maar liefst 9 kunststeden: Piacenza, Parma, Reggio Emilia, Modena, Bologna, Ferrara, Forli-Cesena, Ravenna en Rimini. Deze regio is uitermate geschikt voor de volgende type camping vakanties in Italië:

GezinsvakantiesStrandvakantiesCulturele reizen

Campings in Emilia Romagna (38)

Camping Vigna sul Mar

Camping Vigna sul Mar

Lido-di-pomposa, Camping Emilia-Romagna
Richtprijs €35 hoogseizoen
Meer info  Campingwebsite >>
camping Tahiti

Camping Tahiti Village

Lido-delle-nazioni, Camping Emilia-Romagna
Richtprijs €35 hoogseizoen
Meer info  Campingwebsite >>
Camping Italie

Camping Village Mare Pineta

Lido-di-spina, Camping Emilia-Romagna
Richtprijs €35 hoogseizoen
Meer info  Campingwebsite >>

Adriano Camping Village

Ravenna, Camping Emilia-Romagna
Richtprijs €47 hoogseizoen
Meer info  Campingwebsite >>
Camping Adriatico

Camping Adriatico

Cervia, Camping Emilia-Romagna
Richtprijs €35 hoogseizoen
Meer info  Campingwebsite >>
Alle campings in Emilia Romagna

Camping Emilia Romagna

Camping in Emilia-RomagnaHoudt u van lekker eten? De beroemde Parmaham en Parmezaanse kaas komen uit deze regio en vindt u dan ook in veel restaurants terug. De rivier de Po heeft er mede voor gezorgd dat de bodem hier erg vruchtbaar is en hierdoor wordt Emilia-Romagna ook wel de graanschuur van Italië genoemd.

De steden Ravenna, Modena en Ferrara zijn UNESCO Werelderfgoedlijst, wat uw bezoek naar een van deze steden nog unieker maakt. De bouwwerken in de stad Ravenna stammen uit de vroegchristelijke tijd. De kerken zijn met wereldberoemde mozaïeken gedecoreerd en dit zorgt voor een uniek stukje cultureel erfgoed in Italië.

Ook een cultureel uitstapje naar Bologna de hoofdstad van Emilia Romagna met als bijnaam La Grassa, wat ,,de vette’’ betekend, is meer dan de moeite waard want de stad is één en al geschiedenis. In 2000 was het nog de culturele hoofdstad van Europa, wat al aangeeft dat deze stad flink wat te bieden heeft. De hoofdstad van Emilia Romagna heeft een van de best in takt gebleven middeleeuwse binnensteden van Europa, een prachtige historische kern met zeer veel authentieke architectuur. In deze stad kan men heerlijk en stevig tafelen. Hier vindt u vele kleine winkeltje die producten uit de streek verkopen. En bent u in straten Via Caprarie of Via Pescherie, dan weet u niet wat u ziet en vooral ruikt. En vooral voor de overbekende Bolognese pasta moet u hier zijn.

Verder is een prachtige stad als Parma zeer de moeite waard. In het zuiden, op de grens van Emilia Romagna en Le Marche, ligt het ministaatje San Marino. In deze streek bevindt zich ook het wereldberoemde circuit van Imola.

Campings Emilia-RomagnaGezinsvakanties Emilia-Romagna

Bij vakanties Emilia-Romagna denken de meeste mensen aan Rimini, Riccione en Cattolica, de bekende badplaatsen van Italië. Daar horen dan beelden bij van mooie zandstranden, flanerende mensen, volle terrasjes, uitgaansgelegenheden, mooie kampeerterreinen, kortom veel vertier en gezelligheid voor het hele gezin.

Toch biedt Emilia-Romagna ook vele bezienswaardigheden en interessante steden. Wie een dag de stranden wil verruilen voor de groene kant van Emilia-Romagna vindt direct achter de kust tal van natuurparken.

Actieve vakanties Emilia-Romagna

Emilia Romagna is een van de grootste regio’s van Italië en beslaat een groot gedeelte van het stroomgebied van de rivier de Po. Daarom kunt in dit gebied kiezen uit verscheidene vakantiebestemmingen. U kunt kiezen van rust- tot actieve vakantie of kiezen voor de vele culture trips die u kunt maken in dit gebied. Emilia Romagna is ideaal voor de liefhebbers van sfeer- en stijlvolle Italiaanse steden en stadjes, met de bekendste Rimini, Riccone en Cattolica. Bij het horen van deze namen kunt u gelijk denken aan zandstranden, volle terrasjes, uitgaansgelegenheden, kortom voor jong en oud is er veel te doen.

Misschien wilt u een dagje strand ruilen voor een dagje natuur, voor de natuurliefhebber is achter de kust een tal van natuurparken waar u uw hart kan ophalen. Ook de sportieve mens kan tot zijn trekken komen, zo zijn er vele fietsroutes in de omgeving. Hier ervaart u de groene gebergte van Italië. U fiets door mooie dorpjes en op rustige wegen en krijgt u in deze vakantie een prachtige mix tussen inspanning en ontspanning.

