Campings Emilia-Romagna

Campings Emilia-RomagnaCampings Emilia-Romagna bieden u de keuze uit veel schitterende vakantie bestemmingen. Geniet van de zon aan de Adriatische kust. De prachtige stranden en indrukwekkende natuur zullen u positief verrassen, want u zult hier ‘la dolce vita’ ervaren. Emilia-Romagna behoort tot één van de grootste regio’s van Italië.

Levendige steden worden afgewisseld met gemoedelijke dorpjes op het platteland en bruisende badplaatsen. Houdt u naast de zon ook van cultuur dan bent u in deze streek in Italië helemaal op uw plek. Emilia-Romagna kent namelijk maar liefst 9 kunststeden: Piacenza, Parma, Reggio Emilia, Modena, Bologna, Ferrara, Forli-Cesena, Ravenna en Rimini.

Bekijk de campings in Emilia Romagna (30)

Camping Tahiti Village

Lido-delle-nazioni, Campings Emilia-Romagna
Richtprijs €35 hoogseizoen
Meer info  Bezoek campingwebsite

Adriano Camping Village

Ravenna, Campings Emilia-Romagna
Richtprijs €47 hoogseizoen
Meer info  Bezoek campingwebsite
Camping Adria Riccione

Camping Adria

Riccione, Campings Emilia-Romagna
Richtprijs €40 hoogseizoen
Meer info  Bezoek campingwebsite
Alle campings in Emilia Romagna

Vakantie op een Camping in Emilia Romagna

Camping in Emilia-RomagnaHoudt u van lekker eten? De beroemde Parmaham en Parmezaanse kaas komen uit deze regio en vindt u dan ook in veel restaurants terug. De rivier de Po heeft er mede voor gezorgd dat de bodem hier erg vruchtbaar is en hierdoor wordt Emilia-Romagna ook wel de graanschuur van Italië genoemd.

De steden Ravenna, Modena en Ferrara zijn UNESCO Werelderfgoedlijst, wat uw bezoek naar een van deze steden nog unieker maakt. De bouwwerken in de stad Ravenna stammen uit de vroegchristelijke tijd. De kerken zijn met mooie mozaïeken gedecoreerd en dit zorgt voor een uniek stukje cultureel erfgoed in Italië.

Ook een cultureel uitstapje naar Bologna de hoofdstad van Emilia-Romagna met als bijnaam La Grassa, wat ,,de vette’’ betekend, is meer dan de moeite waard. In deze stad kan men heerlijk en stevig tafelen. Hier vindt u vele kleine winkeltje die producten uit de streek verkopen.

Campings Emilia-RomagnaIn het zuiden, op de grens van Emilia Romagna en Le Marche, ligt het ministaatje San Marino. In Emilia Romagna bevindt zich ook het wereldberoemde circuit van Imola.

Bij vakanties Emilia-Romagna denken de meeste mensen aan Rimini, Riccione en Cattolica, de bekende badplaatsen van Italië. Daar horen dan beelden bij van mooie zandstranden, flanerende mensen, volle terrasjes, uitgaansgelegenheden, mooie kampeerterreinen, kortom veel vertier en gezelligheid.

Toch biedt Emilia-Romagna ook vele bezienswaardigheden en interessante steden. Wie een dag de stranden wil verruilen voor de groene kant van Emilia-Romagna vindt direct achter de kust tal van natuurparken. Ook de sportieve mens kan tot zijn trekken komen, zo zijn er vele fietsroutes in de omgeving. Hier ervaart u de groene gebergte van Italië. U fietst door mooie dorpjes en op rustige wegen en zo krijgt u in deze vakantie een prachtige mix tussen inspanning en ontspanning.

 

 

Op vakantie naar Emilia-Romagna, Andiamo!

Kiest u voor Campings in Emilia Romagna, een regio in het noorden van Italië, dan kiest voor een vakantie met een aantal mooie steden, dus cultuur, maar dan kiest u ook voor mooie stranden en badplaatsen, dus zon, zee en strand. Houdt u van wijn dan kunt u kiezen voor Lambrusco, een wijn die uit deze streek komt. En verder kunt u zelf kiezen wat u doet in deze zeer aantrekkelijke en mooie streek met vele bezienswaardigheden.

 

Aanbieders Camping Vakanties in Emilia-Romagna
Luxe kampeervakanties in Europa Vacanceselect is specialist en voorloper op glampinggebied en bied gezinsvakanties aan in heel Europa!