Strandvakanties Adriatische Kust

Voor de strandvakantie is de Adriatische kust vooral voor gezinnen met kinderen ideaal. Brede mooie stranden, goudkleurig en fijn, en vooral aflopend de zee in, zijn een lust voor het oog. Als u hier eenmaal uw vakantie viert zult zeker het la dolce vita gevoel ervaren.

Van Comacchio tot aan de grens met Le Marche liggen zo’n dertig veelbezochte badplaatsen. De stranden van Emilia Romagna hebben altijd veel aantrekkingskracht gehad op zowel Italianen als Nederlanders. Milano Marittima, Cervia, Cesenatico, Rimini, Riccione en Cattolica zijn de bekendste. De meeste zijn beloond met de Bandiera Blu, de blauwe vlag, het keurmerk voor de schoonheid van de stranden en helder zwemwater.

Bent u iemand die sportief is ingesteld, dan kunt hier ook goed terecht voor de watersport waar u kunt kiezen uit verscheidene activiteiten. Maar de meeste vakantiegangers komen hier voor de zon en het strand, maar de afwisseling in cultuur en natuur maakt het een onvergetelijke vakantie.

Kamperen Emilia Romagna

Een autovakantie naar Emilia Romagna heeft de Zwitserland route als meest voor de hand liggende aanrijdroute. Vervolgens rijdt u via Milaan en Parma over de A1, oftewel de Autostrada del Sole richting Modena en Bologna, de hoofdstad van Emilia Romagna. Voor een vliegreis in Emilia Romagna kunt u vliegen naar Bologna of Rimini in de regiozelf, maar ook Venetie of Ancona zijn goede opties. Het voordeel is dat deze luchthavens uiteraard gunstig liggen qua aansluiting op het wegennetwerk maar ook op het openbaar vervoer.

Weer en klimaat Emilia Romagna

Jan. Feb. Maa. Apr. Mei Juni Juli Aug. Sep. Okt. Nov. Dec.
Maximum temperatuur 7 9 14 18 23 27 29 27 25 17 11 7
Minimum temperatuur 0 1 5 8 11 16 18 17 15 9 4 0
Water temperatuur 6 9 15 15 20 21 24 26 23 18 12 7
Uren zon per dag 3 4 5 6 8 9 10 9 7 5 3 2
Dagen met neerslag 7 6 8 8 8 7 5 6 5 7 9 7
Luchtvochtigheid 83 80 77 76 76 73 72 74 76 80 84 84

Op vakantie naar Emilia-Romagna, Andiamo!

Kiest u voor Emilia Romagna, een regio in het noorden van Italië, dan kiest voor een aantal mooie steden, dus cultuur, dan kiest u ook voor mooie stranden en badplaatsen, dus zon, zee en strand. Houdt u van wijn dan kunt u kiezen voor Lambrusco, een wijn die uit deze streek komt. En verder kunt u zelf kiezen wat u doet in deze zeer aantrekkelijke en mooie streek met vele bezienswaardigheden.

Emilia Romagna is een regio in Noord-Italië die in het oosten grenst aan de Adriatische Zee, in het noorden aan de rivier de Po en in het zuiden aan de Apennijnen. De regio grenst aan de regio’s Piemonte, Liguria, Toscane, Le Marche, Lombardije, Veneto en de zelfstandige republiek San Marino. Bijna de helft van het territorium behoort tot de Povlakte, daarmee is de regio een van de vlakste van Italië.

De regio Emilia-Romagna is ontstaan door het samenvoegen van de historische regio’s Emilia (het westen van de regio rondom de oude Romeinse weg Via Emiliana) en Romagna (het oosten) dat zijn naam kreeg door de bezetting van de Romeinse troepen. De hoofdstad en belangrijkste stad van de regio is Bologna.

Emilia-Romagna is een dichtbevolkte regio, vooral in het vlakke deel. Het is ook een van de rijkste regio’s en over het algemeen wordt het beschouwd als een van de beste regio’s van Italie om in te wonen. De keuken van Emilia-Romagna staat bekend als een van de beste en meest karakteristieke met de Parmaham, de Aceto Balsamico di Modena, de Parmigiano-kaas en Lambrusco wijn. Op vakantie naar Emilia Romagna, Andiamo!

Blog Emilia-Romagna en Puglia: “Gelijk maar toch verschillend”

Zo’n 12 jaar geleden ontdekten wij een nog ongerept plekje in de gemeente Borgo val di Taro, aan de rivier de Taro. Lees verder >>

 

Bekijk alle Campings in Emilia-Romagna– – Familiecampings en Gezinscampings Emilia-RomagnaKleine campings en Glamping Emilia-Romagna